klik-klik

20 October 2011

ammar yg lasak!

Assalamualaikum semua
dh lama x buat n3 ttg ammar haziq..budak bulatt..hehe
cerita ni weekend lepas lagi..kat rumah saya adalah meja batu yg org letak bawah2 pokok tu kan...ammar ni die suka sgt memanjat..kalo dpt tingkap yg pasang geriji pon die boleh panjat buat aksi melekat spiderman kat situ...mmg lasak!..kalo x overview 24 jam..ade la boleh sakitnye...Ammar ni diam kalo die tido aje...tu yang kalo ari mggu..asal malam je sy dulu yg lena dr Ammar..hoho..penat wehh...huhu...okes cuba tgk gambar comel amar ni..walawehh puji anak plak ibu nih..hehe( sape lagi nk puji kalo bukan ibu die )...ni gambar masa umur 1 tahun 3 bulan..skang dh 1 tahun 6 bulan dh..



bukan saja nk tayang..tgk gigi die tu comel kan..hehe..jadi kisah cerita ni..berkisar ttg gigi depan yang sy bulatkan itu...hak hak hak...
gigi die yg comel tu dh x comel lagi..sebabnye dh serepih sbb tersengguk di meja batu tu...abes satu kampung dengar die melalak..mmg sakit,saya tgk pon ngeri..berdarah mulut..huhu..
pastu seharian xleh minum susu ngn botol susu,asal tgk botol susu nangis sbb nk isap botol..tp x boleh sbb sakit...dh macam cara saya buat supaya die minum susu,last2 amek cawan plastik yg org jual air kat pasar malam RM1 satu tu...letak susu die dlm tu..pastu suruh isap ngn straw..baru ler minum susu..abes satu bekas tu..huhu..sian die...mlm tu punyer la saya bimbang camne nk minum susu..smpai sakit kepala nk pikir2..last2 sebab lapar sgt die minum jugak..tp die x gigit puting botol susu tu..mb sbb sakit kot..die isap dengan mulut je..mengikut keselesaan die..fuhh lega sket tgk die boleh minum..kalo x maunye x tdo semalam..huhu

 ni la rupanye..korang buat nmpk jela..sbb tu gambar paksa..gegar sket..kedua2 gigi depan die serepih..dh jadi rata depan tu..dh x comel mcm atas..dan nmpk sedikit jarang..huhu..lps dh hampir seminggu kejadian tu..ammar dh boleh minum susu macam biasa..alhamdulillah..
gittu ler ceritanya ammar yang lasak!..hoho...
mmg org cakap kalo laki ni lasak lebih kan?..mainan yg deorg main pon pelik2..kadang2 naik geram dibuatnya..hoho

p/s: harga emas makin mahal..dianggarkan mencecah RM200 untuk 1 gram sehingga hujung tahun ni..harga skang RM175 untuk 1 gram kalo ade duit beli emas ye kawan2..x rugi...( nota kaki yg xde kene mengena dgn n3 di atas..haha)
 

15 comments:

|| NaFiRaa || said...

ammar2~ cik ngah tengok pon fenen lah.. lasak sgt.. nasib gigi susu.. kalo gigi kekal.. dah x hensom dah..hihihi..

naik harga lagi emas?? haih.. boleh fenen mama2 yang ade anak pompuan cam nih.. cam ner nak beli emas nih!!!

wahida said...

bulu mata lentik!!!

::NureeN:: said...

cian dia.. biasa la bdk2 tgh membesar kan.. ;)

membesar bagaikan juara

eB ezrin said...

ammar comel, jom jumper aed, aed stahun 3 bulan :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cantik bulu mata dia..lentik..
comel.. ;)

cik aisha said...

tu dia melasak sampai serepih gi2....haha kalau xlasak pun risau jugak ye dak...

psst...belilah emas,boleh buat pelaburan tu kak..:)

stellaizz said...

bulu mate dia cantek lahh sis...klu gegel x yah susah2 pakai maskara :)

MrS. F!zA said...

alahai sian ammar..tkpe nti besar gnti gigi kekal kena jga betul2..

Qhaifa Nur said...

salam singgah

hai ammar, ciannya dia...
lain kali berhati2 ok...

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

maszmadi said...

isk isk isk..... sekarang ni dah boleh gelak la kan ammar.....

MamaEma said...

anak ema yang lelaki tu segan ema nak tunjuk gigi..sebab dah rosak..asyik makan gula2.

m!3yr4h_LolLy said...

kesiannye ammar.

comel la. hehehehe

Salina@IbuAqil said...

Alololo cian gigi dia trpatah cikit.. X pw comei lg tuh.. ;)

eT said...

lentiknyer bulu mata ammar...hehe

Mama Gee said...

takpe..gigi tu bukan gigi kekal...nnti pasti tumbuh yg baru menggantikannya...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...