klik-klik

24 April 2012

kisah M.C

Assalamualaikum semua..
nens x sihat 2 3 hari ni..mood nk blogging pon hilang..tp still lawat blog2 lain..cuma silent reader aje..maaf ye x tinggalkan komen...pada khamis lepas saya cuti sebenarnye..sakit kepala dan sakit tekak..dengan kata lain simptom2 nk demam, bangun nk siap2 g keje terasa macam x larat, memandangkan ubat spare dh ade jd x pergi ler terus klinik pagi tu..saya pergi ke klinik pd petang hari tuk mintak M.C ..

al-kisah M.C punyer pasal..klinik ni mmg sy dh keluarga dh biasa pergi..doktor pon dh kenal kami sekeluarga..lebih2 lagi ammar ler..hehe..dekat aje ngn umah..jalan kaki pon smpai..tp penat ler seposen!...biasa2 kami akan ke klnik di pagi hari..sbb doktor yg sgt baik hati dan peramah tu..duty belah pagi..
kes sy ni..sy g belah petang..jarang2 belah petang..sbb doktor x biasa dan x best..

masuk2 aje..terus ty akak kaunter tu..akak..mintak M.C saje boleh..ubat ade lagik..akak kaunter tu cakap..doktor ni strict skit..kene jupe doktor dulu..
saya pon nunggu ler turn..masatu sy sorang ajek yg ade..
masuk bilik doktor:-

doktor : chinese & lelaki ( pandang aje smpai ler sy duduk..b4 ni pernah berurusan skali ngn die )

saya: doktor, pagi td sy sakit kepala yg amat & sakit tekak..x larat nk g keje..jd sy cuti la..kalo boleh nk mintak M.C ( lebih kurang macamtu la..)

doktor : dengan muka yg xdak senyum langsung..periksa tekak..& suhu badan..pastu dengan muka selamba..sy xleh bagi M.C..awk bukan demam..hanya sakit tekak biasa nk selsema..

saya: xkan xleh doktor,pagi td saya sakit kepala..dan x larat sangat

doktor : x boleh..saya xleh kuarkan M.C

saya : emmm..ok..( dlm hati mentang2 aku dtg time sihat,sbbnye dh mkn ubat n cukup rehat, dlm hati berkata..sbb tu xde pesakit kot time doktor 2 duty, strict sgt..kt kaunter biasa dia akan tulis doktor mana yg bertugas pd hari tu) 


jadi sy terpaksa la korbankan cuti saya yg dh byk terkorban tu..hampes tol!
emm..smpai la arini x baik2 sepenuhnya lagi suara pon sengau2..naseb demam teruk tu jatuh hari mggu..tahan skit..tp penat gak kalo duk umah..ade jeeee kejeeee...


p/s: lepas ni asal masuk klinik tu..tgk doktor mana yg bertugas dulu..hohoho...

14 comments:

Mama Gee said...

dah 3 thn tak mc...
kalo sakit teruk pun..mulut berat je mintak mc..kalo dr tak bg..takde le...adess...

|| NaFiRaa || said...

kikiki.. kalo aku gi carik klinik lain plok.. kehkehkeh... janji dapat MC..

Nens Collection said...

mamaG:
huhu..lamanya x mc..sy asik mc ajek..anak sakit pon sy yg dpt mc..mintak mc ehsan jaga anak..hehe

Nens Collection said...

raa: ptg dh masatu..mls plak nk cr klinik lain..lagipon kantoi kalo claim bil nnt,amek mc klinik lain..sbb bil perubatan klinik tu..hehe

maszmadi said...

owh x sihat ker.. len kali kn datang pagi la yerk.. hehe
jgn lp makan ubat yerk, moga cepat sihat..

MamaEma said...

semuga cepat sembuh yer...

Aishah Jahirah said...

moga cepat baik...hehee itu dokte skema namanye.kdg2 kita g klinik nak mc sbb xlarat n nak rest je pun...ubat kat farmasi blh beli...hehee

Nieda said...

Moga cepat sembuh..

Zura said...

pnah jgak kena cm tue...lah nie kalau nk mc g klinik lain..

wahida said...

amboi strictnya doc tu...
nyammmpahhhh...

Amie said...

Sabar ajelah Nens...
Kak Amie tak pernah buat sagupal tapi biasa makan pencuci mulut ini di hotel, kalau nak makan baru tuang susu cair atau santan ke atasnya, kadang-kadang ada juga guna larutan gula melaka.
Untuk Nens tersayang, Kak Amie tolomg linkkan beberapa blog di sini untuk rujukan sagupal tu ye..
.
http://www.potretkasih.com/tag/resepi-sagupal/

http://embunrosaliza.blogspot.com/2011/05/sagupal.html

LYAfrina said...

salam nens..alhamdulillah dah beransur sembuh yer... aduyaiii... smpai g2 skali doc..x bg mc..huhu..syglah dgn ct tahunan tu kan

Izan Ishak said...

kedekut doc tu nak bagi mc ye...

jgn lupa makan ubat ye...moga cepat2 sembuh.

Marya Yusof said...

Doc tu beretikalah konon, cit! Dah nampakkan tekak sakit merah, bg jelah kan...hish, sabar jelah... Take care ye neni!

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...