klik-klik

5 July 2011

buku ammar

Assalamualaikum..arini nk kongsi citer ttg buku Ammar..dulu-dulu ms sebelum ade anak..dh niat nk carik buku byk2 tuk ammar biar die cepat membaca..supaya jgn jd mcm ibu die..x suke membaca..buku kartun ujang boleh le layan...hik hik....


setakat ni dh 4 bijik buku step pertama mengenal ABC,123,Alif Ba Ta dan satu lagi buku ABC bahasa inggeris..buku yg pertama skali saya beli adalah ABC in english tu..ms start die pandai pgg barang sy dh belikan..dlm umur 7 bulan ++ jgak ler..sampai dh koyak2 tepi tu..hehe..
ammar suka tgk gambar die yg besar2 dan berwarna warni tu...stakat ni die dh pandai sebut kakak..cicak dan jatuh..ibu ngn ayah smpai suda x pandai sebut..dan lain2 tu pandai buat bunyik jela..mcm itik,kucing,ayam..sbb umah tok die bela sume binatang tu..tu yg pandai buat bunyi tu..hehe..

 time naik mandi nk pakai baju..kalu nk suh duduk diam bg buku..boleh ler pakai pampers..

 time membelek buku tu,dgn mulut2 skali ikut belek..smpai senget2..hehe

 abaikan perut montel yg berlipat tu..hihi

doa ibu..semoga ammar membesar dengan sihat dan sempurna..cepat2 membaca dan pandai mengaji..hormat kedua ibu bapa dan yang penting jangan tinggalkan solat..aminnn..




22 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Amin!!

comel jer dia belek2 buku tu.. ;)

intan_blur said...

waaahhh..xlama lagi pandai la dia tuhhh..better dari kecik aja budak2 nih kenal buku.. ;)

Maya Lisa said...

chohomeyl nye baby ~ kecik-kecik dah pandai pegang buku.. bagus nye.... nanti maya nak baby rajin membace jugak lah nanti ^^

MamaYatie said...

uh uh..comeynya pembaca buku tegar ni...dengan perut dia..kekeee

MamaEma said...

bagus bagi anak-anak buku jenis yg bergambar..cepat dia belajar..

mamalieyna said...

jln2 sini..comel~

rajin2 blajar ye..Amin..

maszmadi said...

wah complete set buku dah tu.. senang kan..

@e_da said...

moga2 dia terus suka dgn buku kan..

Nens Collection said...

lily
kalu belek mmg bersungguh..hehe

Nens Collection said...

intan
btul tu..kene ajr dr awal kan..

Nens Collection said...

maya
hehe..kene pupuk dr awl..biar minat membaca trtanam dr kecik

Nens Collection said...

mamayatie: spare tyre..hehe

mamaema: die tgk warna dn gambar tu yg die suka tu..hehe

mamaieyna:tq

maszmaidi: a'ah..beli asing2 tu..

ae_da: insyaallah..hope so..

|| NaFiRaa || said...

aminnn... moga jadik anak yang soleh.. cayang ammar..:)

Mama Gee said...

aminn....jadilah anak yg menyejukkan hati ibu bapa ya...

masa kecil ni didikan ibu bapa sgt penting bg membentuk peribadi anak..... :)

♥ nana i am ♥ said...

amin~ be a good boy ammar dear :)

Nens Collection said...

raa: amin..semoga termakbul doa mu itu..

Nens Collection said...

mama gee
amin..tq mamagee..supaya kami ber2 lebh tabah dlm mendidik anak2

Nens Collection said...

nana i am
tq nana...

Asiah Termizi said...

harap sampai ke besar nanti ammar suka buku. inshaallah =)

jgn jadi mcm saya, mengadap laptop lama2 tak pe, mengadap buku 5 minit dah mengantuk. hihihii

Zura said...

kena terapkan minat membaca dr kecik..semoga ammar cepat membaca..

cik aisha said...

comey perut ammar....heheh...budak2 skang bijak,insyaallah ammar akan jadi anak yg soleh.:)

Izan Ishak said...

bby mmg suka tgk buku warna warni camni. nnti tnpa disangka2 dia akan pandai sebut benda yg dilihatnya hari2...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...