klik-klik

15 March 2013

cameron highlands part 5

jom sambung lagik, lps turun dr puncak teh tu..kami g lawat kilang teh & juga minum2 di cafe disitu..jom layannzz

lepas turun mendaki, sempat ag pose gagah perkasa..padahal dh semput..ekeke..larikkkkk!!!


sebelah tu kilang teh..sempat pergi yg mula2 ajek..sbbnyer xde pengiring time tu yg nk bwk kami round..my sister k.raa ajek yg sempat ke step2 sehingga teh menjadik serbuk..sbbnye die x panjat puncak teh tu..sempat la die ke kilang..hehe


kelihatan abg LA sedang menguruskan daun2 teh tersebut


mcm rumah org kerdil plak kedai jual teh boh ni..


menjamu selera dengan, teh O daun pure punyer, slice of cake..;)


ngepoww teh o k.raa..ekekeke


hari2 layan teh cenggini mesti layanzz kan..xde masalah..)


rupa teh daun yg kami minum..sedappp..terasa kelainan teh yg betul2 pure nih..


pose sebelum menunggu hubby nens undur van..hehe, kt sini jelas ladang2 teh yg sejauh mata memandang tu, mesti kuruskan pekerja sini..hari2 panjat bukit teh..


 suke pic moksu ni..


 
 tokki yg tgh melayan kerenah cucu nya..

 
 gambar ngn anak teruna..emmm







 lepas dh trun dr ladang teh odw nk ke KEA FARM, kami singgah sini plak, tempat ni sebelum sampai ke tanah rata lagik, nmpk mcm port baru..

 
 macam2 ade,kaktus, ros,stoberi,pokok lada dan sebagainya..


 stoberi sini, die bela tuk jual dulu kot..bila dh lemon2 baru die bukak tuk self pick..agaknya la kan..

 mcm2 warna, geram nk beli,..tp kalo beli jwbnye balik kene letak ats riba la..


 puas paksa ammar buat2 gigit stoberi tu, 2 keping je yg cun,hehe..ammar x makan sgt stoberi ms sana, sbb die mmg bukan jenis pemakan pon..nmpk je bulat..rela main dan berlari lagik


 nmpk pipi je menonjol..haha


gadis bunga..gadis??..haha..laki nens tu dlm hati ada taman..hehe


 cun2..2 cerita dlm 1 gambar


gegerls dalam kuarga kami..hehe


 bungaan di sana..macam2 ade!


ni plak anak-anak ma n ayah



pssstt : ade skit ag gambar..sabar ye..sila jgn menangis..hehe







25 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

lama giler tak jejak CH nii..rindu pulak!

Cho Zila said...

kalau tak minum teh tak sahler cuti ke CHkan.. makan ngan muffin baru rasa kat luar negara...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...ni yang teringin sgt2 nk ke sana ni...

Khai faiz said...

wah... dah part 5 rupanya.. banyak tertinggal ni

Ratu Hatiku said...

Bestnya minum teh segar mcmtu... :D

Nafira usof said...

masa kita gi tuh memang suhu sejuk n berkabus.. sesuai sangat lah kan layan teh.. ori punye teh plak tuh~
scone tuh plak aku amik untuk rasa sebab semua blogger yg ke CH tunjuk pic scone tuh.. tapi rasa scone kat BOH tuh x de lah sedap sangat pon~ tapi tak tau lah kot2 ade scone yang sedap kat tempat lain..muehehehehe

gambar2 kat Agro highland tuh pon cantek2.. berseri dengan warna bunga yang macam2 kaler..
paling suka gambar kita 4 orang tuh.. bukan senang nak dapat gambar 4 badik gittu kan~
rindu plak nak kumpul ramai2 lagi..
hehehehe

MrS. F!zA said...

kitorg pgi kilang teh yg kt sg palas tu..dia bg tg luar cermin jelah..suka bau daun teh mcm bau inai..ehehehe

kayyana said...

bile bc entry nens kan rasa mcm minggu ni nk g trjah cameron la plakkk.. hhehehe

Nieda ramly said...

tak sejuk dah di CH?

maszmadi said...

kat ladang teh sume ijau, kat ladang stoberi sume merah, kat ladang bunga warna warni pulak..... bestnyer.....

Salina@IbuAqil said...

Best btoi bila tgk picca2 kat CH ni dik..
Akak x tau nape..
Cukup suka bebenor ngan CH ni..
Tmpt Honey MOon ler katakan..
Auwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!
Happy weekend & TC yer.. ;D

lizz said...

ololo geram tengok ammar pegang starwberi tu comey sungguh

nik ros said...

menagis tgk sebab best nyer.
teringin nak pi sana.

Dee said...

CH..mesti ada teh, strawberri & munger..hehehe..

Ema Blog said...

banyak kali pergi CH..tp tak pernah sampai ke kilang dia..hehee

azizah :) said...

eeee jelesnya... nak prgi jumpa.. air teh sana sedap2..

ROSMARIEZA ROFIEE said...

seronoknyer berjalan..kite waktu cuti pun masuk maktab dah nanti..seddeyhnyerrr! :'(

Tihara said...

pergi CH ni geram kat munge dia..rasa nak hangkut dengan lori.. :)

LYAfrina said...

wah.. dah episod 5 pon... tp xpe dah belek 1-1 dlm fb...

bru smpat nk bw.. lya bz tahap gaban... ni cuba cleah tgh2 malam buta ni..

Aishah Jahirah said...

haish geram tgk pipi ammar tu...bambam la....

Aishah Jahirah said...

haish geram tgk pipi ammar tu...bambam la....

Amie said...

Bestnya! Nyaman.... cubit pipi Ammar tu skit Nens... geremmmmms!

Zura Zue said...

4 beradik je ye...

Myra Jay said...

Teh segar + cuaca nyaman = memang layanzz ;D

Izan Ishak said...

k.izan suka bunga ros tu... alaaa... kalau pegi mesti rambang mata kan.

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...