klik-klik

12 January 2012

KENALI SAYA..

Assalamualaikum semua..
arini nk kasik biodata tentang nens skit..dh lama berblog baru nk bagi..hehe..sebenarnye xth nk post ape..;)

NAMA IKUT IC : NOOR MARIANI BINTI USOF adik kepada seorang blogger NOOR AZURA BT USOF di blognye: http://www.lovenafira.blogspot.com/ boleh terjah ye..
NAMA MANJA : NENI bila di kampung dan kawan2 kolej, NINI bila di pejabat dan SAYANG bile di rumah..ahakkksss...NEW UPDATE lagi satu NENG yg special dari kawan baik masa kolej..nama die SUE..hehe..die ler org mula2 panggil saya dengan nama tu..smpai ler skang..tq sue..awk buatkan nama manja sy lagi byk..hehe
ANAK KE : ANAK KE 3 DARI 5 BERADIK, ade 3 perempuan 2 lelaki..
TARIKH LAHIR : 22 DECEMBER 1986 TAHUN HARIMAU..
TEMPAT LAHIR : KETENGAH JAYA,TERENGGANU ( anak Felda, buah kelapa sawit )
TEMPAT BELAJAR : SEK.REN & MEN KAT KAMPONG, DIPLOMA DI KOLEJ PROFESIONAL MARA INDERA MAHKOTA PAHANG amek DIP.IN ACCOUNTANCY ..SKANG KERJE...
STATUS : SUDAH BERKAHWIN, DI USIA 22 TAHUN kalo ikut bulan @ 23 TAHUN kalo ikut tahun..
NAMA LAKI : SHAHRUL HASSAN BIN HASHIM 31TAHUN( nnt kt buku sekolah anak2, ayah sila tulis nama ye..ibu malas..panjang sgt 5 harakat..hihi)
NAMA ANAK : AMMAR HAZIQ BIN SHAHRUL HASSAN maksudnye pemimpin yang bijaksana umur 2 TAHUN
HOBI : MENJAHIT bile ade mood, BERKEBUN pon bile ade mood dan KUMPUL KEYCHAIN, SUKA BELI BAJU2, SELIPAR DAN KASUT,
MOTTO : BIAR SENGKEK ASAL BERGAYA, HAHAHA...hubby selalu marah ni..tp xdela sengkek..janji dapat ape yg nak..haha..
CITA-CITA : DULU MASA KECIK NK JADIK PEGUAM
SIAP ADE PANTUN LAGI DENGAR EH..dipaksa reka pantun masa darjah 4..nasib lulus..;)
DALAM PINGGAN ADE ULAM,
ULAM DIMAKAN BERSAMA NASI,
CITA-CITA SAYA NK JADI PEGUAM,
MEMBELA BANGSA DAN PERTIWI.

BILA DH BESAR BERTUKAR JADIK AKAUNTAN,tp x kesampaian sebab dah malas nak sambung belajar,berangan nak pegang duit..skang jadilah saya kerani akaun,ade lah tempias2 akaun jgak..hoho
TEMPAT KERJA : ASAS OMBAK SDN BHD ( jalankan perikanan laut dalam )
WATAK PERIBADI : SEORANG YG MUDAH MENANGIS,SENSITIF ATAS PERKARA YG BERUNSUR KEHIDUPAN,  seperti kalo cakap2 pasal keluarga lebih2 lagik mak dan ayah, kalo baca berita sedih pon boleh nangis,tgk bangla potong rumput pon nangis, berupaya menangis dari pagi sampai ke esok pagi balik,dah anugerah nk wat camne..hek hek hek,smpaikan kt kolej org gelarkan saya RATU LELEH!..haha..saya punyer tahap sensitip, org nangis sbb menang anugerah pon saya boleh nangis..ntah pape kan..sy pon xth kenapa..hohoho..TP kawan2..saya ni tahan jgak telinga,x mudah terasa hari kalo kene kutuk, kalo kaw2 kene,meleleh jgak..ibaratnye ade air mata adelah saya..haha..jangan segan2 nk kawan dengan saya ye..sy HAPPY GO LUCKY, PERAMAH DAN CERIA..HAHA..SUME AMEK..KIKI
MAKANAN KEGEMARAN : SEMUA BOLEH MAKAN JANJI PEDASS
MINUMAN KEGEMARAN : SEMUA BOLEH PANAS @ SEJUK
BINATANG KESUKAAN : OFKOS KUCING..HEHE


okes itu saja perkongsian arini..kalo rasa x cukup details lagik n nak tahu lagi..boleh tanya ek..;)









16 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Neni masih muda..beza byk tahun dgn lily.. :)

hehe...hebat Motto & pantun tu.. ;)

MyRule said...

Dah macam zaman2 sekolah..tulis biodata....

::NureeN:: said...

comel.. cita2 mmg mcm2 dr kecik last2 jd peg teknik plak nureen ni hahaha

Anonymous said...

ade 1 lg panggilan manja awk...sy je panggil....NENG....hihi

MaryaYusof said...

Hai selamat berkenalan...best baca biodata awak ni... rs mcm zaman sekolah2 dulu pulak ;)

maszmadi said...

erm, susah kan nak kira umur kalu lahir ujung taun ni.. mcm anak masz si Aisha tu lahir 23 dec 2008 (tarikh sehari lepas neni), tapi tahun ni dah kira 4 tahun.. x best la kena masuk sekolah awal.. huhu

Aishah Jahirah said...

lengkap biodatanye...nk panggil apa ye...sblm ni panggil akak dah tersalah umo,pastu panggil nens,haha suka ati je.nak panggil nini la...bolehkan...:)
la adk beradik ke...baru aje follow blog kakak nini ari 2...hik2

♥ nana i am ♥ said...

KAK NINI~ hehe best pulak baca biodata camni..teringat zaman sekolah dulu..siap ada artis yang diminati laa,kawan baik laa,etc..HEHE.

* apa yang sama kak nini dengan nana = study in accountancy,kuat nangis :))) hehe!

NICE TO KNOW YOU KAK NINI yang baik hati..hugsss

|| NaFiRaa || said...

perkara yang paling x dapat disangkal dalam biodata tuh adalah..

kamu dangan air mata memang x dapat di pisahkan..

weh~ teringat masa zaman mu sekolah dulu.. aku kena joint masuk kelas mu sebab mu nangis.. haih~ kenangan manis sume tuh..muehehehe

intan_blur said...

salam tgh hari beb..
hahahhah..sgt muda dia kawin..
tp ungggtung lorr..muda2 dah ade ank..nnt dah tua blh relex kan..
enjoy beb ;)

eB ezrin said...

wahh, slamat berkenalan :)

LYAfrina said...

owh... adik beradih nafira yer...
aii..salam pkenalan..sy lahir thn 85,, hehe

Mama Gee said...

haa br senang dh tau nama...cam tak best je panggil nens...panggil nenilah ya...

muda belia lg neni ni...bagus kahwin muda ni...nnti anak dh besar mcm kakak dgn adik je... :)

br tau serba sedikit tentang neni :)

Anonymous said...

subella

waa...da update..hihi...2 la,sy je pggil awk neng...n kita mmg ratu air mata...=)

ct rahani said...

tingat zaman2 sek dulu.. sebelum berpisah sibuk tulis biodata kt buku kwn2.. nostalgia sungguh.. hihi..

~izan~ said...

hi,boleh berkenalan? ehehe..

muda belia lagi awak ni dik..tp tang mkn tu akak paling berkenan,sbb semua mkn..senang hidup ni kalau xmemilih tang mkn..err mcm akak,belasah aje apa2 ekeke

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...