klik-klik

26 September 2012

Cherengin Hills, Janda baik -part 3

n3 semalam, lepas blackout tu, terus ktorg kuar jalan2..dr duk terperap kt otel x buat pape..baik g jenjalan..nk masuk swimming pool ramai sgt..jd kite bagi org lain dulu..ekeke



 ni antara map yg disediakan..jika korang search di web cherengin hills ni..kebanyakan tempat yg menarik tu bukan berada di dalam resort cherengin tu sendirik..tp kebanyakan sume di sekitar kampong tersebut..jd mmg korang kene keluar untuk ke tempat2 tersebut...resort Cherengin Hills berada di kampong Cherengin tu yg dapat nama CHills agaknyer..



 ni xth dh masuk kampong mana..hubby nens main redah jek..mentang2 stereng kt tangan die..jalan kt kampong ni kecik2 ajek..muat2 dua kereta..kalo silap jalan kene cari umah orang atau resort2 la nk pusing balik..



 antara keindahan sepanjang musing2 kt kampong..pokok idup subur jek..dh agak2 xth dh nk g mana kami pon pusing balik..sbb makin jauh berjalan makin sunyik..resort2 mmg banyak tp sume  terletak ke dalam sedikit dr pintu gerbang deorg..jd agak seram jgak..keh..keh..keh

Pulau Santap, bukan lah pulau yg dikelilingi air..tempat die mcm tempat berkelah yg ditemani air sungai yg mengalir..lokasi die tepi2 jalan ajek, dr resort Cherengin hills x sampai 5 minit pon..kt janda baik ni ade air terjun tp kene travel skit,ktorg masa tu dh malas dh nk carik, tgk air tepi jalan ni pon dh buat teruja..


ammar yg bersemangat kalo tgk air..sungguh2 jalan..keh.keh.keh



 kt janda baik ni pon ade horse riding..cuma kami x jumpa tempat die..teringin plak nk naik kuda ni..besar2 kuda ni tau..hensem2!..hehe..




gambar dr ats jambatan..belah kiri itu adalah jalan utama..air agak deras tp x dalam..sakat2 lutut ammar ajek..



 tepi2 ni ade chellet2 kecik..sepanjang sungai yg kite lalu tu mest ade challet@pondok kecik2..kene bayar la sewa kalo nk duduk..rsnyer x mahal dalam RM30-50 je..yg tempat kami mandi tgh dlm proses pembinaan..lawa reka bentuk die..siap anyaman mengkuang didndingnya..kreatif!..kalo ade rezeki lagi nk bwk 1 famili gathering sini..bila kami dtg nnt mest pondok2 tu dh siap..x pon dh nk runtuh sbb lama sgt nk boleh ke sampai..keh.keh.keh.



 air die sangat sejukk, sampai ke tulang rasa..ammar yg hantu air pon xtahan..blom sempat kepala basah lagik dh naik..duk bertepek kt ibu die..ibu die x mandi ye sbbnyer x jumpa tempat nk menyalin pakaian,duk gedik2 kan kaki je dlm air..ekeke..lps dh nk balik br nmpk tandas..cehhh



 biru bibir2 tahan sejuk..



 
 dan kejenyer duk tepek je kt ibu die, dh naik serabai ibu die ni hah..hehehe



hubby duk ngetest kekebalan


 
 sekali2 ayah die bwk ammar turun, geram tgk die sebab awl2 dh mengalah..tapi air die mmg sejuk betul...


tgh deorg berdua mandi, tetiba pepatung yg superb comel ni dtg menyinggah..mcm kt taman rama-rama kekdahnyer..lama jugak die menyinggah..wahhh..masa tu terasa kekayaan alam flora & faunanyer..subhanallah..



 
 langitnyer plak dilitupi rimbunan pokok..mmg x panas langsung..redup ajekk



lagi gambar ammar menempel..xmo g jauh langsung, sejuk sungguh ler tuu


lagi..




macam2 gaya ayah die buat nk kasik ammar ni basah, hehe


bila air kene badan die, merengek2 sejuk..lepas dh agak2 nk jd separa ais..naik lah kami ke darat..yg ibu x mandi ni pon sama2 basah jgak..hihi




di sekitar Pulau Santap ni banyaknyer umah org jgak, nmpk budak yg bwk pelampong tu..umah deorg belah kiri tu je hah..senang la yek bila xde air..mandi kt situ jek..hehe


layan eskrim lepas naik mandi, ammar plak duk dlm kete minum susu..hehe, kami panjat naik viva ajek sbb ringan dan sangat2 save,lgpon anak sorang jek..kereta wira tinggal kasik mak g masjid..lepas dh salin baju sume, kami balik ke cherengin hills balik..mandi2 buat kali ke 2..terus lepak dlm bilik..naseb dh ade elektrik...


malam nyer plak kami igt nk g jalan2 cari makan, walopon makanan dh ade nk g cari lagi..tapi jalan mmg gelap..tp hati kering mcm laki nens ni redah ajek, sampai ke bawah bukit tggi kami turun jalan2..dh turun ape lagi beli buah la kt kedai2 cina jual bawah tu..buah xpe..jangan food..hoho..masa nk trun nens ngn ammar diam ajek..yelah gelap smcm,dlm hati takutnyer kerete mampus tgh jalan..hubby nens mai redah ajek..nk belebel tgh2 jalan ni ade plak yg ilang fokus..redha ajelah..hoho..bila dh biasa ngn jalan tu tang naik balik ke resort kami amek masa less than 15 minit jek..hebakk laki haku..hahaha..sampai2 ammar dh lentok tido..


terus angkat letak ats katil tutup ngn selimut..lena tdo mu sbb xde kokokan ayam yek..masa ni baru kol 9.00 malam tau..penat sgt duk tolak troli ptg tu ye..hoho..



psssttt: okes sambung esok part last, esok gambar sekitar hotel..


29 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye tempat ni..Cantik..
Syok tgk ammar mandi..sampai biru bibir dia kesejukan..napa mama tak join sekali?...
Lena sungguh Ammar tido..letih lah tu.. ^^

Myra Jay said...

Nampak cantik dan tenang je kat situ :)

-gedek! said...

kat sana tu jandanya semua baik-baik, kah?

:D

MrS. F!zA said...

tgk gmbr mandi terasa2 senjuk air sungai..haihh trgt dlu2 pnh lemas smpi telan air..pdhl mandi sungai je blum laut..haha

FARAH deeb said...

Bestnya sungai itu. Konpem haritu kiteorang memang tak jumpe ngan Pulau ni! Mencik!
My latest Entry :)
WW: Alhamdulillah! Saya OK!

LiYa HaNiF :: said...

ohhh durian.... ^_~

|| NaFiRaa || said...

waaahhh... mmg layan kalo berendam dalam sungai di kala cuaca panas.. lama dah rasanye tak mandi sungai.. rindunye nak berendam~

sedapnye buah~ terliur tengok buah mangga tuh~

nalsweet said...

bestnye mandiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

eMMe said...

Best2... Nen, suke mandi air terjun kan... banding mandi air laut.. panas.. nnt gelap muka kita...hehehe..
tapi tgk gambar2 yg Nen amik, tempat dia menarik la... hope dpt gi la one day... InsyaAllah...

nik ros said...

bestnya holiday dalam suasana kampaung.nak kena pi jugak nnt ni.

wahida said...

kahkah...tak menahan dgn komen uncle gedek tu...ekekek...

maszmadi said...

dah penat main air, ammar tido nyenyak yerk... hehe terbaik

bestnyer kalu dapat mandi sungai kan..... verangan

Qhaifa Nur said...

sebab tu suka datang sini bole mandi...best..best

::NureeN:: said...

perghhhh....
nak naik kuda jugakkkkk

InaAchik said...

dah lama teringin nk ke janda baik... smp skrg x smp lg...

lizz said...

mandi sungai bestnyer ammar...

Salina@IbuAqil said...

Akak tgk air sungai tu akak dah rasa sejuknya nens..
Grrrrrrrrrrrrrrrrr!!!
Sejuk!!!!
Nens, a'ah emak & abah akak berkongsi tarikh lahir yg sama..
Tahun lahir je lain.. ;)

Citarasa Rinduan said...

layan entry ini rasa mcm dh pi janda baik. syokkkk

thanks bkongsi..

nk pi rasanya.kn cari masa sesuai ni

Zatty Musyux said...

GIVEAWAY TERBARU ! nak LOMO CAMERA ? IPAD ? CAMERA CANON ?
http://musyuxmusyux95.blogspot.com/2012/09/misc-giveaway-by-fatin-fitrah-dan-aina.html

eB said...

canteknyer... biler eB nk meraser pegi nih. air terjun mmg best. yg plg best.x itam (sunburn)... hik3

LYAfrina said...

cunnyer tmpat ni.. dh lama sgt x mndi sungai..air dia pon bersih je... neni x mandi sekali?? kalo lya..msti xleh tahan..nk terjun gak.. hehe

pic last tu..lena ammar tdo..agknyer keletihan sgt tu...

suke tgk pic pepatung hinggap tngn tu..comel

azizah :) said...

bestnya kak..suka mandi sungai...seronok!

fieda said...

cantik plk tempat ni nen..

Mrs. Norrie said...

WAH...COMPLETE U CITER PASAL CHERINGIN HILL NIH...TQ

Aishah Jahirah said...

sonoknya mandi manda dua beranak tuh...bulu mata lentik le ammar ni.

PinKy MoMMa said...

last pegi sini masa nak spm..ada kem motivasi..tapi bila tengok gambar2..rasa nak pergi lagi dan lagi

sejuk lagi macam dulu tak janda baik skrg ni agaknyer eh

Ema Blog said...

air terjun sana memang sejuk dan tak dalam...

Cho Zila said...

emaknyer idak terjun ker...
nampak sangat best.. tapi kena adventureler jugak yerk...

Anonymous said...

An excellent pair of trainers, maybe not possibly the most colourful, not the highest value tagged, nor is the shibboleth moniker, no matter how it in the main requires to walkabout everything, Christian Louboutin Outlet
resolve take the pleasure shoes definitely don't fit, perchance sought-after,nevertheless, the injured indeed.Asics Australia
An amazingly lay of the land you effect inadequacy encountered, walked vertical in look of the display cabinets in countless contrastive types of shoes so you see dazzling, oh dearly to tranquillize on. Price is right is not at all alluring, like too pricey, cordial look not at home of fashion, perceive good-looking users who consider old-fashioned ... so that they are unequivocally significance with simply difficult. Pick to settle upon, for all selected a twosome, dress two or three days learn foot sport, or altogether in order to their clothes,Christian Louboutin Outlet
a way to impliment this time? In giving up'd somewhat raw to have to wear?

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...