klik-klik

8 February 2012

SEMAKIN SIBUK

 projek bari company kami..dan antara org "kuat" yg bekerja di situ adalah saya..huhu...seminggu non stop jaga kedai ni,demi memastikan pergerakan jualan,cash in & out serta stok..emmm,pening pale nk pikir..penat! itu saja boleh dikatakan..sebab tu lama sy hilang..di samping mood yg kadang2 ilang sekejap2..huhu

 proses masuk barang lagi..

 susunan barang..kedai ni sgt luas..xth nk sumbat ape lagi dh..;)

 ari pertama yang dilancarkan..ikan segar dan byk jenis...mmg kejap aje abes..;)

 dulu..sy tahu ketam aje..jenis2 die xth..atas ni ketam biru ye kawan2,satu lagi merah..biru lagi best isi die dan byk..

 ikan aya @ tongkol pon byk jenis jgak, paling mahal aya hitam,murah skit kurik dan selasih

 selar kuning best,tp mlas nk siang kalo kecik2..suka yg kasar2..tp kecik lagi best..manis!

 kerisi bubu,mahal skit..sbb fresh baru naik jeti..kalo kerisi pukat tunda besar tp dh ilang manisnye..sbb lama di laut..mata kerisi mmg merah ye..hehe

 see..sama besar dengan tangan saya,dan tetiba ketam adalah feberet saya skang..paling suka buat...adalah..rebus aje..hehehe..baru rs isi ketam sebenar..tp kalo masak lemak pon bedal juger..hehe...;)

okes sekian sahaja,terima kasih pd yg bagi semangat buat adik lelaki tersayang,esok g hospital HTAA dengar keputusan MRI & BIOPSY hope ade sinar penyembuhan buat adik kami...

keadaannye skang still boleh berjalan,ttp masih bertahan dengan keadaan yang sama,rawatan pula still amek ubat alternatif untuk kanser...okes jumpa lagi...

p/s: arini masuk opis, kerja yang sediakala blom siap..ni tambah lagik projek baru..dan skang ekzos hidung tersumbat..demam parokk...huhuhu

14 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sukanye tgk ikan2 & ketam ni semua..segar2 belaka...tetiba teringin nk mkn ketam ni..dah lama tak mkn..

Moga esok berjalan lancar & moga ada sinar buat adik neni..

|| NaFiRaa || said...

Waaahhh.. geram nye tengok ikan segar2.. murah2 plak tuh.. lepas nih kalo nak balik ganu bleh kirim beli ikan ngan sotong..

harap2 hari nih ade berita baik lah untuk semua.. aku pon x de mood nak wat keje nih.. kalo kena tahan di wad, hajatnye nak turun kuantan weken nih.. tengok keadaan dulu..

maszmadi said...

ooo, patut arr senyap jerk, jaga kedai rupenyer..... hehe

wahida said...

paling suka ngan ikan kerisi..goreng mcm tu je, panas2 pas tu ratah...sedap!!

Rtp Farra Arisha said...

hope everything goes well dan keadaannya cepat membaik...:) wow, there're so many kinds of fish. sedap klo dimasak lalu dimakan panas2!

intan_blur said...

segar2 ikan tuh..selamat maju jaya pada company baru tu ;)

::NureeN:: said...

freshnya... klau dpt siakap tue mmg buat steam la.. mavelous...

http://nureenasir.blogspot.com/2012/02/alhamdulillah-rezqi-kami.html

Aishah Jahirah said...

ikan selar kuning tu goreng garing2 pahtu makan ngan nasik panas...sedap...ratah macam tu pun boleh...ala2 kucing gitu...

Salina@IbuAqil said...

mak aihhhh freshnya dik..
;D

Amie said...

Bestnya...dia bisneslah! Moga tam,bah maju...tahniah!

MyRule said...

Bestnyer kalau dapat ketam tu... :)

Mama Gee said...

bestnyaaa kedai ni...

MaryaYusof said...

Wah, saya pun peminat ketam! Masak berlada sedap tu!

lizz said...

ikan semua segor2 masak aperpun semua sedap...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...