klik-klik

19 August 2011

cacing ke??

salam hari jumaat semua..19 hari dh kite berpuasa..x lama lagi dh nk raya..semoga kite semua diberi kesempatan berhari raya dan menyambut Ramadhan lagi..Aminnn...saya Alahamdulillah segala kelengkapan beraya dh selsesai..Ammar pon dh ade baju raya..banyak lagi..ahakkss...korang semua camne? :)

kawan-kawan semua..ade makna x kalu anak tdo tertonggeng??..Ammar sejak 2 menjak ni..gaya tido die menonggeng je..xth ler ape yg bestnye..dengar org-org tua cakap ade masalah cacing..tp xth ler kebenarannye..
saya igt mmg nk bagi ubat cacing..tp doktor cakap kene abeskan dulu semua injection..baru boleh makan ubat cacing..cucuk Ammar last pd bulan oktober depan...
tgk ni gaya die...lawak pon ade..bersujud elokk je...
 gaya menonggeng 1

 gaya menonggeng 2

gaya menonggeng 3

hehe..apa sebabnye ye??..sila kongsi idea kalo korang th yek..
b/w japp...

9 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..comel jer..
samalah ngan Qis tu..lately ni suka jer tido menonggeng..nthlah apakah makna disebaliknye..maybe diorg selesa kut tido mcm tu.. ;)

maszmadi said...

erm, penah gak dengar pasal isu tidur menonggeng ni dikaitkan dengan kecacingan.. dan mungkin ada kebenarannya.. tapi ia juga diikuti dengan x lalu nak makan, n gatal pada dubur kanak2..

baik tanya ngan orang yang lebih pakar untuk kesashihan..

~aSFaLiZa~ said...

haah. mmg ada dgr org ckp budak tido menonggeng ni ada cacing. huhuhu. macam2

MamaYatie said...

tak semestinya kot..unless ada tanda2 mcm dia gatal2 kat montot & berat badan tak naik w/pun makan selera

mek sarah saya pun suka nonggeng..hehe

Maya Lisa said...

MAYA SAMPAI SEKARANG KADANG KADANG SUKE TIDOR NONGGENG ! GAHAHAHA !! memalukan.. sebab malas nak bangon ~

Asiah Termizi said...

mak saya pun penah ckp, kalau baby tidur menonggeng ni ada cacing

Nens Collection said...

lily
a'ah..mb jugakkan rs selesa bile tido camtu..macam2 ragam die..hehe

maszmaidi
kan..dulu2 kite kecik2 pon pernah alami gak kan..lmbt btol rs nk bagi mkn ubat cacing kt die neh..huhu

asfaliza
huhu..mmg macam2 kan..tp org dulu2 pandai plak die cari daun2 tuk buat ubat kan..

mamayatie
kadang2 mmg die rs selesa kot kan tdo camtu..tp kene peka gak dengan kesihatan die..

mayalisa
haha..time malas bukan stakat menonggeng..meniarap..terlentak terlentok sume ade..kiki

asiah
kan..akak rs ade unsur kecacingan jgak ni

|| NaFiRaa || said...

dop leh makan ubat cacing eh?? bukan ke klinik gomen mmg bagi ubat cacing 6 bulan skali??

cik aisha said...

betol mak saya pun ada cakap macam tu.ckp org2 tua ni ada kebenarannya jugakkan. tp sekarang budak2 ramai yg suka tido style tertonggeng macam tu. dah tak dapat nak bezakan pulak dah.hehee.apapun bawak ke dokte la baru taw...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...