klik-klik

13 October 2011

koleksi ke sampah???

semalam WW ttg eskrim magnum kan??..hehe..satu tabiat saya, kalo benda cantik n comel mest saya simpan..bila dh start makan eskrim magnum ni..and then sedap..pasti akan berulangkali makan eskrim..dh mcm org ngidam gayanye...lepas tu saya akan kumpul kayu eskrim tu..sebenarnye banyak jgak..tp telah dibuang oleh hubby..die cakap buat semak aje...benda ni pon nk simpan cakap hubby...tp sy suka..sbb die comell...
satu lagi benda yang sy suka kumpul skang ( br je start kumpul )..adalah tisu yang bercetak nama tempat

camni haaa..
sy rasa macam satu bukti aje bila sy ade tisu ni dan menandakan sy dh smpai ke sana..hehe...setakat ni dh ade 10 helai tisu yg bercetak nama2 hotel,restoran yg eksklusif,dan katering2 org kawen..haha..unik ke pelik saya ni??? ade x org spesis sy dlm blogger ni..kekekeke...

skang sy tgh cari tempat menyimpan yg sesuai tuk koleksi sy ni...nnt kalo duk merata x pasal2 ade kene buang dek hubby..hehe..

p/s: dh nama nens collections..mestilah byk koleksinya..betol x???

12 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comel jer kayu eskrem tu..sesuai gaklah buat koleksi..^_^

::NureeN:: said...

adusss.... tgk blog nens pon pasal icecream gak.. tutti fruiti tue harus terjah nih...

|| NaFiRaa || said...

hehehehe..aku setakat nih collect paperbeg ngan FM jer.. bende lain malas dh nak simpan.. kikikiki..

eh.. magnum slalu ade iklan pasal eskrim dia.. kot2 ade peraduan.. cer cek..

Ibu Amani said...

akak suka kumpul fm :)

m!3yr4h_LolLy said...

bagus la akak nie. suke jep simpan benda2 yang boleh buat kenangan. hee

maszmadi said...

erm... masz simpan gak tisu... dr kfc mcd n pizza, wat stok kat umah time terdesak leh guna... haha

Salina@IbuAqil said...

hik3!!! inapun kalau benda2 yg menarik tu mst nak simpan.. koleksi ;)

cik aisha said...

saya pengumpul 'sampah'gak dulu...pembalut gula2, paperbag, tisu dr hotel n restoran, slip ATM pun sya simpan dulu, tiket bas, tiket tren,tiket komuter n LRT (kdg2 xley insert so saya wat koleksi le..hehee)dan segala macam benda yg org ckp 'sampah'tu. saya packing dalam kotak kasut tu n simpan elok2.cuma skang x dah nyimpan sebab dok umah kakak, nanti penuh sampah pulak...ngee

~aSFaLiZa~ said...

comel la neni ni. benda2 comel yg dikumpulnya. huhuuu. good good

MamaEma said...

mana tau ianya berharga 10 tahun akan datangkan

Marina said...

hehe..marina dulu pnah kumpul tiket wayang yg ditonton bersama hubby...

Mama Gee said...

dulu2 segala benda tok nenek yg ada kaitan simpan dlm kotak kasut...dh lama dh tak buat camtu sejak kahwin ni :)

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...