klik-klik

4 November 2011

KELANTAN # RANTAU PANJANG

Salam semua...sambung episod di kelantan lps ye,bukan mai susah nk ngepost n3 ni..gara2 tenet la ni..rsnye kabel kene gigit tikus kot,org tenet dh dtg baiki,kejap elok,kejap x..
okes kita sambung ye..lepas dh abes kenduri pd 27 oktober tu..saya,sue,azi,dila n syame iaitu rakan2 lain di kelantan telah mengadakan perjumpaan kecil-kecilan..memandangkan sebelum g wedding lg sy dh plan nk g ke Rantau panjang..jd sume kawan2 yg sporting ni telah mengaturkan plan yg baikkk punyer..mb deorg dh th sy ni kaki shoping..haha

so misi bermula di pagi hari lagi..walopon ujan di pagi jumaat itu,ttp tidak mematahkan semangat saya tuk ke sana..special thanks to all my frenz yg sama2 join semasa di rantau panjang..rantau panjang mmg syurga dunia..shopping di sana murah..dan byk sgt pilihan tuk blouse2 perempuan,baju kanak2 dan paling seronok jersi club2 inggeris pon ade,gred AAA lagi..walopon bukan original tp tahap peniruannye hampir sama ngn Original,sempat ler saya rembat jersi LIVERPOOL tuk hubby,sakat nk pakai dlm mesia ni pakai yg rantau panjang je..nk g obersi baru ler beli yg 3 4 rat...haha..walopon murah2 abes jgak sy berat-rat $$....x sedar main duk tarik2 je..kt rantau panjang ade MAYBANK bapok besor @besar punyer..tggu nk cucuk je..pandai kan..kikiki

kenapa saya bebel banyak2..sbbnye..gambar di rantau panjang skit je..asik duk soping lupa nk snap suasana di sana untuk tatapan rakan blogger yg blom pernah ke sana..so..sy bykkan cerita la ye..
kat sana mmg bebas cukai,seperti biasa brg yg paling murah giler ofkos ler arak n rokok..nyampah!..coklat ade la jgak..sakat2 ngidam nk DAIM tu..adalah...tp masa ktorg smpai kat kedai bebas cukai tu..masing2 dh kering..so bile kawan2 beli coklat best2..ade la ayat org xde duit terkeluar..mcm ni haa:

" makan coklat mahal2 pon jadi tahi jgak" hoho...

dan bila nampak perfum mahal2 kuar ag ayat camni

" pakai mahal2 pon mati nnt kapor barus jgak pakai...haha" oppss!! sori kalo ayat tersensitiviti ye..ini adalah dialog2 nakal aje antara kami..bukan serius tauuuu..

okes dh abes bebel2...jom layan mana2 sempat sy snap!

pintu masuk ke rantau panjang..sempat snap sbb blom excited lagi nk soping

 ni baru satu kedai..tp kt sana ade beratus2 kedai..yg sumenye best2 blaka..tggu pilih n hulur je..ahakkss..

 lepas dh soping satu round,ktorg nmpak benda ni..di panggil ais krim BABA..kt rantau panjang je ade..mmg unik!

 mula die letak dulu toping-toping die,mcm roti,kacang,agar2 dan lain2

 ni antara topingnye..byk pakcik2 yg duk jual askrim baba ni..dan topingnye berbeza,ade isi coklat dan macam2 lagi..

 abg ni pon sporting,bila ckp nk amek gambar..die terus cakap "boleh..masuk fesbuk ye"..ahakksss..mest abg ni pon ade fb gak kan..hehe

 setelah di +,-,x dan bahagi mcmni ler ropenyer..atas tu eskrim colek aje( kalo kt kmpung sy paggil eskrim colek) harganya RM 2.00..dimakan beramai2 mmg nikmat skali..

 ni la kawan sekolej dengan saya dulu..ramainye org kelantan..
dari kiri azi, dila n sue

 turn sy plak ye..tp nape muka i mcmtu..ahakks..muka biru dh byk abes $$$...

okes sekian saja..sementara tenet tgh elok ni..baik b/walking..yeaahhh..

p/s: salam aidiladha semua.. 

15 comments:

maszmadi said...

aiskrem..... sedapnyer.....

selamat hari raya qurban neni...

cik aisha said...

ais krem baba...pestime dengar ni....xpnh smapai lg rantau panjang....huhuuu...
slmt hari raya aidiladha...:)

|| NaFiRaa || said...

banyak ke shopping??
bestye kalo boleh gi sana skali.. bulih carik toto murah.. kekeekek.. ma mesti suka kan~

Diana @ bilakukatacinta said...

sedapnya eskrem tu

♥ nana i am ♥ said...

kak nini, next time pegi lagi bawak budget lebih lebih..nanti boleh shopping coklet DAIM kat sane..hehe.
eskem tu nampak menarik laa kak..sedap tak?

so far, kelantan nana belum penah sampai :( nak jugak rasa sampai negeri orang kan..

::NureeN:: said...

shopping?? best2.. :)
slamat hari raya korban

Salina@IbuAqil said...

bestnya jenjalan.. ;) dear, Selamat Hari Raya AidilAdha dari EmIenAqil!! ;D

MAMASUE said...

hahaha...tang perfume tu mmg betul lah...tp bile hidup ni je lah merasa nk pki perfume,dah mati tu tak de maknenye

s h e d O t said...

bestnye shoppinggg...belum bkesempatan pegi kelantan..huhu

stellaizz said...

wahhh unik lahh askerim tu....

MamaEma said...

wow..pergi kelantan..

wahida said...

uniknya eskem tu...murah lak tu...ingatkan rega dia sampai rm5..sbb mcm2 ada...

teringin nak try...

Mama Gee said...

vavavaavav bilalah nk sampai sana lg...mungkin takkan sampai lg kot...hmmm

Maya Lisa said...

haiyo kak, ape rasenye tuuuuu... sedap eh ? macam .... tak boleh sedut guna straw pun kakkkk...


< nak cuba lah nanti tapi kat sarawak takde.. >

wanie said...

Rantau Panjang...my hometown...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...