klik-klik

11 September 2012

nyiur muda

 nyiur muda kalo dpt time cuaca panas mmg heaven kan..ilang dahaga, tp malamnyer leh sakit la segala urat-murat sbb air kelapa ni sejuk..bisa membuatkan urat menggeliat..hehe..tapi tahan jela asal dpt minum airnya..;)


 ayokk..abg dh mcm tok ketuak dh ni..ampunn2, hehe pokok ni xdelah tggi mana, jd hubby senang je panjat pakai tangga..haha..


 ammar ni asyik duk usha ayah die je, teringin la tu nk panjat..10 tahun lagik, awak la plak yg duk ats pokok kelapa tu ye..


 buat aksi sedang kopek kelapa..siap bunyik hiyarkk..hiyarkk lagi.., hmmm anak tok ketuak yg x pakai selipar..skang ammar kalo ari mggu langsung xnak tdo..nk main jek..huhu..alahaiii anakk..


 jumlah yg berjaya dipetik oleh hubby..cukup2 la tu, banyak sgt kang mau g berurut plak, nens kadang2 terasa jgak sakit belakang bila dtg angin xleh minum, tp kalo time okes..okey jek..maklumlah dh beranak ni..xleh nk silap2 makan sangat..



tgk..menyelerakan x? hehe, tp kelapa yg hubby nens amek ni muda sangat..jd air die tawar sedikit, kene cari yg agak2 nk tua baru best!..tapi layannzzz je..time kacih la kt hubby sbb amek kelapak ni, memenuhi tuntutan isterinya yg mengidam tp x berisi ni yek..hehe ( isi lemak banyak)..tahnks, luv u so muchh!!



psssstt : terliur plak bila buat n3 kelapa ni..nens puasa lagi hari ke 6 hari ni, sambung sampai jumaat ni..semoga diberi kesihatan yang baik..aminn..




21 comments:

nalsweet said...

sedapppnyeee..
last time akak makan masa peknen Qisya hari tu..sebab petua org tua utk bagi kulit anak cantik kan?

ammar tu nampak lasak sungguh! ;)

MamaEma said...

time bulan puasa paling sedap minum air kelapa yg fresh..dia punya gas kelapa tu..meletopsss...

Marya Yusof said...

As salam Nen..

Sedapnya air kelapa muda! Dulu suka sgt minum lg2 masa preggy bg mudah bersalin kata org tp akak operate gak....huhuu..

Bisa2 badan eh minum byk... tak tahu lah pulak...tp mmg lepas bersalin ni mcm2 angin pulak yg ada kan.... urat byk dh putus kata org...gitu ler... kat sini xdok kelapa muda...yg tua pun kalau ade mahai bebenor...

|| NaFiRaa || said...

sedapnye.. meleleh tengok.. nasib x tunjuk air kelapa + ais.. konfem meleleh air liur..

Cho Zila said...

memang sangat suka minumjer .. semalam baru lagi minum tapi kena beliler...
dulu kalau demamjer apak akak akan bagi minum air kelapa...

Mama Gee said...

wahh best tu..air kepala ori..fresh lg...terasa lg gas2 dia kan...


rajin neni puasa straight....mama lg 3 hr ni..dan ke tak nk habiskan..esok lusa jumaat kenalah poser nampaknyaa

eMMe said...

sedapnye teguk air kelapa muda terus dari buahnye... hurm.. slurppp...

boleh kan kalo ibu mengandung 7 bulan minum air kelapa..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

memang sedap air kelapa muda...suka2x..^^

maszmadi said...

nyum nyum nyum sedapnye..... last minum air kelapa muda time preggy Aisha, sekarang dia dah 4 tahun dah..... huhu nanti masz datang umah neni hidang air kelapa yerk.. haha

Alin Marlini said...

Kak Alin suka sangat air kelapa. Setiap kali pi psr mlm mesti beli air kelapa.

Nens...butto komen ada kat bawah posted tu...kecik jek..tak sempat nak adjust lagi...benda baru..lmbt pickup ckit...heheheh

ct rahani said...

wah terliur sudah ni nens.. harus balik keje kang gi cari air kelapa muda nih.. hehe.. cantik gambo guna gadget baru yer dik.. besh2..

dik, pasal nuffnang tuh akak pun x der apa2 petua la dik.. buat je entry macam biasa.. berblog pun bkn sbb nuffnangkan.. klu ader tu rezeki la kan.. apa yg akak tau klu ader ramai unique visitor (UV) kt blog kiter, amount BE pun laju la.. nka kekalkan UV tuh kena la rajin BW.. lg satu akak share link blog kat FB.. klu nk tau lebih lanjut pasal nuffnang nih google je entry otai2 blogger.. banyak yg kasi tips.. :)

azizah :) said...

peh mmg sedap..nak2 duk tepi pantai sepoi2 bahasa..heaven sungguh!

Eliss Mie said...

woww..bestnya fresh from pokok gitu :) buat jelly kelapa pun sedap ni.

Amie said...

Petang Nens,
comelnya Ammar dengan aksinya tu he he he hh buah kelapa pandan ke tu Nens, sebab saiznya kecil, kakak suka sangat minum air kelapa pandan sebab aromanya yang wangi tu,
Nens cayanggg.... kiriman Nens sudah selamat sampai, sudah kak Amie ambil di pejabat pos, rasa sangat happy dengan semua kiriman tu... tengah cari ruang yang sesuai nak gantung hadiah yang sungguh cantik tu supaya terus menjadi kenangan... makasih banyak2 Nens!!!

Myra Jay said...

Sedapnya...

Dapat pulak buat jeli kelapa, lagi layan :D

Aishah Jahirah said...

kat kg dulu sesekali makan kelapa yang berhingus tu heaven betul la....sekarang tak merasa dah...
amboi ammar gaya dia...hehee yg penting gaya.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

owwhhh!boleh buat sakit urat ker?patutlah Ym slalu skit urat, sebab Ym ni penggemar air kelape...huhuhu

☀ Izzaty Hedry☀ said...

my febret drink !.. klu hari-II bley mnum fuhhh.. best !

MyRule said...

my fave ni ;)

ellynadyra said...

sedapnya, tambah mkn isi kelapa muda, huhhhhhhhhh nakkkkkk skettttttt!

fieda said...

uii..sedapnyer nen...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...