klik-klik

27 April 2012

bot terbakar

Assalamualaikum semua..
sama-sama muhasabah diri di hari jumaat ni..
harta dan kekayaan xkan kekal buat selamanye..
jika Dia nk tarik balik..sekelip mata aje..

 rentetan dr kes bot terbakar aitu..gambar ni sy dpt dr staff operasi..
xth dimana punca kebakaran..samaada tong gas atau masalah pendawaian..masa ni air tenang aje..tp di tengah2 laut..punca darat pon x nmpk..hoho..x sanggup sy nk kerja mcmni..tp apakan daya..setiap manusia ade kepakaran masing2..so hargailah ikan yg kite makan...

 gambar ini dirakam oleh tokey bot yg sedang melalui bot saya ni..awak2 dan tekong juga diselamatkan oleh bot itu juga..naseb suma pandai berenang..alhamdulillah sume selamat..tp yg x selamat bot aje...
kejadian berlaku di perairan laut terengganu..xth ler bape batu..x reti guna sistem tu..hihi..bot ni adalah bot tunda..menangkap ikan di kawasan perairan laut dalam..makin kurang ler sebijik lagi..

lps terbakar pd bahagian ats..kami decide nk bwk balik rangka tu..nk tgk mana2 yg boleh pakai,mcm enjin,kipas dan lain2..
bila dh tunda smpai perairan kemaman..bot x dapat dikawal dan karam sepenuhnye...dugaann...

p/s: mengharapkan semoga ade hikmah di sebalik kejadian ini..Malam ni kami sekeluarga dan my sister 
sekeluarga akan pulang ke kampung bercuti..doakan kami selamat pergi & pulang ye...sayang korang sume!

11 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nasiblah semua selamat...Alhamdulillah..

Balik KG ye..bestnye..moga selamat pergi & kembali..Enjoy ur holiday..^^

CikPuan Azizah said...

teruk sgt kebakaran tu..


semoga selamat sampai n pulang yer sis..

Cik FaRiZaM said...

menakutkan >_<

singgah n follow sini
dr,
http://afasz.blogspot.com

Amie said...

Malang tidak berbau kan Nens,
selamat bercuti Nens...

maszmadi said...

dalam lautan yang penuh dgn air pon boleh terbakar kan, sume kuasa Allah..

p/s: moga selamat pulang n selamat kembali

wahida said...

alhamdulillah, semua selamat...

ko take care ye...

S..U..D..@..I..S said...

moga selamt dalm perjalanan nen...

|| NaFiRaa || said...

mak aih~ teruk jugak terbakarnye.. dugaan semua tuh.. insyaAllah lepas nih rezeki makin melimpah ruah.. amin~

eh.. bot x de insurance eh??

m!3yr4h_LolLy said...

selamat bercuti akak ;)

MamaEma said...

Alhamdulillah mereka semua selamat... harta boleh dicari balik..

MrS. F!zA said...

dsytnya..yg pnting tiada nyawa terkorban..

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...