klik-klik

6 January 2012

RUMAH IMPIAN JADI KENYATAAN?


Assalamualaikum semua..
selamat hari jumaat yg mulia..penghulu segala hari..
hari ni saje2 nk citer impian jika jadi kaya..hehe..tp impian ni akan sentiasa akan jadi azam tahun2 mendatang...aminnnn..rumah idaman, rumah ku syurga ku..tempat berlindung penghuni rumah..bagi bentuk rumah x jadi masalah,banglo ke teres ke,kondominium ke,flat ke, rumah kampung ke jangan setinggan sudaa..janji ruangan tu yg penting..setiap ruangan tu ade function tersendiri..ape paling penting skali bagi saya dlm rumah tu ofkos kene ade master bed room yg selesa..camni hahh..

hahhh..best x bilik impian saya,mesti kene ade tingkap atau balkoni..senang nak romantik2,siang2 plak boleh buat makan colek jambu kat ctu..walawehhh..syokkk..ngeh ngeh ngeh...pastu bilik air yg selesa..kalo agak2 sakit perut cirit birit..bole tdo skali dlm tu..hehehe..pastu tv lcd yg besar gedabak..terang skit nk tgk bola..tuk hubby i lerr, x yah ler layan bola luar lagi kan???..hehe
katil plak king size..senang sket kalo anak2 kecik nk tdo skali..
pastu ruang sebelah2 katil tu kene luas,buat tempat sembahyang..atau golek2 sambil baca buku...sonoknyeeee
cuba tgk impian nens jadi kenyataan la...hehe

 kalo buat tambahan sofa di hujung kaki katil lagi best! (sori gambar blurr)

 tv camni hahh..besar siott..almari saje dh besar tuan die..heaven!

almari baju kene besar gajah camni siap bercermin,sbb tuan die suka beli baju..kalo kecik2 x muat beb... 

 bilik anak2

 bilik anak lagik atau bilik tamu

 ruang stady,pencahayaan kene cukup!

bilik org gaji...auuuwww,siap org gaji lagi..hehe

ni plak ruang tamu..selesanyerrr...selesa buat tetamu nk menunggu di kala tuan rumah  tgh bersiap..hehe..penting beri keselesaan kepada tetamu tau...

 selesa x?..jemput2 mai datang umah nens..
 
hiasan yg cantik2 gittu...

 ni plak ruang membaca,walopon saya x suka membaca mahupon mengira,tp sy buat khas untuk anak2 saya..ahakksss..siap sofa bagai lagik..dan kalo boleh letak skali komputer tuk layan tenet..ohhhh havean! camni..

 alahaiiii...

tuan die duduk xpe..hehe

 ni plak ruang dapor yg kene luas dh byk kabinet2 camni,sbb sy suka beli barang2..senang nk sorok..kekeke,walopon hobi bukannye memasak..tp bile dpt dapor camni..semangat nk masak youuuu...hehe

 peti kene besar dari tuan die..senang nk simpan stok makanan..;)
 
 meja kerja ke ape ni..emm boleh sume lahh;)

bilik air dalam rumah,harus besor ye...senang mandi di kala rakyat2 jelata atau anak2 saudara mara datang..konfom lencun bilik air saya..hahaha..

 laman rumah...pondok2 tu wat makan colek jgakk..best2!

 banglo..1 juta..mmg x g mane2 la kalo dpt umah ni..haha
pada saya rumah besar ke kecik x kisah,janji selesa buat satu family kita dan family terdekat,dapat umah teres pon dh okey,janji umah kiter bukan sewa dan hidup bahagia..tp kalo rezeki dapat umah camni.alhamdulillah...hehe

p/s: bukan rumah saya ye..masani g teman hubby buat kerja di rumah contoh pelindung hight kt cherating kuantan..saje nk merasa masuk umah 1 jutaaa..umah contoh ni pon dh beli org,gambar plak sendirik + ehsan google...

sekian la n3 impian nens.. 

20 comments:

MrS. F!zA said...

cantiknya banglo itu! kalolah sy ada duit juta2..haihhh

intan_blur said...

nice beb...
bile la sye nak beli rumah sndiri..aduhhh

maszmadi said...

erm..... 1 juta rupiah ker?.. murah jerk tu..... muehehe

|| NaFiRaa || said...

huhuhu.. bestnye kalo dapat rumah cam tuh..

bab makan colek..bulih lah aku joint sekaki eh~ muahahaha

Anonymous said...

WAA MEMANG BEST...DAPAT BANGLO GINI.....memang sonok..kerja menghias jerlakan...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

mmg heaven la kalau dpt umah idaman sendiri...tp ongkos utk selenggara umah besar ni pun blh tahan gak.insyaallah kalau ada rezeki moga tercapai impian..;)

eB ezrin said...

ruang berblog tuh nmpk sgt2 best. suker ar :)

ct rahani said...

semoga impian nen menjadi kenyataan.. amin..

::NureeN:: said...

nureen pon nk klau gini umahnya.. hehhe angan2 mau besar tp blom mampu.. mmg walllahhhhweiii best2 :)

MamaEma said...

pergh...harga rumah sekarang main juta-juta dah

Amie said...

cantik! tapi kalau terlampau besar... isi rumah sedikit...sunyilah pulak, asyik penat bersihkan sawang aje... he hehhh

Daddylicious said...

ada 8 biji macam ni ...haha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantiknye..
Biar kecik asalkan rumah sendirikan..boleh deko2 suka hati.. :)

MaryaYusof said...

Rumah besar2 nnt ssh pulak nak kemas...ini utk org mls mcm sy... tp sy pun ade impian gak...umah ala2 english stlye... berangan xabis2 ...xpe, xkena bayor pun..hehee

m!3yr4h_LolLy said...

sangat cantik.
teringin jugak nak rumah tapi simple jep.

wahida said...

sejuta? aku kalau dapat rumah cenggini mmg tak keluar dah aku..lepak umah je la...pas tu letak panggung wayang sekali dlm rumah...hehe...

Mama Gee said...

merasa gak masuk umah rega 1 juta :)

MamaYatie said...

perghh..giler cantek...bila agaknya kita dpt umah gitu ek?hihi...verangan sama..

kayyana said...

hahahaha.. lawak lawak.. tak salah berangan.. berangan tak kene byr kan.. mne tau jd kenyataan.. rezeki tuh.. amin

nalsweet said...

bestnya lah hai kalo dpt..
(ingat dah betul2 rumah neni dah tadi..hiks)

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...