klik-klik

25 September 2012

Cherengin Hills, Janda baik - part 2

okes bertemu kembali n3 Cherengin Hills, okey..kalo korang dari kuantan sebelum perhentian Genting Sempah lagi korang akan jumpa perkampungan china, di bukit tinngi Bentung..masuk perkampungan tu dan terus naik ke ats, korang akan jumpa Balai polis bukit tinggi..teruskan perjalanan anda, dlm 20 minit insyaallah sampai..sentiasa alert ngn singboard..sbb very da banyak resort2 kt sana..mmg betol2 tempat peranginan..kiri kanan,tepi belakang sume resort..


 perjalanan anda memang disajikan dengan keindahan alam semulajadi..


 tepi2 ni sume mereka buat resort2 @ homestay..dan tuan tanah pon duk dekat2 je dengan resort mereka..


 okes dh sampai..pagar tu adalah sekolah



 resort ni berada atas bukit..resort baru ..dalam 2 tahun lebih dibuka, x silap tahun 2010..ade lagi perancangan2 disekeliling resort yg belum dibina..


 ammar, mula2 sampai..diam ajek,malu2 kucing..ni la kalo nk amek gambar die elok-elok..masa ktorg sampai tu dekat kol 2 ptg, igt dh lambat..kebiasaan hotel2 dh leh check in kol 12 lagi,tp sini kol 3 ptg baru leh check in..menunggu la kami, nk g jenjalan dh rasa berat sgt kepala..nk mandi2 dulu..



 view dari ats..nmpk lagi bukit bukau yg menghijau..suhu die biasa ajek..x sejuk pon.

muka depan

 
 sambil menunggu..layan lollypop..2 btg habes..hoho



 front desk..



 lagi lama lg banyak akal budak ni..panjat sana sini..ibu duk snap jek telatah die..ayah plak bengkek jek..hehe



 dh boring layan troli angkat brg ni hah..tiba2 ammar nk join deorg, kenal pon x nk join..buat malu ibu jekk..huhu, bb gerl tu nama die Amal..dekat2 dengan nama Ammar, time ni resort ni ade famili day dari UIA kuantan..



 lepas dh naik, die plak nk tolak org, pastu ngn ayah skali terpaksa join + pantau, budak pempuan 2 org tu mmg ramah..siap perkenalkan nama lagik..dr mane pon xth..ekeke



 sekali2 jd jockey..cepat2 sy tolong bawak kan kete g paking.. yg besar2 ajek yek..wakaka


 dah check in..bilik 9116..


 keluasan sama ajek ngn hotel2 lain, bilik kami berharga RM350.00 superior room


 
view swimming pool..hehe..



 
 kettle mmg dh disediakan, xyah request..iron plak setiap level disediakan ironing zone, jd kene iron kt luar..

 
 gambar wajib masuk otel..haha..sbb botol2 die comel dan warna warni..suker2!



 
 view dari bilik kami



 kusyuk layan DORA..ibu ayah ajak bergambar pon x layan

 dah anak xnak sgt, bg ibu ngn ayah jela bergambar..ekeke, salah satu kalo masuk otel nens suke tgk cermin besar2 camni( mcm kt umah xdek cermin)..sonok tgk dekorasi bilik..romantik!

 dan lagik..


 ngn budak bulatt..kerut dahi2 bila kaco die layan DORA..

lepas je kami check in kol 3.00 ptg tu..igt nk mandi2 dulu before keluar kan,segar skit badan..skali lps je posing2 terus blackout..lampu xdak air cond xdak..terpaksa la kuar g jenjalan dulu tanpa mandi..kalo berdua leh je redah mandi dulu..tp bila ade si tecit xleh nk buat ape..tangan duk tarik keluar je sbb die xleh nk layan DORA..layan jelah..sampai kol 6 petang jgak xde elektrik..pehh azab jugak baru je nk landing2 ats tilam yg empuk tu..hoho..

lepas tu ktorg g la musing2 kampong sambil mandi2 kat Pulau Santap..tempat femes kalo kt janda baik, ckp penduduk setempat..esok kite layan gambar kt Pulau Santap ni ye..;)


pssstt : n3 nens kalo xdak gambar banyak2 x sah, jd jangan bosan ye....hehe












24 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Peramah budak2 ni..jap jer dah boleh main sama2.. :)
Boleh plak balckout erk...buat spoil jer.. ^^

FARAH deeb said...

Bestnyaaaa very tak sama dengan D'Ark Resort. Tapi spoil la pulak blackout. Kalau malam mau terjun katil tu akaka! Takper boh banyak gambo, i likeee...! Haritu tak sempat gi mandi so nak tau gak tempatnya katner!
My latest Entry :)
JJCM: Kenny Roger's Roasters

|| NaFiRaa || said...

hahahhaha.. tergelak tengok Ammar joint naik troli..
ammar2.. sabor jek laaaa...

tak sabar nak tunggu next n3~

khaifaiz said...

ok gak tempat tu

nalsweet said...

comella ammar..makin bollatttt..dia suke makan eh?

btw, cantik gambar..xsabar nak tengok gambar luar hotel ;)

Cho Zila said...

alamak bestnyer dah bincang2 nak gi janda baik.. mahal gak rega biliknyer yerk.. boleh dia tunjuk bakat melukis kat dindingtu... kui.. kui...
tak sabar nak tengok lagi entry di sana.. boleh jadi rujukan...

::NureeN:: said...

wah sronoknya... brapa cost semua2nya neni, nanti2 bleh plan g jgk ehhehe

Ema Junaiha said...

dah dua kali gie janda baik..tp belum lagi stay kat cheringin ni

NM02 said...

nnt try dok kat chalet plak... bila mlm membawa ke pagi hari... huh.... sejuk banget...

maszmadi said...

perghhhh ada kolam, tu yang best tu kan.....

Mrs. Norrie said...

begini keadaanya...ok tq info...selalu pegi janda baik time sekolah2 dulu, masa tuh blm ada resort nih lg

Afasz said...

tk pernah lg p. cam best jeeeeeeeeeeeeeeeeee

Qhaifa Nur said...

selesa tempatnya...
ada kolam mandi, itu yg best...

LiYa HaNiF :: said...

cam best je persekitarannya.. boleh le try nnti...

lizz said...

banyak2 gambaor puas sikit tengok akak suker tengok ammar tu comel sangat...

Nurul Akmal said...

cantik lah pemandangan dia... Sejuk mata memandang..

LYAfrina said...

wahh..neni honeymoon ye???
x pnh naik sini..ke bukit tinggi pon x pnh lagi... nmpk nyaman je kat sini.. hotel pon..mmg selesa..

Lyn said...

Kat sana memang banyak resort yang cantik-cantik. Rumah Den Wahab pun kat sini gak. Lama dah tak pegi. Rindu nak datang lagi ke sana.

Marya Yusof said...

As salam Nens,

wah ke Janda Baik tak ajak...ngeeee... jumpa uncle seekers tak? Hah, umah dia kat janda baiklah...huhuuu...

Mahalnya harga bilik mcm 5stars hotel! Mesti syiokkk kan :))

Myra Jay said...

MYRA PENAH SEKALI JE LALU jANDA bAIK NI TU PUN OTW MASA BALIK DARI bUKIT tINGGI :)


Sorry Caps Lock lak, :) Cantik view Cherengin tu, siap dapat bilik ngadap pool lagi :)

nik ros said...

teruju nak pi bila tgk biliknya...cantik.

fieda said...

ooo..kat situ tmpatnya...mcm menarik ni..sporting suami nen bergambar..

ellynadyra said...

Khusyuknya tgk tv, tak peduli apa yang terjadi dah!

Aishah Jahirah said...

budak2 ni cepat mesra dan berkawankan...hee suka cuci mata tgk gamba kat sini...lawa....

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...