klik-klik

29 August 2012

DIARI 1 SYAWAL-last

Assalamualaikum rakan blogger sume..

jom sambung gambar raya 1 syawal..edisi oren, ramai jgak ckp kuning..ala2 kuning oren la jgak,hehe..dan baju raya nens versi jubah..hehe..
sebenarnyer oren ni tema rotate..warna raya tema tahun 2009 iaitu tahun pertama sbgai suami isteri..jd nens ngn ammar jela yg buat baju..hubby pakai yg lama..;)

 bile tiba rajin mengedit..

 special thanks to my lover..


 
 duk melayan ammar makan kuih raya..bukan makan sgt pon..


 ketupat yang menjadi pujaan hati..beli jek..xde sape pandai bungkus..huk..huk..



 edisi kuih raya..raya first x laku mana..last2 raya br sebok cari ni...;)



 maklong, ngn anak lakinyer hasnor & yo
menu kami..nasi minyak dr nens ( suker sbb laku )
laksa dr my biras
rendang dr maklong & lain2 beli ajok..



maklong..kakak sulong my hubby wit anak sulongnyer, merangkap anak sdara saya..hoho..anak sdara sy tua2 dari saya..hehe



ni anak dara maklong..nida


 mak mertua..usia dh 73 tahun masih sihat kan..


 anak2 mak..my hubby bongsu..;)


 bukan main pujuk lg nk suh bersalam..asik sibuk buat kerja die je ammar ni..huhu



 pepagi dh main beskal..bukan cara org raya ke x raya..


 kuarga pak ngah abg hubby..dgn 3 org anaknyer..yg lelaki tu nama along, si pempuan aulia & kecik ali..



 si aulia ni mak die ckp..punyer die x berkenan ngn baju raya die,boleh je die kencing dlm kain..habes basah baju raya yg sedondon..pastu dh kene salin baju lain..x sedondon ler die sorang..hehe..nakal btol anak2 ni..



 along ni x habes2 ngn game kt tab tu..hmm..raya kanak2 skang x mcm kite dulu2 kan..senyap jek duk belasah game dlm tu..



 si ali ni budak baik..diam ajek..kalo nk susu & demam ajek nangis..senang jaga..;) x ssh kan ibu die sgt..


 anak sulong maklong wit menantu & cucu sulong



 muhammad adam danial..;)..cucu sedara nens la tuuu...hehe



 ni pic umah abah ngn bonda ammar,..habes diselerakkan umah org..huhu...segan plak nens..haisshh sabar btol yg jaga anak kami ni..terima kasih byk2..;)




 dijamukan dengan lontong..siyes nens x pandai makan lontong ni..hehe...;)



budak bulat yg suka sepah2 kan kuih raya..bukan makan sgt, rambang mata je lebey..babab kang br tau...


intro edit, last pon edit..ampun maaf dr nens buat rakan2 alam maya sekalian...love u alls..!!


psssttt : selesai sudah gambar 1 syawal..2 syawal xde gambar..tp..3 4 5 banyakkk gambar gedik..stay tune ye..hehe



12 comments:

Mama Gee said...

lama tak makan ketupat palass......huhuhu

Ena said...

umah mak sendiri ketupat palas tu menu wajib.. nasib baik masa balik kg masih ada lagi.. yerla raya kat umah mil ada ketupat nasi je..

|| NaFiRaa || said...

meriah jugak beraya kat sana.. semua beraya kat umah mak..

Ammar2.. nasib lah bunda dia tuh sabar jaga dia.. lasak sungguh~

eB said...

cantek kuning oren tuh,
nmpk ceria :)
ketupat palsa kalo x dpt ms rayer rs pelik plk.. sedapnyer haiiii... mmg best la... :)

ps: mcm la pandai sgt nk ngajor org akak nih neni, tapi so far, formula terbaik kalo nk amek gambor men bunger api, sng... cumer jgn guna flash. kalo subject kiter bergerak, kiter ikot drg bergerak sekali... insyaallah, gambar da bomb :)

Myra Jay said...

Salam Aidilfitri untuk Nens sekeluarga..

Myra tahun ni cipta rekod ketupat/lemang tak sentuh/makan ;)

Sebabnya-takdak ketupat peberet-ketupat jagung ;D

maszmadi said...

masz plak x reti sangat makan ketupat palas tu, coz orang johor selalu raya buat ketupat nasi kan, tapi dah nama beraya, bedal la jugak makan.. hehe

owh, neni dah ada cucu yerk.. hihi cam comel jerk muda2 dah jadi nenek...

Salina@IbuAqil said...

Ketupat palasssssss..
Uwaaaaaaaaaaaa!!
X merasa thn ni..
Sobsssssss!!

wahida said...

aku suka ketupat palas...

kenapa ko x reti mkn lontong nok? ko boleh geng ngan laki aku la mcm ni...hehe...

::NureeN:: said...

perghhh... ramei blogger tayang pic makanan di hari raya, nureen jek x ambik lngsung pic makanan di hari raya huuuu

azizah :) said...

wah meriah... akak pon minat bergambar kan.. sobsob jijah tak banyak mane pon gambar raya..huhuu

MamaEma said...

samalah..ketupat palas kami pun yang tunjuk juga..hehehe...meriah raya nens

LYAfrina said...

lya stakat ni xpernah lagi rotate kaler tema ni..

wah..gambar makin cun..adekah dslr?? jeng2x

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...