klik-klik

27 September 2012

Cherengin Hills, Janda baik - part last

Assalamualaikum & selamat pagi..moh layan lagi n3 Cherengin Hills ni..part last arini...macam biasa kalo n3 nens mest gambar banyak..jangan jemu-jemu..hehe

ammar, tido awal bangun pon awal..x bg can langsung ibu die bermalasan skit..huhu..bangun2 terus pegang remote..main tekan2 jumpa chanel sport tgh lumba motor..tu yg melopong mulut2 tu..hehe..ammar kalo duk mane2 mest nk mandi dulu..punyer die nk main air die buat2 berak..jd kalo berak kene basuh..leh la die main air..taktik die menjadi suka la hati..pagi2 dh mandi..jd kami pon bersiap ler nk g sarapan kt bawah & jalan2 sekitar hotel..jom layannnzz


kat cherengin ni disediakan alat mainan untuk aktiviti games bila ade famili day atau function2 lain..antaranya mende alah ammar main tu..bajet pandai jek..pastu kt sebelah die tu..haha..sori la nens xth apekebenda nama mainananyer tu hah..haha..selain dr tu ade set meja ping pong..so sangat sesuai untuk aktiviti berkumpulan..


makan kat cafe die diberi nama GELUGOR garden cafe, bak kata kak wahida food die sedapp, kene dengan tekak..


ni gambar GELUGOR garden cafe dr luar bangunan


ammar yg suka buat kaco, ade rakan blogger tanya nal sweet, ammar ni kuat makan eh..jawapannyer adalah tidak..haha..percayalah..ammar ni bukan jenis pemakan, tgk pd pertumbuhan die yg mantap lg sasa tu..nmpk sume die bedal..tp x pon..kalo die makan nasik 2 3 suap dh xnak, begitulah di hari mggu..kekadang 2 3 hari skali baru makan nasik beria..jd kami bg roti, biskut, macam tu la..tp kalo makanan ringan mmg hantu..tp kami x bg die makan banyak..skit2 boleh la..


tgk gaya die makan bersungguh2..hakikatnyer lps tu die luah balik..cenggitulah..tp kalo bg gula2..hantu!..skang die dh pandai mintak gula-gula..die sebut "LE..LE"..


ayah jgak makan best, x hengat..hoho


ni suasana dalam cafe tersebut..bahagian luar kt booth2 tu ade lg yg sediakan roti canai & pencuci mulut..kami x amek, makan pon x beria mana..sbbnyer asik duk kejor ammar..x reti duk diam langsung..lepas dh makan kami pusing2 resort tu..x sempat nk jalan beria semalam kt resort tu..


sekeliling resort tu ditanam pokok2 yg warna merah tu hah..cantik, rs nk amek anak pokok buat balik tanam..haha..pakai t-shrt ajek..dh standby nk terjun pool..haha


beg besar yang boleh mencover perut muncit..haha..thanks to my adik na..sbb beli beg ni tuk i..hehe


posing berlatarbelakangkan view bawah cherengin hills


sini ala2 shope, tempat jual makanan ringan2 dan pelampong tu boleh sewa buat mandi pool, ammar kalo lalu asek panggil zirapah..zirapah..hehe


view sudut berbeza


bangunan belakang nens tu adalah bilik2 seminar tuk kursus, dewan tuk wedding dan juga bilik meeting, masa nens dtg ramai betol datuk datin meting sini, ni la salah satu kelebihan cherengin hills ni..sbb kebanyakan resort lain lebih banyak prefer kemudahan outdoor, seperti trecking..yg ni seimbang la..ahli2 korporat ke, majistret ke, ahli muzik ke, ahli nujum ke, sume leh buat majlis sini..


lps sampai di pool ni, mmg xleh gerak lain dh nyer..konfom kene mandi dah..ammar x sempat salin seluar mandi die dh..redah ngn baju die jek..naseb dh standby byk2 baju die..hehe


duk bercanda ria dengan ayah die..ape lah yg diborakkan dua beranak ni..


ade 2 pool, tuk dewasa & kanak2.. kt sini jugaklah tapak diadakan BBQ pd yg buat famili day, best kan..hehe, tp masa famili day UIA aritu deorg x buat sbb ramai budak tecit kot..al-maklum budak2 kalo nmpk air..x kira siang malam..nk terjun jek..


time ni pool budak tecik tgh cuci, rutin deorg kot pagi2..kami terjah pool ni pon pepagi hari lagi..tu pon dah ramai org..hehe


kerusi malas buat yg malas mahu santai


dipaksa bergambar ngn ibu...abaikan perut comel dak bulatt tu..hehe..percaya x nens ckp ammar ni sume bolatt, jari bulat, muka bulat,kaki bulat, kepala pon bulat..haishhh..ibu die plak yg geramm nk gomol2 neh..haha


tengah belajar buat peace..okey la tuu janji jd V..hehe 


peace lagik 


amek sdirik la..nk suh si hubby..die dh terjun awal2 lagik dlm pool..itu saje gambar mandi..sbb kami sume terjah pool..kamera simpan dlm bilik..hehe




lepas dh naik mandi, masing2 ngantuk, ayah je yg sempat layan tido jap..ammar plak menten jek..g mane2 mmg kene bwk boboiboy die tu..2 2 skali layan netbook layan, tivi layan..hehe..kol 12 tengahri dh kene check out..dan dengan itu selesai sudaa jalan-jalan Cherengin Hills ni..so leh la terjah pas ni..nk g jenjalan ke kursus ke...;)


selamat tinggal Cherengin Hills, nnt ade rezeki kami dtg lagik..sape2 yg nak terjah leh la ke sana ye..;)


sekian, terima kasih sudi baca & layan gambar di blog nens ye..;)





23 comments:

nalsweet said...

bestnye dikk..lama tak bercuti..nak gi sana gakkk!!!
btw, terharu ahkak sebab siap buat link..hihi
ingatkan ammar kuat makan..badan punyela semangat..hehe

Eliss Mie said...

tu meja foosball. masa kat ofiz lama, boz letak utk staff release tension. tapi akak x pernah main pun ;p x layan sgt bola2 ni.

syoknya ammar main air yer :)

wahida said...

bestnya nens...
mmg ammar ni montok kan nok...geram aku tgk...

rasa nak geget perut dia yg buncit tu...ekekek...

|| NaFiRaa || said...

Budak hantu air jumpa air.. mmg tak bergerak ke lain lah~

comelnye Peace Ammar~ sape ajar tuh??

FARAH deeb said...

Alaa bestnyaaaaa... dak kenit tu mesti ikut body bapaknye tu sbb kalau ikut maknye slim melim ajek! Ikiki...
My latest Entry :)
Resepi: Chilled Cheese Cake (Instant)

NM02 said...

kat gelugor garden tu, group kursus kami penah wat game main alat muzik sampai memekak tgh mlm buta. hahaha... nasib baik hotel, kalu umh kg dah lama kena baling ngan parang..

Myra Jay said...

Cantik pemandangan kat sana, hijau dan sejuk je :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tq for ur info..
dh KIV utk nx season cuti2 mesia.. heheh
best aje nampak tempat tu, aman damai tenang!

azizah :) said...

comeynya dak bulatt tu..banyak ikut bapanya kan kak..

fieda said...

wah..syoknyer nen pergi ke sana..

Nieda said...

Sesekali dapat tidur hotel kan best.

ct rahani said...

x pe akak suker tgk gambo.. nak2 gamba2 yg cantik2 cam lam entry nens nih.. hehe..

baca citer nens tingin nak ke sana.. tunggu anak2 beso sket lagi baru bestkan gi holiday.. aqeef skrg double ligat.. penat nak berjalan.. huhu..

Qhaifa Nur said...

selalu datang janda baik balik hari...
nanti nak merasa bermalam kat sini pula...
ada kolam renang itu yg suka hi..hi..

maszmadi said...

geramnya tengok peyut dak ammar nieh, rasa nak gomol2 jerk.....
erm leh la buat family day kat sini kan..... cam best jerk coz ada kolam,... hehe

eB said...

ngeh3... bambam tau ammar nih....sdp nk pelok... aed pn dh mkn bambam sejak kluar spital rituh... ha3

eITA said...

bestnye....eita xjadi pegi sini aritu...kalo x mesti dh g....comelnye ammar tu..

ellynadyra said...

best gak kan cherangin hills nih...bleh la masuk dlm plan cuti2 msia!

nik ros said...

syioknya bercuti..minggu depan giliran nik pulak..ehehe
suka ade gambar byk2.selain dapat inf blh cuci mata

Aishah Jahirah said...

ammar buat peace lawak je...hehee..
p/s:header tu akak guna GIMP ngan photoscape...

eT said...

best tu rehat2 kan...bila la nk p ni..huhu

Ema Blog said...

wah, boleh dijadikan satu destinasi yg indah kat sana...

Cho Zila said...

ala jelesnyer tengok gambar itu.... kalauler akak dapat sampai situ... pandai ko cover perut yerk..

Izan Ishak said...

suka tgk gmbr2 yg super cantik kat sini! en hubby izan pernah sampai sana... tapi takdelah plak dia amik gmbr yg best cam nens amik nih...

wahh... punyalah semangat tgk ammar makan tu. syok kemain dia ye main air kat pool.

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...