klik-klik

9 August 2011

giliran sape?

Assalamualaikum semua..dh lama x bersiaran..tetiba jek xde mood nk berblogging 2 3 hari ni..hehe..
amacam puasa ade yg dh kantoi ke?..sy alhamdulillah ok lagi..
emmm...cerita raya ek sket..hehe..korang raya mana tahun ni..giliran sape yek?..hehe..pd suami isteri yg duk 1 kampung xde masalah la ttg raya ni kan..pd yg duk jauh ni terasa..hehe...
jom tgk giliran sape raya puasa tahun ni..hehe
 
 terengganu ~rumah saya 
raya puasa tahun 2009..kali pertama beraya sebagai suami isteri..masa ni tgh tgh ngandung 3 bulan..first time raya jauh ngn family..so..raya itu milik saya..

 kuantan ~umah hubby n family ( sy duk bersama ibu mertua )
raya qurban 2009 ngandung 5 bulan..baju pon x terbuat..sbb alahan teruk xde mood nk soping..huhu

 kuantan~umah hubby n family
disebabkan sistem giliran so..raya puasa 2010 tu bg turn kt belah suami lagi..supaya adil..masing2 dpt merasa raya puasa n qurban..masa ni saya sgt gemuk ye...

terengganu~rumah saya
raya qurban 2010..giliran saya plak nk merasa hari raya bersama kuarga...

jadi raya puasa 2011 ni milik saya lagi..hehe..saya bertuah n bersyukur kerana memiliki seorang suami yg sgt memahami dan bertanggungjawab..dan selalu amanah dalam setiap perlakuannye..hehe..baju raya kami tahun ni warna merah tauuu...mcm warna bawah ni..hehe 
merahnye mak ngahhhh

p/s: korang raya mana?..baju warna ape..hehe

12 comments:

mamasue said...

eh...even satu kampung pon dia gaduh tang lain plak...siapa dpt salam dulu...hahaha

Maya Lisa said...

hehe ! maya raye senang je,,ikot je ibu. tak yah pilih pilih kampung^^ huhu

maszmadi said...

tu la, bila dah berkahwin, kena ikut giliran kan...
masz dok KL, so tiap2 tahun kena gilir2 antara Johor n Terengganu, alhamdulillah xder gaduh2 setakat ni..... tahun ni giliran Johor yerk.. hehe

cik aisha said...

sekarang dh slim smula la..hehee
sy xkawen lg so wajib beraya dgn family kat perak.mungkin raya kt kl dulu kot.baju tak beli pun lagi.kalau ikt wrna tema kakak yg sulung kaler ijau muda.huhuu

Asiah Termizi said...

Ni yg satu masalah bila dah kawin nanti.
Dah la kampung dia kat terengganu, sy negeri sembilan.
Aduiii.

Baju raya warna apa belum tentu lagi.
Belum shopping raya lagi pun. Hehehe :)

|| NaFiRaa || said...

yeahhhh... daku pon raya umah kita tahun nih.. raya ke 2 or 3 maybe gi kenyir.. famili abg sewa bot.. nak joint ka??? kikiki

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ktorg tahun ni x dpt blk KG..raya bertiga jer kat JB ni hukhuk..sedih..

eB ezrin said...

kami satu jerk kg sbb mama eB dok sini :)

MamaEma said...

terengganu dengan kuantan pun tak jauh sangat kan..hehehe

kami semua balik kelantan...

Nens Collection said...

mamasue
..btol2..yg penting tolak ansur kan..huhu

maya lisa
cari org dekat2 je ek ngn umah..senang beraya..ahakkss

maszmaidi
alhamdulillah..kene gilrian kite yg paling x sabar tu kan..hehe

cik aisha
hehe..boleh sket2..hehe comel2 ijau..stakat ni tema ijau x buat ag..hehe

asiah
xpe dik..jauh perjalann luas permandangan..hehe

raa
raya ke 2 n 3 aku dh balik kuantan..aku balik awal 26hb dh balik ganu pose sana..hehe

lily
xpe2..nnt mest ade rezeki tuk balik kmpung ye..

eB
hehe..senang la kak eb ye..hehe

mamaema
a'ah 2 jam je..hehe

♥ nana i am ♥ said...

kak nini~ paling comel gamba kak nini berdiri atas lantai tinggi sikit tu :D

tahun ni turn balik kampung kat gemas and theme colour coklet.hehe.

Nens Collection said...

nana
hehe..tq2..mastu ngandung 5 bulan..hehe

selamat hari raya ye..

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...