klik-klik

3 October 2011

jalan-jalan tioman

Assalamualaikum..lama betol x bersiaran..rabu n khamis lepas saya di Tioman..bukan honeymoon sangat la..saja jalan2,teman hubby n partner die buat kerja di sana..menyelam sambil minum air la..hehe..walopon 2 hari 1 malam je..tp pengalaman yg sgt bernilai..sesuatu kenangan yang baru dlm diri saya dan saya sgt menghargainya..ade rakan2 blogger tanya berapa pakej yang sy pergi skali dengan resort n snokling..tp sy xth details die berapa..sbb resort yg kami diami tu milik kawan hubby saya..so banyak jugak die cut..org ckp harga member2 la..tp tu hanya resort..tp harga yg tetap tanpa boleh dikawtim adalah:

tambang dewasa RM 35 = pergi balik RM 70
tiket marin park@ taman laut RM 5 sorang
sewa bot,safety jaket n goggle ms nk g snokling RM 20
sewa resort + makan 3 kali sehari dalam RM 200++

* yang tang resort tu saya xde details yg tepat..tp disana mmg byk resort2 yg mempuyai facilities atau kelebihan yg tersendiri disediakan dan harga pon ade beza sedikit la..rasanye untuk semua perkara di atsRM 600 sudah cukup..tp nk lagi sedap bwk RM800 -1k..skali ngn shopping ahakkss!!..

budak tecit amar duk ngn nenek die..hajat dihati mmg nk bwk..tp disebabkan keadaan yg ktorg sendiri xth macamne di sana..ktorg decide tggl kat nenek die di ganu..sedih woo..x senang nk tggl..lebih2 lagi die nangis masa sy tinggalkan die..huhu..tapi! lps je saya pergi xde masalah pon jaga die..malam2 tdo pon x nangis..huhu..betol la org ckp..anak bila jauh ngn mak pandai je die jaga diri...Alhamdulillah..lega rasa dengar amar x buat hal..senang sket nenek n makcu die nk jaga..

okes jom layan gambar yg ribu2 lemon ni..tp kt buat short2 cut la sket ye..muntah oren nnt org duk nengok..

 kaunter tiket dan resort..kat sini ade byk kaunter boleh pilih mana 1 berkenan..

 peta pulau tioman

 kt jeti tanjung Gemok..feri ke p.tioman hanya pd pukul 11.00pg..dan dari p.tioman ke t.gemok pukul 12.30 tghr..kalo terlepas jawabnye esok plak la..perjalanan mengambil masa 1jam 30 minit

 keadaan jeti dan environment

bot2 laju di sekeliling jeti..

 posing jap!

 senyum!

selamat datang ke kampung Genting di P.tioman

 budak resort akan tggu di jeti untuk angkut barang kerja dan beg2 kita.

bergambar lagik..

 lps tu ktorg disajikan dengan makanan tghari..ketam masak cili api die best!


 check in..bilik die besor...hehe

2 queen size..lps dh letak beg ktorg g ler jenjalan skeliling..
huhu..layan ler dulu gambar ni..nk muntah dh rasa uplod gambar ni..esok plak ye..

 




 pic ni..mcm kt tempat sejuk2 je kan..hehe


p/s: kalo buat family day sini..mmg hooliaawwww la..haha





17 comments:

Maya Lisa said...

adooooiii best nye kakkkkkkkkkkkkkk !!!!!!! eee ! jeles jeles ! maya kat sini kene study baca buku je...


( tp kat sarawak pun best jugak ^_^) hahah

Ibu Amani said...

rasanya ni lah resort yang akak tggl masa g tioman dulu :)

eB ezrin said...

lamanyer kami x gi bercuti hu3

Salina@IbuAqil said...

ni pun salah satu tempat percutian idaman ni.. uwawawawaaaa!!! bila lah dpt p..

maszmadi said...

ooo hanimun kat tioman yerk..... best best

m!3yr4h_LolLy said...

best nye akak. gambar dah boleh ceritakan segala-galanya. hee

Nens Collection said...

maya lisa: baca buku tau!..hehe..skali skala dpt pergi maya..alhamdulillah..nnt akak nk g sarawak la plak..maya jd ketua keh?


kak asma: yg mana?..yg neni duduk atau pic yg last tu?

Nens Collection said...

kak eB: huhu..nnt ade peluang boleh pergi ye kak..anak2 dh besar senang ler nk bergerak..

salina: sy sarankan pergi la tioman..disamping bulan madu..boleh nikmati indhnye ciptaan ilahi..

Nens Collection said...

maszmaidi:
hehe..menyelam sambil minum air..honeymoom + buat kerja..tp boleh la jgak merasa ke tioman..hehe

mierah: kalo dpt pergi lg best mirah..x dpt nk cerita perasaan tu..hehe

NM02 said...

lom penah sampai tioman

teringin nau nak ke sana

Nens Collection said...

NM02
insyaallah nnt ade rezeki boleh kesana ye..tp tmpt die mmg best..keindahan alam yg blom tercemar..

MamaEma said...

tak pernah sampai lagi ke sana...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye..belum pernah lg sampai kesana.. ^_^

Nens Collection said...

mamaema & mumy qistina
insyaallah pasti sampai nnt..hehe

Mama Gee said...

bestnyaaa..x pernah gi tioman lg ni....

Nens Collection said...

MAMAg
pergi oneymoon la mama ngn mR B

|| NaFiRaa || said...

syoknyeee!! nak pergi jugak!!

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...