klik-klik

9 September 2011

RAYA 3 & SETERUSNYA: KUANTAN

Al-kesah raya part 2 pula..hehe
selepas pulun2 raya di terengganu..mlm ke 2 raya kami pulang ke kuantan untuk beraya dan bekerja terus..raya ke 3 & 4 kami beraya di rumah kawan2 hubby dan sedara mara pula..raya ke 5 sy buat open house tuk kawan2 hubby..terkejut x???..haha..sy pon terkejut saya boleh buat..sy msk nasik minyak turun temurun resepi mak saya..Alhamdulillah menjadik..ayam 2 ekor dan nasik minyak 3 periuk nasik..walawehhh..siap mimpi2 lagik x menjadi nasik minyak saya..tu la kali pertama sy memasak byk mcm2..haha..tahniah buat saya...tp syg.gambar 1 pon x sempat snap..kalo x nmpk jugak hasilnye kan...dan raya seterusnye beraya umah sedara mara..n isnin dh masuk kerja..tp updated blog sbb penat + mood raya lagik..hehe
okesla..jom layan gambar raya di kuantan pula..x byk sgt gambar sebb x smpt nk snap..sebok layan budak tecik ammar jek..huhu


 ammar berbaju pepel d hari raya ke 3..sume sedondon..hehe

 ayah yg sihat..ahakkss


 ammar..ala2 model gittu..ms ni kt Pekan,Pahang..sambil tggu ayah g ziarah kubur arwah ayahnya..


 melasak x hengatt..kasut yg dihadiahkan oleh ayah cik die tu sedondon ngn baju ammar..ensem gittu..hehe

 time ni ammar penat sgt beraya..smpai ats lantai rumah sedara hubby die tdo..kalo x mesti buai..sian die nk susu time ni..susu duk dlm kereta..ayh die bwk kunci skali ms g sembahyang jumaat..last2 die tdo gittu je..huhu

 letak ats bantal pon x sedar..punyer la penat beraya

 ni plak raya ke 5..kakak kawan baik saya kawen yg ni along..die kawen skaligus dgn adik die
kawan saya plak bile ntah..hehe..cepat2 ye..

 ni angah..( rotate baju raya okesh)
selamat pengantin baru buat along n angah..

dan posing dr ayah n ammar..buat penghabisan cerita raya..nnt raya di opis n open house kite updated lagik ye..hehe..

p/s: ramai kawan2 sy kawen di bulan syawal..tahniah semua..dan maaf mane2 yg x sempat pergi kenduri 2..



13 comments:

♥ nana i am ♥ said...

kak nini~ kalau nasi minyak sedap, boleh laa buat catering :) hehe
* boleh tolong sponsor nasi minyak untuk nana nanti..ekekeke.
kakkkkkk~ ammar makin ensemmmm la.geram.nak booking jadi menantu boleh :P

Nens Collection said...

nana
hehe..kalo masak tuk kenduri nana..jawabnye x tdo ler 2 hari 2 malam..duk pikir tepi periuk nasi..jd ke x ns minyak neh..haha..
hehe..boleh..kene kawen cepat2 dpt bb gerl baru jadi..hehe

Diana @ bilakukatacinta said...

musim raya pon ramai org kawen kan?

~aSFaLiZa~ said...

wah raya sakan nampak

Nens Collection said...

diana:
btol tu..bulan ramdhan pon ade org nikah tau..

Nens Collection said...

asfaliza
hehe..raya time yg ditunggu2 tuk bercuti bersama kuarga..hehe

eB ezrin said...

eB tunggu tau :)

NM02 said...

kite tak brape suker nasi minyak, tapi masa mak mertua masak ari tu, termakan, mcm terbest plak

tapi lepas tu saya jadi mual..

|| NaFiRaa || said...

wew~ masak nasik minyak!! dasyat2!! aku lom lagi wat nasi minyak ma tuh.. kalo nasi ayam dh lepas dah.. kena buat jugak nih..

MamaEma said...

raya hari tu pun saya buat kerja kat rumah org kahwin..huhuhu

maszmadi said...

ooo ada wat umah terbuka yerk..... x jemput pon kan, raya ke5 masz ada kat kuantan tau..... ni nak majuk nie..... huhu

Salina@IbuAqil said...

Uwaaaaaa!!! Nk rasa ns minyak!!! ;))))))

Marina said...

keletihan ammar yer...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...