klik-klik

17 July 2012

BUAT INSAN TERSAYANG

Assalamualaikum semua..salam 27 syaban..lagi 3 hari nk masuk ramadhan ni..dh bersedia?..arini nens puasa lagi sambil latih perut kurangkan makan..;)...Alhamdulillah masih bernyawa arini tuk teruskan kehidupan..kalo nk panjang umur..selalu2 bersyukur dengan nikmat Allah S.W.T ye..;)

arini nens saja nk kongsi supliment yg nens dan adik beradik beli buat ma & ayah..beli nyer dh bape hari..tp x smpai2 lagi ke tangan ma & ayah..huhu..x sampai kaki den nk pegi ngantar ni hah..
ohh..adikku mai ler amek sini..kalo i pandai kete..dh lama sampai ni..huhu

 ni buat ayah nens..ni adalah capsules untuk jadikan air biasa kita tu jadi air alkali ionik, bagi org2 yg berkemampuan mereka memasang mesin nk aktifkan ion alkali ni pd air mereka..tp mesin ini terlalu mahal harganya..jd sebab itulah jinliyuan ini dicipta , bagi gout masalah utama adalah asid urik dlm badan dan bagi darah tinggi adalah prose pengoksiadaan kolestrol..kalo nk tahu lebih lanjut boleh klik sini okes..GOUT & DARAH TINGGI 
air ini boleh diminum oleh setiap lapisan umur..xde penyakit ke ade penyakit sume boleh minum..;) ia bertindak sebagai pencegah..



ini plak tuk ma saya..dengar berita ma sakit2 lutut..kalo pergi klinik asik ubat tahan sakit aje yg diberi..jadi skang kami nk suh ma try produk APPETON ni..fungsi glucosamine ni..nk menambah rawan pada lutut, glucosamine ni jugak selalu digunakan tuk atlit-atlit sukan..mungkin jenama je yg berbeza..kalo yg dh sedikit berusia mcm my ma..disarankan amek 1500mg..jadi 3 kali sehari perlu diambil b4 makan..

yg fish oil tu plak bertindak sebagai penghilang bengkak atau kesakitan pada lutut tu..yg ni 2 kali sehari selepas makan..kebiasaannye supliment ini digandingkan dengan 3 jenis..fish oil + glucosamine + calcium..memandangkan my ma dh mkn ubat kalsium..jd kami decide tuk beli 2 jenis ini sahaja..

so kepada ibubapa uols yg ade masalah sakit sendi, sakit lutut..boleh la mencuba nya ya..kami pon berharap ma & ayah ade perubahan selepas makan supliment tersebut..

okes sekian n3 pasal supliment..


pssstttt : sekarang 1 Ramadhan xleh dh nk sambut ngn ma & ayah macam duduk ngn ma & ayah dulu-dulu, beruntung sape2 yg boleh berpuasa & berbuka bersama ibu & ayah mereka di 1 ramadhan....huhu..selamat menunaikan ibadah puasa buat ma & ayah serta adik-adik..insyaallah nnt i balik tgh2 puasa ye..huk..huk..huk..

16 comments:

|| NaFiRaa || said...

Huhuhu...selamat berpuasa jugak.. Aku ni raya baru balik.. Huhuhu

Hari ni aku cuti lg.. Dop dang siap sehari cuti.. Letih!! Kikiki

Fieza79 said...

dah nk puasa..seronok nya nk puasa..lps ni seronok plk nk raya..

LiYa HaNiF :: said...

selamat berpuasa ye nens...

Marya Yusof said...

As salam Neni,

Jgn sedih2...akak ni lg jauh diseberang laut eh bukan other side of world tau! Sedih...huk3...

Salam Ramadhan Mubarak Neni & family! :)) Anak soleh awak ni bagus sgt beli supplement utk mak ayah! Tahniah :))

eT said...

badan ni kekadang gitu la...ada yg nk kene bg suppliment

Afasz said...

selamat berpuasa.... :)

supplement tu bgs

wahida said...

bagus ko beli supplement mcm ni utk org tua ko..


jgn sedih2...tgk marya tu, dia laaaagi jauh...sedih pulak baca komen dia..huhu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Insyallah moga ada perubahan selepas makan supliment tu...

Lily pun dah brp tahun tak pernah sambut 1st ramadhan ngan family kat kg..hukhuk..sedih..Tak sabar nk tunggu kedatangan ramadhan then balik raya kt kg sabah bah.. :)

MamaEma said...

mak dan ayah pasti berbangga....

eB said...

slamat berpuasa yer :)

Eliss Mie said...

bagus suplemen ni, kadang2 ubat spital x berapa jalan jugak.

selamat berpuasa gak la.

maszmadi said...

selamat berpuasa nens..... erm, bagus makan supliment ni kalo umo dah banyak kan... tapi x mor arr yang jenis pil @ capsul, kalu boleh nak yang jenis cecair jerk, senang telan,, hehe

Mama Gee said...

bagusnya neni....
kalo rezeki lebih2 nnti akak pun nk amek lah fish oil tu..almaklumlah..dh tuaaa........hik3

Aishah Jahirah said...

bagus tu pakat2 berkongsi beli utk mak ayah...nak bagi kesihatan diaorg baik dan maintain...;)

ct rahani said...

gud info ni dik.. fil akak pun ader gout.. leh try jugak nih..

salam ramadhan ye dik.. :)

fieda said...

selamat berpuasa nen..supplement fish oil mmg elok kan..bagus la nen belikan utk org tua nen..

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...