klik-klik

16 May 2013

wabak M menyerang..lama jugak nk boleh ke Vaksin die..haishhh

Assalamualaikum sume, wabak M "malas"..mmg terkenal dikalangan blogger2 malaysia..haha..adoii dekat 2 bulan jgak dijangkiti wabak M ni..story banyak..tp x larat nk taip2, bukan stakat nk taip nk bukak blog pon malas, maafkan nens ye kawan, ramai jgak yg bertanyakan khabar sepanjang meninggalkan blog tanpa khabar..hehe..THANKS SUME, SAYANG KORANG!!!..hoho..

Vaksin tiba bila rs dh bosan, asek2 scroll fb story sama..otak x ligat mana berjalan bila asek scroll2 je FB..tu yg tetiba mood berblog mai tu..hehehe..dr buat air liur basi depan komputer, baik meringan2 kan tangan berjoget di keyboard ni sambil taip story..hehe..

Disamping wabak M menyerang ni, ada lah jugak 1 2 kebimbangan yg terjadi, salah satunya..nens kene bersedia untuk menjadi penganggur! merasai erti di "jobless" kan..susah nk cerita, kdg2 dh penat nk fikir..harapan 1 ajek..semoga PAMPASAN diberi! setimpal dengan kederat 5 tahun disini..nens ni antara yg paling sekejap berkhidmat, paling lama 18 tahun..jika diberi pampasan 3 BULAN AJEK, rasa2 lepas ke nk bayor loan2 dan juga hutang piutang..sbb tu kami tgh struggle untuk dapatkan pampasan seperti naseb staff HQ kami yg telah ditutup..walopon berpuluh2 ribu deorg dpt pampasan..but still x padan dgn kederat atau usaha selama ni..tp okeylah dr kami yg dkhabarkan mendapat 3 bulan gaji shj..ADIL KE??..so..slagi kami staff2 boleh figt, kami akan figt!..susah nk cerita macamna leh jd macamni..sebab berkait dengan menteri2 dan politik2..emmm...xpelah, biar jela..harap2 rezeki Allah x putus buat kami..Yakin dengan yang SATU..iaitu Allah S.W.T..
 

emmm..sekian jela berkongsiaan harini..masa untuk berjalan2 umah korang plak..hepi blogwalking sume!


x lupa jugak..selamat hari guru buat seluruh guru-guru di malaysia
jasamu dikenang!

  



32 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Semoga dipermudahkan..

aQu Mad said...

selamat hari guru..

Asfaliza Mohd Yatim said...

haah la lama kita tak jumpa kat blog kan

tak pe... may be Tuhan nak bagi rezeki lain lebih lagi. sabar ye

Nafira usof said...

InsyaAllah~ ade rezeki lain tuh~

Qhaifa Nur said...

In Shaa Allah, moga ada rezeki nens...

Myra Jay said...

Risau gak ye..

Macam tempat Myra dulu masa VSS, diorang bg sebulan gaji ikut tahun khidmat, lagi lama lagi banyak la..

Moga dipermudahkan ye Nens

Khai faiz said...

insyallah ada rezekinya nanti

Ratu Hatiku said...

Ksiannya.. semoga ada rezeki cpt2 dpt keje tmpt lain nnt. Semoga dipermudahkan segalanya ya.. :)

Nieda ramly said...

patutlah dah lama menyepi...

Dee said...

dee doakan moga satu hari rezeki sis murah..moga cepat dpt kerja baru..harap dpt tempuhi dugaan ini dengan sabar dan tabah walau dee tau bukan senang..

Tihara said...

selamat hari guru, akak pun kena jugak nyakit M tu..tp gagahkan jua meulis, uhuks :)

Zura Zue said...

duit gune tuk cover PRU kot..hehehe

wahida said...

hai nens...

sian ko...cepat2 cari keje baru nok...harap ko dpt keje yg lagi bagus lepas ni...amin...

Aishah Jahirah said...

ni yang xsuka dengar ni...kesian kita yg keje mkn gaji ni...apapun akak doakan nens dapat keje yg lbh baik kalau la btl diberhentikan(harap tak)...faham perasaan tu, sebab setiap org ada komitmen sendiri...;(

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Salam nens..lama tak singgah sini...lily pun dah seminggu lebih tak update koz komp rosak...

Sabar ye nens..pasti ada hikmah disebalik yg berlaku...moga dipermudahkan segala urusan...

ct rahani said...

as salam dik.. dh lama x jengah sini.. akak pun dilanda virus M jugak nih.. ni baru nak datang rajin balik.. hehe..

sabar ye nens.. InsyaAllah ader hikmahnya nanti.. semoga nens dapat keje yg lebih baik lagi.. amin..

maszmadi said...

erm, nape plak nak kena jadi penganggur.. uhuk x dpt bygkan klau x keje camner yerk... moga ada rezeki buat neni sekeluarga dalam bidang lain..

lizz said...

nens...rindu ngan nens...moga nens dimudahkan segala urusan yer..

Marya Yusof said...

As salam Nens,

Sedih pulak akak baca entry ni... tak pe ye nens... dr skrg dah boleh tgk peluang2 kerja yg baru... insya'Allah Dia akan permudahkan... ingat ye sayang, rezeki semua ditangan Allah... bukan ditangan menteri ahli politik atau apa sahaja... kalau Dia tak izinkan sesuatu itu takkan terjadi... manusia ni alat dan penggerak keadaa sahaja... nens jgn putus berdoa moga dipermudahkan & dimurahkan rezeki sentiasa..jgn lupa pada mak & ayah ye.. take care & great big hugss...

nik ros said...

moga tabah dan di permudahkan yea nens.ada hikmah semua tu.

LYAfrina said...

smpai mcm tu nens.. apa2 pon lya pasti, ada la rezeki kot lain.. nens2 cuba2 la silau kerja kt tmpt lain gak..at least bsiap sedia dr awal.. nens keje kt sykt pkapalan kan?? lya faham sgt.. sbb lya pon kerja sykt pkapalan & mmg melibatkan menteri2 jugak..esspecially kalo melibatkan kapal2 kerajaan ni...
lya doakan moga smuanya berakhir dgn baik...

mawar berduri said...

Done follow sini #29....HADIAH FREE dari saya..http://www.mawarberduri4147.my/2013/04/top-komentar-dicari.html

mawar berduri said...

#237

Aishah Jahirah said...

nens sihat ke....

Tihara said...

terlebih M dah ni nens, dah sebulan..apa kabo ?

lizz said...

rindu ngan nens..biler nak update blog....

ziana said...

Lama x datang sini..sihat ke

Myra Jay said...

Banyakkan bersabar dan berdoa dan moga dipermudahkan urusan ye..

eda_ej said...

same la.. start taun ni asek bz je.. rindu zaman rajin beblog dulu.. huhuhu...

nn lylyn said...

sma la =) sy lama dh brape bulan ntah xbblog

LYAfrina said...

SALAM nens.. senyap je.. harap nens ok je ye..

selamat hari raya aidilfitri,
maaf zahir & batin

Fieza79 said...

Sma la kita...dh dkt sthun d jngkiti wabak ni hahaa....rndu zmn aktif ber blog dlu...

Tkpe nens rezki di bumi Allah ni maha luas....Insyaallah ada rezki mnnggu di dpn..

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...