klik-klik

6 October 2011

Juara Char kuey tiow

Assalamualaikum semua..salam untuk hari khamis
arini nk publish gambar makan sket..haha..sape suka makan char kuey tiow??..hehe..saya sebenarnye x berapa gemar makan..melainkan kalo sedap!..kat Kuantan ni ade 1 tempat yg saya suka..iaitu Juara Char kuey tiow..memang best,ni pon salah satu port ktorg masa bercinta dulu..haha..kelmarin..masa teman hubby g cari barang..tetiba nampak JUARA ni..alahai bestnye kalo dpt menyinggah ( berkata dalam hati )..sbbnye time tu tgh merajuk ngn hubby..kalo request dan2 tu jatuh ego nnt..jadi senyap jela..sambil meleleh air liur,kalo time merajuk muka mmg rapat kt cermin kereta..pandang kiri je..dh x reti nk toleh kanan..hahaha...


lps dh 2 kali pusing cari barang..tp x jumpa2 jgak..tetiba hubby pusing skali lagi kt tempat JUARA tu..pastu cari parking..yeay! yeay! mesti hubby nk makan char kuey tiow ni..tp buat2 ty.. lagi nk g mana ni?..hubby jawab" makan jap"..yahooo!!!..bersorak girang..!! ( tp dlm hati je)..hehe...lepas dh duduk terus order Juara Char kuey 
 Tiow.."


pastu dan2 je boleh borak..lupa merajuk td..janji dpt makan char kuey tiow..hehe..mmg sedap char kuey tiow die,penuh dengan kerang dan udang yang agak besar,ditambah dengan sebijik telur..tp sy kurang sket kalo tambah telur sebab agak muak..tp dh tersilap order..makan jela..sebenarnye kene cakap char kuey tiow aje..ni tersilap cakap Juara Char Kuey tiow..layan jela...

menyelerakan x??..hehe
pada yg puasa sunat arini..sori kalu buat korang terliur..hehe..peace no war ye..hehe

p/s: kadang2 benda yg kecik pon boleh buat kite gembira @ kembali normal lps merajuk..lps ni nk merajuk sambil request nk makan sedap2 lagi la...hihihihi...

18 comments:

Mama Gee said...

eh eh...ade telur pulak ya...
char kuew tiaw ni makan sesekali best..sbb rs mcm muak je kalo selalu makan... :)

NM02 said...

meh dtg kl, rasa chow kueh tiow malis pulak

Maya Lisa said...

eeee, ta malu merajoookk..... haha ! suweeeeet jeeee...

konon nak tengok cermin depan je.. haha...


lepas makan mestlah hepi kan ! hikhik!

Amy Syaquena said...

Sedapnya la..sambil menelan air liur di sini huhu...udang dia tu yang tak tahannya...

maszmadi said...

x minat sangat CKT nie..... coz rs dia cam pahit2 sikit.... tp

erm, kalu masz balik kuantan nnti leh mintak neni blanje CKT juara ni yerk.. hehe

Nens Collection said...

mamaG
a'ah ade telur plak..sy pon kurengg..muak la..

Nens Collection said...

NMO2
emmm..bunyik mcm sedap n menarik tu..boleh cuba jika berkesempatan ni

Nens Collection said...

maya
ngajok2 manja..ngn abg sayang xpe ngajuk2 manja..hehehe..
lps dh kenyang sume cermin pandang..haha

Nens Collection said...

amy
mai kuantan..cuba rasa CKT ni..best

Nens Collection said...

maszmaidi
boleh2..nnt mai roger2 ek..pasti sedap! ckt ni..cuba try ye..

m!3yr4h_LolLy said...

menyelerakan betol char kuey tiaw nie.

nie yg rindu nak balik umah makan char kuey tiaw yang sangat best. huhu

Amie said...

sedapnya CKT tu....adusssss leleh liur ni...

he hehhhee...merajuk ye, dulu kalau merajuk si dia suka pujuk, sekarang dah tak laku, kita merajuk dia dek je.... kita yang penat...

::NureeN:: said...

dh lama x mkn c.k.teaw.. kat png ni byk tmpt sedap nyum2x

Salina@IbuAqil said...

perghhhhhh x tahan tgk udang tu.. kat mana ni? ayoyoyoyoy dah terliur dah ni sis.. ;p

MAMASUE said...

mamasue dah tak blh kira dah brapa kali telan air liur ok...smbl gelakkan nen yg merajuk pun ada...sbb mcm sama je dgn mamasue...pandang kiriii je...punya lah apa jd belah kanan pun takkan pandang ok...=P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

menyelerakan tgk CKT tu..terliur.. ^_^

MamaYatie said...

sedapnya......mcm ni baru bestkan...sesetengahnya kering sket pastu cam ada hangus2...tak best!

anamizu said...

perhhhh!!!
kecur liur ana tengok ni! hehe



*ana dah tempek blog akak kat geng supermak..ok tak gitu? sbb geng bini2 gengster xde..hehe



luv,
cik ana :)

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...