klik-klik

23 May 2011

nasi goreng pemikat..ahakkss!!

hahhhh..ni dia " Nasi Goreng Pemikat "

ni adalah menu sarapan pagi pada hari sabtu weekend lps...ini hubby saya punyer request..
kite tgk dialog camne hubby sy request nasi goreng ni..hehe

hubby : syg..dah lama awk x masak nasi goreng yg awk buat masa dulu2 tuuuu ( ms time bertunang )

saya : emmmm...bile sy masak tuk abg???..( buat2 tanya ) dengan muka yg bera + malu2..

hubby : ala..buat2 lupa...bukan awak ke masak nk pikat abg dulu...

saya : dengan muka malu2 meooowwww...yela2..dh nk mkn ke?? ( ayat membunuh ni, konfom kene masak )

hubby : ye la...dh lama x mkn..rindu plak..

saya : okey..cari brg2 nk masak dulu...

Gitu ler serba sket dialognye...hehehe...nasi goreng ni sama je ngn nasi2 goreng yg lain..mungkin lagi SIMPLE kot...nk th sbb ape...dolu2..sblom kawen saya duk umah bujang je..peti ais pon xde, dapur n periuk nasik elektrik tu adalah...xleh ler nk simpan sayur ke atau bahan basah..duk plak umah kondominium yg xde lift..kene panjat tangga..sifat kemalasan tu mmg terserlah bila time brg2 xde..dh bile malas saya n roomate beli la brg2 yg tahan lama...mcm ikan bilis,telur,bawang,sardin dan mcm2 lg ler...jadi makanan kitorg mmg simple jek la...nasi goreng letak ikan bilis jek..mmg xde sayur lansung,melainkan bawang..hehe..

okes berbalik pada kisah nasi goreng pemikat di ats..buat pengetahuan kawan2 sy ni kerja di bwh syarikat perikanan di kuantan..yg menguruskan bot2 perikanan laut dalam..jadi...ms time sy bujang2 dulu..mmg byk sgt ikan, sotong dan hasil laut yg boleh bwk naik...kira time tu ari2 mkn besar la bg yg ade kuarga..pada sy yg blom berkuarga dulu..wt balik 2 3 ekor je ikan..cukup2 nk mkn ngn roomate tuk mlm tu..yela..umah xde peti aiss,xleh wat balik byk2..huhuhu...suatu ari tu..bile dh sotong naik besar2 yg gred A punyer ade la dlm besar lengan budak 2 3 tahun saya pon gerammm jugak...wat balik ler sekor..bapak byknye walopon sekor,bile dikerat2...huhu...

bile dh janji ngn incik abe nk dating mlm tu...apa lagi ptg2 lg dh ready carik brg2 nk masak nasik goreng pemikat tu,bile dh syg ape saja ku redahi...heh heh heh...disebabkan sotong byk..sy pon masukkan skali dalam nasik goreng tu...mmg belambak2 la sotong dlm tu..selak sotong br jupe nasi kot...tp xde sayur..tapi nasik goreng di ats selak nasi bru jupe sotong..sbb sotong beli..sekor 2 hinggit tau..huhu..hasil laut dh kurenggg skang..haha..lps tu ktorg pon g la mkn tepi pantai dengan lahapnye..ahakksss...hehe..jadi tu ler terciptanya "nasik goreng pemikat"...walopon simple..tp sgt bermakna bagi kami berdua..haha...terima kasih abg sebab still x lupa nasik goreng pemikat tu..hehe..dan ari sabtu tu dgn lahapnye kami berdua + budak kecik ammar menghabiskan sume nasik goreng tu...ammar mkn skit je..ibu pon mkn skit je..jadik sape mkn byk????...AYAHHH!!!!....larikkkkkk....hahaha..sekian!


19 comments:

eB ezrin said...

eB terpikat... ;p

cik aisha said...

sweetnye la kisah nasi goreng pemikat ni..:)
zaman bujang mmg segala2nya simple n suma menu blh jadi walau xckp bahan..hehee

Ain Shafinas said...

hahaha !! kelakar la last sekali tuh ;) ayah yang kantoi makan bnyk , hee hee :D

sha said...

sedapnya.. nak sikit.. hihi~

m!3yr4h_LolLy said...

nasi goreng pun boleh pikat ati ye. hihi. sedap tol tgk bila ade sotong to. aishh. hee

Nens Collection said...

eB
tq sbb terpikat..simple..tp penuh makna..;)

Nens Collection said...

cik aisha
btol tu..janji perut terisi kan..hihi

Nens Collection said...

ain shafinas
sedap sgt gamaknye..abes semangkuk..cooking wif love..x perlu knor pasti sedap pon..hehe

Nens Collection said...

sha
haha..blom ape2 dh abes dh sha..hehe

Nens Collection said...

mierah lolly
mmg sdap..lg byk..lg sedap..akak sgt sukakan sotong..huhu

NM02 said...

singgah serang balas....

suker tak? *__*

Ibu Amani said...

pandai neni bagi nama :P

maszmadi said...

hm, simpel pon janji sedap n masak sendiri.. kan..

Nens Collection said...

NMO2
suke2..hehehe..singgahan berbalas..toche2

Nens Collection said...

ibu amani
hehe..reka2 sesuka ati je k.asma..hehe

Nens Collection said...

maszmaidi
btol tu..yg penting penuh dengan kasih syg..hehehe..

daddy ammar said...

bukan setakat terpikat jer...ternoda lg...huhu

Ain Shafinas said...

hehe tak perlu knor pasti sedap. dah ada aura kat tgn kan, hee (:

Anonymous said...

menjilat jari............

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...