klik-klik

3 July 2012

SAYANG MEREKA!!!

Assalamualaikum semua..
semoga hari anda sentiasa dilimpahi hidayah dan sentiasa dimurahkan rezeki..aminn..istilah rezeki ni bukan setakat duit menimbun2 je tau..rezeki ni bila kita mempunyai kesihatan yang baik..pancaindera yg sempurna..itu sume rezeki..Alhamdulillah..
hari ni nens nk doakan kesejahteraan kepada ke dua2 ibu bapa nens..insan yang paling nens dan adik beradik sayangi..tanpa mereka siapalah kita atas dunia ni..

 my mum.." ma " panggilan adik beradik kepada ibu tercinta..ma kepada 5 orang anak..( mampukah nens ade anak byk tu..;) ) masa muda2 my mum sangat lawa tau, skang lagi lawaaa..body die masa muda ala-ala i ler..ahakkss!!..kitaorg sume adik beradik mmg rapat dengan ma..sehinggakan masa nens kecik2 dulu..asal ade lawatan sekolah nk g jenjalan KL ke..ma la org tgh@ perantaraan kepada kami suh tanya ayah boleh pergi ke x..nk mintak duit pon..ma jugak org perantaraannye..haha...kelakar plak!..yela..ayah dulu sedikit garang orangnye, jd masing2 takut ler..hehe..pastu sepanjang usia die hanyalah bekerja mencari duit membesarkan kami ber 5..jadi ma je insan yg sentiasa ade sepanjang masa ngn kami...terima kasih ma..jasa ma xkan kami lupa sepanjang hayat kami...huk..huk..sedihnyerr...kami doakan ma sentiasa sihat, dijauhi dari segala penyakit dan marabahaya...aminnn..


 ni la my dad.." ayah " masani ammar dlm usia 6 bulan x silap..ayah ni sepanjang usia die hanya lah bekerja..insan yg x reti penat lelah..x pernah rehat bagi die..kalo siang x pernah tgk die duduk saja2..mesti ade kerja yg die nk buat. nmpknyer dah ade yg menurun ayah ni..AMMAR HAZIQ si gebab2 tu la..siang hari asik duk bekerja je..mlm baru ler tido..huhu...

ayah ni ade sakit gout..dh 20tahun ade..asyik sakit2 sendi..sepanjang 20 tahun bertahan makan ubat spital smpai ler skang...skang keadaan ayah dah makin kurus..nmpk sgt ilang berat badannyer..gambar ats ni nmpk dh kurus dr dulu..skang lagi kurus..tp still bekerja..kami dh suh die rehat ajek,buat kerja ringan2 sudah mcm beli lembu jaga lembu ke,..setakat makan minum anak-anak leh bagi..duit felda pon dh cukup nk sara kehidupan mereka..tp ayah ni mmg kuat semangat..dari muda lagi kerja..jd bila x kerja jd x sihat..walopon sakit mcmne pon ayah still kerja..smpai doktor yg rawat ayh pon suggest suh behenti..sebab  x smpai hati tgk ayah kerja lagi..doktor yg rawat ayah tu pon sakit gout jgak..jd die memahami la sakit tu...

kami anak-anak doakan semoga sakit gout ayah akan berkurang, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki..dipanjangkan umur supaya ayah & ma leh hidup senang, tenang & bahagia dengan hasil titik peluh mereka cari selama ni..setelah sekian lama melalui liku2 kehidupan ( bukan senang nk smpai ke stage skang, kami anak2 ni sedang merasa..huhu )..biarla mereka merasai kesenangan itu Ya Allah..stelah mereka bersusah payah mencari rezeki membesarkan kami semua..dan panjangkan lah usia mereka supaya mereka sempat menjadi tetamu di rumah mu Ya Allah..itulah harapan mereka berdua...dan biar lah rezeki panggilah Haji itu dapat awal2 sementara mereka sihat dan boleh menguruskan...Aminnn...Ya Robbal Alaminnn...


" Ya Allah engkau rahmat,berkatilah & sayangilah kedua2 ibu bapa kami, sebagaimana mereka menjaga & menyayangi kami dengan penuh kasih sayang sejak dari kecil lagi.." Aminn..



psssssttt : berjurai2 air mata taip n3 ni..huhu...sayang mereka ketat2!









 

18 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ayah neni lebih kurang mcm ayah lily..dari dulu mmg bergantung dgn ubat hospital jer sebab kencing manis..
Lily baca ni pun sedih..teringat gak kat parents di kg..tak sabarnye nk balik Kg...

eT said...

moga ayah n mak sis sentiasa sihat hendaknyer...
mmg kalo kenangkan mak ayah ni rasa sayu jek...rinduu...

Myra Jay said...

Aminnn mudah-mudahan..

Selagi mereka masih disisi tugas kita sebagai anak ialah memberi mereka yang terbaik dan kegembiraan berpanjangan :D

lizz said...

memang best kalo kedua2nyer masih ader lagi... saya ader mak jer...huhu
moga kedua2nyer sentiasa sihat dan sentiasa dibawah lindungannya...

|| NaFiRaa || said...

huhuhu.. sebak lah plak baca n3 nih.. bergenang air mata..huhuhu..

rindu lah plak ke Ma ngan Ayah..
moga Ayah ngan Ma sentiasa sihat dan bahagia dunia dan akhirat..amin~

wahida said...

semoga ayah nens cepat sihat dari penyakit gout dia...


terus aku rindu arwah ayah aku...huhu...

Mama Gee said...

tgk gambar mak neni pun leh tau masa muda dia lawa.......tgklah anak dia pun...cheewahh :)

Fieza79 said...

ye la kan tnpa mereka siapa la kita..
semoga kedua org tua nens sntiasa di limpahi kesihatan yg berpanjangn..

ellynadyra said...

sama ngan ayah sis, yang dia tau kerja kerja kerja, sebab nak bagi anak2 makan, pakai, belajar dll.....bila dah pencen ni, dia jadi tak leh duk sesaja, sure ada je kerja dia nak buat.....fikirkan pengorbanan mereka, sis pun tak tau mampu tak sis buat yang sama utk anak2 sis nanti....

pena rozie said...

ibu ayah tak de galang ganti...

eB said...

tringat arwah abah. hu3

ct rahani said...

sayu hati baca entry nens nih.. semoga ma n ayah nens terus sihat dan bahagia sehingga ke akhir hayat.. amin..

Amie said...

Hai Nens cayanggg... mesti masa muda 2 dulu emak ayah Nens lawa handsome! Kirim salam kat insan kesayangan Nens tu ye... dari Kak Amie dengan ucapan Assalamualaikum....

Amie said...

oooh yaaa Nens, tentang penyakit gout tu, susu Stolle sangat sesuai untuk pengidap penyakit ni sebab memang banyak terbukti keberkesanannya, Kak Amie tak tahu Nens pernah dengar atau tidak tentang susu yang sangat baik untuk kesihatan ni sebab kebanyakan pengguna Stolle di negara kita biasanya masyarakat Cina.

Aishah Jahirah said...

sayang mak n ayah saya ketat2 gak...org senior bukan taw nak dok rilek kalau masa muda dah biasa buat keja itu ini.nanti dia bosan...xbg buat pun buat jugak....senyum je la..;)

azizah :) said...

kalau cerita pasal ibubapa je pasti bergenang je airmata.. syg mereka juga! huhuhu

S..U..D..@..I..S said...

semoga mak ayah nens diberi kesihatan yang baik...mak comey cam anak..eh anak comey cam mak

Eliss Mie said...

mudah2an mereka dpt tunaikan haji tu nanti, Insya Allah :)

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...