klik-klik

23 August 2011

jual ikan_sabtu lepas

Assalamualaikum semua..salam 23 ramadhan..
sabtu lepas sy kene keje tau..bukan keje biasa..luar biasa sket dr tugas asal..hehe..
memandangkan semua eksekudis-eksekudis eksekutif dan senior operasi bawah kene pergi kursus motivasi + qiamullail di KL..jd saya selaku bahagian kewangan terpaksa merelakan diri turun ke jeti seawal 6 pagi..kalo ikut jadual 5 pagi dh kene tercongok kt jeti..haishh x subuh ke???..haha,ammar plak dijaga oleh ayah die..hehe..ni adalah kali pertama sy kene turun dan menulis di buku jualan..biasa2 sy turun just pegang duit aje..kali ni kene skali tolong tukang lelong ikan..sangat mencabar bagi saya..berurusan dengan org ke laut ni kene tahan telinga sket..deorg bukan jaga sensitiviti bila bercakap..naseb bek eksekudis pemasaran tolong coverkan..hehe
saya ni kerja je kat tempat ikan,tp seriusly sy x kenal ikan..camne 2..hehe..stakat ikan kembung,selayang tu kenal la..tp pernah x korang dengar ikan MALONG, BETONG,BALI??..haha..rupa paras ikan tu pon sy x kenal..

 keadaan jeti dalam kol 6 pagi..mmg gelap lagi..keadaan sgt sibuk dan licin!

sotong gred A..besar punyer ade ler besar lengan saya..huhu..dapat jgak 6 ekor sempat buat nasik goreng PEMIKAT buat suami..hehe..ini bot pukat tunda punyer..kalo nk ikan kerapu ke,tenggiri ke boleh la..kalo bot yg menaikkan ikan selayang,selar,aya itu adalah bot pukat jerut...'

2 keping je gambar di jeti okes..tu pon curi2 snap..takut kene sound kt budak2 tolak ikan nnt..ngeh ngeh..malu wooo...emmm..seronok memang seronok turun ke jeti..dapat ler tgk pari besar kereta sorong,tenggiri yg besar,yu yang hebat..kikiki dan kerapu yang besar Ammar Haziq punyer..saya mmg x sempat nk snap sbb sy sorang je perempuan..kalu sy ade geng mmg sy snap punyer buat tontonan rakan blogger..nnt biler sy turun lagi sy akan curi2 snap ye..hehe..

 seluar track + tshirt aje..g jeti mane boleh lawa2 kene boooo nnt..haha

 dengan selipar jepon..ikut sebenar kene pakai but..tp xde but yg sepadan dengan saya..huhu ( kain felt pon masuk skali,nmpak sgt curi2 jahit kt opis..haha )

 ni plak time ayah n ammar amek ibu lps selesai jual ikan..kali ke 2 ammar dtg opis ibu..suka sangat die,tgk baju dan seluar ammar lain2..anak kalo duk ngan ayah camtu ler..x berseni langsung..huhu..die punyer melasak smpai bilik big boss pon die redah masuk..naseb xde sape2 di opis itu..haha..

sempat jugak die tekan2 keyboard meja opis mate saya..memanjat2 nk naik kerusi tu..Ammar2...
okes jumpa lagi nnt..

p/s: kerapu kalo masak stim..best gilerrr..manambah suami ku makan..dan dihabeskan oleh iparku..haha...lovenafiraa nnt i buat kt u balik raya nnt ye..insyaallah...


10 comments:

|| NaFiRaa || said...

ohohohoho.. aku pon dop bape kenal nama ikan nih..hahahhaha.. kalo gi kedai ikan .. main amik jek ikut yang berkenan di mata..

yeaaaa!!! bawak balik yg sedap2 eh.. kita pakat masak utk buka pose..

mamasue said...

jual ikan?hebat2x, mamasue pun samalah..nak jual cemane ikan,kot mamasue dgn meja ikan pun sama tinggi...hihihi

♥ nana i am ♥ said...

seronoknya kak nini..semuanye segar dari ladang kan ;) pari bakar cicah dengan kuah asam.marvelesssssss!alaaa dah leleh air liur..

hehe.naseb baek berbaju ammar datang ofis akk ^_^

Asiah Termizi said...

hehehe, biasa kak. kalau dah duk dgn ayah, mmg main capai je baju apa pun, memang seluar lain baju lain la gamaknye.

saya pun tak berapa kenal ikan2 ni, tahu makan je. tp ikan biasa jumpa tahu la sikit2.

eB ezrin said...

stim? perghhh, pns2 kalo.. nalla ;p

cik aisha said...

saya pun fail jugak, tak semua ikan saya kenal...heheh.xcitednya si ammar tekan keyboard...huhuu

zarazueyin said...

selamat hari raya
maaf zahir batin :)

http://zarazueyins.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya-aidilfitri.html

MamaEma said...

boleh dapat ikan dgn harga murah laa..

Ibu Amani said...

bestnya dapat beli ikan segar :)

Nens Collection said...

raa:
beres..insyaallah aku akan usahakan wat balik ikan best3..hehe

mamasue:
kerja ngn ikan mmg kene selalu turun jeti..kalo org ty ikan ape n xleh jwb malunyer..hehe

nana
tu la pasal..hehe..naseb pakai baju kan..

asiah
kene ajar suami nnt biar cari baju yg sepasang biler kuar jauh..duk umah xpe..hehe..akak pon kenal ikan bese2 je asiah..

kak eb
mmg mavelous!

aisha:
hehe..x pernah tgk keyboard kt umah..keke

zarazuyin
selamat hari raya jugak..

mamaema
insyaallah kalo turun jeti ikan mmg murah2..tp kol 5 dh kene duk congok dh la yekk

kak asma
hehe..mmg best!

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...