klik-klik

5 April 2013

GALERI PENGANGKUTAN AIR, PEKAN PAHANG

Assalamualaikum semua, smlm x updated blog..bz sgt..duk cari kek dan janjan2 buat sambut besday Ammar umah bunda@ pengasuh die, masa g antar kek tghri kt rumah Bunda die, ammar pon ckp " nape ibu dtg?"( dgn pelat2 die)..alahaii, ank ibu ni sian plak, siap suh bunda die pakai baju siap..igt ibu die nk amek die balik, lpstu nens pon teranglah kt die"ibu bukan nk amek ammar,ibu nk antar kek nk suh ammar sambut ngn kawan2"..mcm faham jek..huhu ..sedih kejap..bila dh bg present kt die, die terus lupa..lega hati...nnt nens updated2 besday die ye, ujung mggu ni nens balik ganu, igt nk sambut skali lg besday die kt ganu..nntkan updated besday ammar nnt ehh...

sambung citer g Muzium Sultan Abu Bakar Pekan aritu..
galeri ni berhadapan dgn muzium tu ajek...masuk free jek
jom layannnzzzz

galeri pengangkutan air


macam2 jenis bot2 ade


bot siap ade rumah..best kan..


jenis2 sampan & perahu


auuuwww..gediknyer titeww


bot laju, suka sgt ammar leh pegang stereng


ni mcm yg ade kt sarawak kan..


ni plak die buat replika rumah nelayan..mcm leh feeling2 jek duk tepi pantai atau sungai..best jgak letak depan umah..buat ala2 gazebo..hehe


ammar feeling2


ayah ngn ammar haziq..


ammar buat muka nakal ngn ibu die


ofkos la kalo x bergedik jgak..hehe

sekian, lps ni leh la terjah MUZIUM SULTAN ABU BAKAR & GALERI PENGANGKUTAN AIR ye..



11 comments:

wahida said...

aku suka masuk tempat2 mcm ni nok...pas tu baca sejarah2 dia...


comel ammar buat muka nakal...heheh...

Tihara said...

mearik jugak ey, akak kalau gi kuantan tak pernah sempat nak menyinggah pekan :)

Tihara said...

mearik jugak ey, akak kalau gi kuantan tak pernah sempat nak menyinggah pekan :)

Tihara said...

mearik jugak ey, akak kalau gi kuantan tak pernah sempat nak menyinggah pekan :)

Cho Zila said...

tempat pilihan akak gak .. suka tempat gini wlupun ada orang rasa takder per2 tapi pada akak sangat berharga.. kalau takder tempatni kita tak taupun kisah zaman dl2.. esp anak2 kita..

Marya Yusof said...

As salam Nens,

Rajinnya berjalan... asyik jalan sakan ye kamu ni! hehehe :D

Ammar dah 3 tahun ye! Happy Birthday Ammar! Semoga doa ibu & ayah dimakbulkan Allah... Ameen...

Dee said...

bestnya tempat u pegi ni sis..btw..u nmpk slim habis..

LYAfrina said...

x pnh tahu pon wujud muzium ni kat ktn.. kat area mane ni..

sori lmbat wish birth u ammar..

happpy belated birth buat ammar..smoga mbesar mjadi anak y soleh & bjaya di dunia n akhirat.. moga mbesar bagaikan juara..

nik ros said...

seronoknya dapai pi tempat gini. nik mmg suka. lagi2 tempat yg best nak bergambar dan tak ramai org..hehe

MrS. F!zA said...

wahh siap ada galeri ek..tk pnh terfikir pon brg2 mcm ni ada sejarah....

Rin Maira said...

eh best gak muzium ni.......tp akak kalo pi muzium bukan baca sgt pun..sibuk bergedik je...adulaaa hehe

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...