klik-klik

31 May 2011

PART 2 : BALIK KAMPUNG, edisi masjid

video

dh layan dh?..hehe..
hahaha..tu ms nk kejut ammar bangun..lewat plak dia bangun aitu,nk antar g umah bonda A.K.A pengasuh die..motif video diatas pd masjid tuuuu..hehehebudak tecik ammar ni mmg xleh tgk masjid..bising je mulut..asal tgk kubah n menara masjid tuh...mulut bising jek..nk ckp lah masjid...tp yg asik kuar...tuhh! tuhh! tuhhhh! smbil tersembur air liur..haha...kadang2 kalu tgk menara kawalan pon die ckp masjid..asal tggi2 igt masjid..haha..tp Alhamdulillahh..sejuk perut ibu..sekuangnye antara gambar pertama yg Ammar kenal adalah masjid..di harap smpai ke besar ler suka n PERGI masjid..insyaallah...

 blakang kami berdua tu la masjid yg ditunjukkan amar dlm video tu,gmbr tu ms raya thun 2009,tgh ngandung ke ammar 4 bulan..hehe..hahh...dh ade anak ni tdo depan tv kt ruang tamu..xleh tdo ats katil dh..budak tecik slalu jatuh katil..hahaha..

okes berbalik cite di kampung..kt kampung sy adalah 1 masjid yg baru dibina..sgt cantik n besar..dgr cerita masjid tercantik di seluruh FELDA..xth ler FELDA bahagian pantai timur ke ape..tp masjid die mmg cantik dan besar...jadi tahun ni..ramai ler boleh g smbhyg raya..kalu masjid lama,time raya..siap ampar tikar kt luar..so..thun ni JOM kite meriahkan masjid baru ni n konfom muat!..hehe

 ni la masjid die..dsbbkan kamera kecik n mmg xde bakat jd cameraman..dpt ler sparuh2 cenggini..haha..
tgk gelagat ammar..smpai hampir sume gambar die x tgk kamera..bukak2 kereta je terus tuhhh! tuhh! tuhh!..excited gilerrr tgk masjid..ktorg gelak je tgk aksi die..haha

kakak anis sorang je yg posing..kakak anis ni mmg ratu posing punyer.hehe
ammar duk sibuk ngn tuhh! tuhhh! die jek..hehe
ni la lebih kuang masjid tu..mmg besar..

okes la..last skali amek gambar beramai2..semoga ikatan kami sekeluarga teguh! kukuh! mcm masjid ni...insyaallah...
itu saja cerita ttg balik kampung weekend aritu..tp...boleh x..balik nk tgk delisha tasnim anak sdara saya yg baru..tp gambar delisha xde... hahaha..masing2 duk sibuk dukung baby..xde org nk snap..kene balik skali lagi nnt kite snap byk2 gambar delisha...hehe..okes la..bye2...

30 May 2011

PART 1 : BALIK KAMPUNG, edisi basikal baru

Assalamualaikum..dh lama x hupdated blog..weekend lps balik kampung..mmg x sempat ler nk updated kalu balik kampung gak..hehe..arini nk cite pasal basikal..budak tecik ammar dpt hadiah basikal dari nenek die..sebenarnye saya berniat nk belikan die..sbb asik berebut je ngn sepupu kuantan die..sayu tgk bila anak x dpt naik..balik ganu igt nak beli satu tuk die..sbb kt kuantan mahal kot....tp..alhamdulillah..rezeki ammar..nenek die nk belikan buat ammar..hehehe...kakak anis atau sepupu ammar pon dpt basikal..tp die dpt dulu...tok' ki die yg beli..jadi ammar haziq nenek nk plak yg beli..hehe..bestnye jadik cucu nenek ngn tok' ki kan..hehe....okes! kite layan pic dbwh:

tersengih kottt dpt basikal..hehe...


muka pon dh sama ngn rabbit tembam tu..haishhh..pandai jek posing...menurun sapa ntah?

ni plak kakak anis..sepupu ammar..anak sedara saya...dengan basikal yg tok'ki belikan..hehe
seksi sket ye..panasssss


ni plak aksi2 yg sempat di rakam oleh kamera makcu mereka..hehehe...jelas ketara TERSENGIH..hehehe
terima kasih nenek dan tok'ki sbb belikan cucu2 mu basikal yg comel2 ni...terima kasih...

24 May 2011

aksesori tudung

assalamualaikum..selamat malam..cewahhh..kali pertama tulis blog malam2..hehe..biasa asik tdo terbungkang jek ngn my ammar..hehehe..xde pape yg penting sgt malam ni..cuma nk updated hasil seni tangan yg dh siap..baru2 jek siap..panas2 lagik..hehehe..byk jugak siap..sbb xde org kacau..budak tecik tgh....

syokkk tido..alhamdulillah...lega sket ibu..bole wt kerja sket...( gambar baru amek ni..hehe )

okes kita cuci mata ngn gambar di bawah ni ye..ni sume tuk aksesori tudung..ade dua jenis..jenis yg berPIN dan jenis KLIP..kalu yg KLIP boleh klip pada tudung dan juga klip kt rambut si comel anda..hehe..yg PIN punya boleh juga letak di tudung dan juga dijadikan kerongsang....layanzzzz pics dibawah:

ade kaler itam kelabu,biru,pink n pepel..nnt saya buat lagi colourfull okes!

ni dr sudut photoshoot berlainan..cewahhh

 zoom..
 PIN dan KLIP..yg bunga gedabak n love2 tu bole digayakan pada tudung dan juga rambut si comel anda...

ni yg sudah di bungkus..nk jaga kualiti kene bungkus cepat2..nnt lunyai abes..hehehe...
harga bagi mereka2 di atas xla mahal ye...yg berPIN hanya RM 3.00 shaja dan yg KLIP RM 4.00 sahaja..
jika berminat boleh email saya di Mariani_86.neni@yahoo.com atau add FB sy di Nens n Craft tuk melihat koleksi yg lebih byk lagi.....okes sekian shj..nnt ade yg terbaru sy updated lagi..nk BW jap..sebelom tdo..hehe...

23 May 2011

nasi goreng pemikat..ahakkss!!

hahhhh..ni dia " Nasi Goreng Pemikat "

ni adalah menu sarapan pagi pada hari sabtu weekend lps...ini hubby saya punyer request..
kite tgk dialog camne hubby sy request nasi goreng ni..hehe

hubby : syg..dah lama awk x masak nasi goreng yg awk buat masa dulu2 tuuuu ( ms time bertunang )

saya : emmmm...bile sy masak tuk abg???..( buat2 tanya ) dengan muka yg bera + malu2..

hubby : ala..buat2 lupa...bukan awak ke masak nk pikat abg dulu...

saya : dengan muka malu2 meooowwww...yela2..dh nk mkn ke?? ( ayat membunuh ni, konfom kene masak )

hubby : ye la...dh lama x mkn..rindu plak..

saya : okey..cari brg2 nk masak dulu...

Gitu ler serba sket dialognye...hehehe...nasi goreng ni sama je ngn nasi2 goreng yg lain..mungkin lagi SIMPLE kot...nk th sbb ape...dolu2..sblom kawen saya duk umah bujang je..peti ais pon xde, dapur n periuk nasik elektrik tu adalah...xleh ler nk simpan sayur ke atau bahan basah..duk plak umah kondominium yg xde lift..kene panjat tangga..sifat kemalasan tu mmg terserlah bila time brg2 xde..dh bile malas saya n roomate beli la brg2 yg tahan lama...mcm ikan bilis,telur,bawang,sardin dan mcm2 lg ler...jadi makanan kitorg mmg simple jek la...nasi goreng letak ikan bilis jek..mmg xde sayur lansung,melainkan bawang..hehe..

okes berbalik pada kisah nasi goreng pemikat di ats..buat pengetahuan kawan2 sy ni kerja di bwh syarikat perikanan di kuantan..yg menguruskan bot2 perikanan laut dalam..jadi...ms time sy bujang2 dulu..mmg byk sgt ikan, sotong dan hasil laut yg boleh bwk naik...kira time tu ari2 mkn besar la bg yg ade kuarga..pada sy yg blom berkuarga dulu..wt balik 2 3 ekor je ikan..cukup2 nk mkn ngn roomate tuk mlm tu..yela..umah xde peti aiss,xleh wat balik byk2..huhuhu...suatu ari tu..bile dh sotong naik besar2 yg gred A punyer ade la dlm besar lengan budak 2 3 tahun saya pon gerammm jugak...wat balik ler sekor..bapak byknye walopon sekor,bile dikerat2...huhu...

bile dh janji ngn incik abe nk dating mlm tu...apa lagi ptg2 lg dh ready carik brg2 nk masak nasik goreng pemikat tu,bile dh syg ape saja ku redahi...heh heh heh...disebabkan sotong byk..sy pon masukkan skali dalam nasik goreng tu...mmg belambak2 la sotong dlm tu..selak sotong br jupe nasi kot...tp xde sayur..tapi nasik goreng di ats selak nasi bru jupe sotong..sbb sotong beli..sekor 2 hinggit tau..huhu..hasil laut dh kurenggg skang..haha..lps tu ktorg pon g la mkn tepi pantai dengan lahapnye..ahakksss...hehe..jadi tu ler terciptanya "nasik goreng pemikat"...walopon simple..tp sgt bermakna bagi kami berdua..haha...terima kasih abg sebab still x lupa nasik goreng pemikat tu..hehe..dan ari sabtu tu dgn lahapnye kami berdua + budak kecik ammar menghabiskan sume nasik goreng tu...ammar mkn skit je..ibu pon mkn skit je..jadik sape mkn byk????...AYAHHH!!!!....larikkkkkk....hahaha..sekian!


20 May 2011

order dari kawan2

assalamualaikum...
dh lama x update seni tangan terbaru ni..sebabnye lupa nk snap..dan2 siap trus antar pd tuannye..hehe
ni order dr kawan2 kt opis n kawan adik d terengganu..first skali kalu nk wat bekas pensil ni..kene gunting uruf2 kecik tu....huhu..sakit tangan woooo...sampai melecet dh..nk nangis pon ade..uwaaaa...


 ce..ce..ce..nk jgak tunjuk tangan melecet..hehe

 ni antara uruf2 yg suda dipotong n design...

bunga2 ni pon kene potong gak...naseb die besar2..kalu kecik sakit gak nk mengerat byk2 ni..

 ni plak yg dh siap..bekas serbaguna ni besar sket saiz 10' X 6'

 peminat kelate kito...design tu sy gunakan kertas gam dan printingkan imej atasnye


dan yang lain2 adalah rotate style...hehe....sumenye dh smpai pd tuannye..

last skali ni adalah keychain,order dari adik yg cantik...
sekian sj updated tuk arini...ade lg order sedang menunggu...
semoga Ammar si budak tecik x buat hal..boleh la ibu berkraft sket...huhu
bye....

19 May 2011

cantik tak???..hehe

Assalamualaikum..selamat pagi...
arini pagi2 lagi dtg opis.(oppss kantoi blogging kt opis..hehe) x sabau nk menulis n3..sebenarnye dr smlm lg ni..tp bahan2 nk menulis blom lengkap lgi..jd arini saya akan realisasikan..hihi..
Kawan2 th x sy sgt gumbira arini..senyum smpai ke telinga dh ni..hehehe
mcm ni haaaaa....
nak tahu??????
gini citer die...sempena sambutan hari ibu yang lepas..one creatif blogger ni http://www.idham-xpression.blogspot.com/ telah mengadakan contest sempena hari ibu..temanya anak dan ibu @ ibu dan anak...yang memerlukan kita menghantar gambar untuk dilukis sbgai koleksi peribadi en.idham sendiri..iaitu tuan punya blog tersebut...dan sape2 yg terpilih akan dilukis wajah mereka dan menerima soft copy daripada lukisan potrait tersebut...En.idham ni sgt kreatif orgnye...dah byk gambar2 yg die lukis dlm koleksinya...mmg tekun orangnye...nak tgk lukisan gambar2 lain sila la follow blog en.idham di ats...
so...gambar yg dipertaruhkan sempena hari ibu itu adalah...
taraaaaa!!!!!!



 hahhhh ni la die...gambar ibu ammar dan ammar haziq..dan kami terpilih untuk dipotretkan menjadi lukisan itam & putih bersempena hari ibu tersebut....terima kasih sekali lg kepada en.idham pemilik blog http://www.idham-xpression.blogspot.com/ kerana memilih kami...
 jadi...nk tgk hasilnye x?...
ini dia!
sama kan !
skali lagi tgk,yg ni plak gambar asal & yg dilukis..
sama kan??????....nk tgk lagi byk gambar2 lain boleh ler ke blog en.idham http://www.idham-xpression.blogspot.com/
rasa2 la kalu sy x letak gambar original sy..ade x kawan2 yg mengenali sy hanya melalui lukisan potrait ni...emmmm
jawapannya...pasti!..pasti kenal punya...ni buktinya..heh heh heh
klik untuk tumbesar yek
ni adalah FB en.idham...so boleh la like FB si pelukis potret okes!
klik untuk tumbesaran
cuba baca komen first skali..hehe..itu adlah kawan kpd kakak saya yang komen..sy kenal k.asma ni ms sy umur belasan tahun lagi..adalah dlm 2 3 kali jumpa..dan selebihnya hanya berhubung dlm alam maya ini sahaja..ini bermakna lukisan ni mmg mantap! ( xleh wt jahat kalu macamni..nnt mudah kene tangkap..hehe)
so sape2 yang berminat nak lukis gambar yang tersayang sebagai hadiah atau koleksi frame kt umah boleh carik en.idham...saya pasti anda xkan menunggu lama untuk melihat hasilnye...dan harganya sangat berpatutan..okes sekian shj n3 gumbira arini...horrrrrayyyyy!!!!

P/s: http://www.idham-xpression.blogspot.com/ jadi la follower di sini ya..
n3 ni bukanla semata2 nk promote tp lebih kepada penghargaan...peace!!



18 May 2011

usaha tangga kejayaan!

video
 Aksi Ammar setelah complete menyusun mainannya..

Assalamualaikum...selamat pagi..dh tgk video atas..hehe..arini ibu die dengan rs bangganye nk mengumumkan ammar dh pandai meletakkan gegelung mainan die,clap..clap..clap..!...hahaha..bermakna nnt ibu n ayah kene beli mainan baru..sbb yg ni dh terrroorr dh main,dekat sebulan jgak praktis br ler die sabar menyiapkannye..kalu x..asik die baling je mainan die..sbb protes x masuk..suppose mainan ni nama die aim throw..tp ibu die pon xleh nk aim masuk dr jauh..so..praktis masuk dr dekat dulu yek ammar..

ni ms mula2 beli akhir bulan lps..canggung jek gayanye..ms dpt die main baling2 jek..igt bola ke nak baling2..hehe...tp skang ammar dh pandai..gud job ammar!..hehe..
okes sekian sj sini..sambung buat keje yg blambak2...penangan asik tangguh kerja..kui kui kui..bye2..
P/s: mainan ape lagi yg menguji minda anak2 ye????

17 May 2011

weekend lepas..

Assalamualaikum..selamat pagi...arini kene keje..woooo..maklumlah bukan kajaan..hihi..xpelah skuangnye2 boleh updated blog...hihi..arini nk cite pasal aktiviti weekend lps..cerita dh basi..tp perangat balik..heh heh..

korang g mane weekend lps?..sy penuh ngn aktiviti..aktiviti mkn kenduri n bwk ammar g jalan2 kt mini zoo teruntum..first time bwk die g tgk binatang...jom layan pic..yg smpat di snap!
 
kami kt dewan Jubli perak kt kuantan
wedding anak sepupu hubby ku...
naseb x panas..boleh le amar melasak..
tgk tuuu..abes keliling dewan die jelajah..sume die tegur kenal ke x..huhu
bile ayah pgg die..menggelupur xnak..hoho..dh pandai skang...
last2 ibu dukung baru nk..tu pon buat2 gigit tgn..tanda protes..x larat nk mengejar budak tecik ni kalu terlps...
lps abes isi perut kt kenduri,ktorg pon bwk ammar g jalan2 kt taman mini teruntum..kt citu xyah bayar..free jek..ade la binatang..cukup la nk lpskan gian budak2..emmm..jom layan pic d bwh:
 ralit tgk beruang....
 rusa...
 ni plak ostrich atau burung unta..emmm..dh tua agaknye..dh tercabut abes bulu2..hohoho..
ade la dlm 3 4 ekor rs..
sy ibu yg berani...hahaha..tgk2 pegang ape tu..hahaha...
 dh penat round2..ms tuk berehat!
 cyg sket ank ibu ni...mmmuuuahhhhhh!!!!
ok..last skali gambar bertiga...chheeeseee!!!...
itu sj citer weekend lps..drpd gambar2 ni xde tajuk..baik buat n3 kan...
okes sekian sj...

P/s: selamat menyambut ari wesak,kpd sesiapa yg sambut ler...dan kpd ibu bapa yg bercuti luangkan ms dgn sebaiknye bersama anak-anak anda...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...