klik-klik

16 April 2012

AMMAR HAZIQ

Assalamualaikum..
salam hari isnin..syukur alhamdulillah kerana kita masih lagi bernyawa dibumi Allah S.W.T ni...percaya x korang, anak adalah sumber semangat paling banyak..bila ade masalah ngn keje, gaduh2 manja ngn hubby, tgk anak boleh bagi kekuatan kepada kita..walopon kekadang kerenah die ade gak yg menguji kesabaran, tp bila tgk muka anak membuatkan kita lebih banyak berfikir untuk kebaikan dan masa depan mereka..

Ammar Haziq Bin shahrul Hassan..umur 2 tahun, pd usia 11 bulan setengah die dh boleh berjalan walopon badan die kiut miut..hehe ttp ammar ni berat sdikit mulut die..satu baris ayat pon die x boleh ckp dengan sebutir2 tetapi ayah, ibu, nak, itik,ayam die boleh sebut..kapal terbang jadi bang aje..hik..hik.. banyak perkataan yg die th cuma die xleh nk membina ayat sahaja..

ade contoh yg comel dan buat kami gelak bila..;-
saya ty jcb die mana ( yg mcm blozer tu xth korang panggil ape ) masatu jcb die duk umah BONDA die iaitu pengasuh die..

ibu : ammar..jcb ammar duk mana??..
ammar : tercengang2..nk ckp x reti..buat muka tertanya2..
ibu : jcb ammar duk umah BON....( mengharap die sambung dengan menyebut BONDA ler )
Ammar : --ammar dengan rs kondifen terus sambung dengan TOT...( jadi ler BONTOT )...haha..bantai gelak ler kami

biasa2 ktorg akan ajar BONTOT bila nk suh pakai pampers..jadi die ingat BONTOT ler..haha..
sebenarnye pronounce bg BONDA bile die duk sana adelah BUNDAR sbb pengasuh die org seberang..jadi ibu die ler yg silap harakat tanya anak..kikiki

jom layan gambar ammar yg meningkat usia ni..
semoga die cepat2 boleh bercakap..

 tengah makan oreo

 semangat muka..ngap!

layan citer jap..silang elok kaki yg xtahan tu..hehe

Ya Allah..ku memohon kepadaMu..jangan la engkau mengambil org yang aku sayang..setelah Engkau berikan kepada kami..setelah kami menyayanginya dan menjaganya..lindungilah anak-anak kami sehingga hayat kami masih ade..Aminn Ya Rabbal Alamin...
 



12 comments:

Maya Lisa said...

alalala ~~best kan dah, akak dah besar ( memang lah dah besar ), dah kahwin..ada beby amar...

nanti maya dah kawin, dah ada beby jugak, mesti post selalu pasal beby je. mueheheh !


tak tahu lah masa depn cemana ^^ tapi mesti menarik !

MamaEma said...

hehehe..memang kelakar tu.... Alhamdulillah ammar membesar dgn sihat

LYAfrina said...

HEHHE..COMEL..... LYA DOAKAN AGAR AMMAR MJADI ANAK Y BERJAYA..INSYALLAH..

ITULAH..LYA PON SUKA TNYA SOKLAN..DGN HARAPAN..ASYA SAMB JAWAPAN..TP KDG2 TU DPT JAWAPAN Y MELUCUKAN..

|| NaFiRaa || said...

kehkehkeh.. comel jek..
tak pe lah lambat cakap sikit pon.. janji sihat dan aktif.. kena selalu ajak dia bersembang...

rindunye kat ammar.. nak peluk2!!! budak bulat!!!

eB ezrin said...

hik3...
tapi aed pn berat sgt la mulotnyer... huwaaaaaaaaaaaaaa...
x pandai gaks bercakap ;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..lawak ammar sambung ayat tu..
sama mcm Qis..skrg ni masih cakap satu2 jer..tak lancar lagi..

suka tgk badan ammr ni..semangat..geram aunty tgk tau.. :)

Amie said...

Wah! Bersemangat dia makan oreo ye... mintak cikittt!

eT said...

hahaha...lawak la abg ammar nih...

Zura said...

cepat dia berjalan...kena selalu bercakap ngan dia...

♥ nana i am ♥ said...

ohmaiiiiiii~ tak tahan tengok gamba ammar haziq posing dengan kaki bersilang..comel betol si kecik ni ^_^ mata ammar cantik..ikut ibu ke ayah ni?

Aishah Jahirah said...

nini muda lagi anak dah besar...untung.makin bam2 lak rasa tgk pic baru si ammar ni.

Marya Yusof said...

Kelakarlah Ammar ni...hehehee... Anak2 mmg pengubat hati kan neni... Suka doa yg bawah tu... Amin :)

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...