klik-klik

21 January 2013

kenapa Atkins??

Assalamualaikum sume, n3 atkins saja!...haha..

ramai tanya nape nens atkins lg walopon dh kurus..hehe, sebenarnyer xdelah kurus sebagaimana yg korang sangkakan..ade certain2 part yg mmg senang sangat naik..lebih2 lagik bila dah beranak ni..mmg senang tang pewutt ni naik mcm preggy 6 bulan..6 bulan tau!..before preggy dulu berat 52kg je..lps dh 9 bulan preggy berat terus 70kg,cukup pakej 4kali minum air gula tauu..dekat 20kg naik..lepas bersalin turun ke 60kg,diet2 jadi lah 54kg..paling ringan la lps dh beranak, tu setahun lps la..skang jarum main area 57-58kg jek..hayya!!..in case kalo mengandung pada berat sekarang dan naik 20kg++ lagik..x ke naya berat nens jd 80kg..mau jd badak berendam..huhu..dengan keazaman tu la,nens tekad untuk turunkan berat ke lebih ideal..supaya bila preggy nnt xdelah hover weight sangat!..hehe

kt opis kakak opis peneman atkins,kt umah si hubby nens..nens paksa die atkins jugak..haha,barulah ade geng..ckp nk kurus..kene dgr ckp bini bang oiii..bukan quen control eh...hehe..janji sihat!
Gambar2 biasa dimuat naik dlm blog tu sume dh tapis2,letak yg comei2 jek..haha, bila x cun je patbelaskali kene snap nk dptkan gambar yg memuaskan hati..ehekk..sampaikan baju korporat pejabat yg nens buat dh lepas bersalin pon xleh pakai..punyer lah ternak lemak..hoho..salah satu knapa org cakap x nmpk pon gemuk sebabnyer nens ni tggi..tp xdela tggi sgt..dekat 160cm jek..tu yg x bape nmpk gemuk tu..

nens teringin nk beli produk2 kurus dipasaran tapi sume mahal2..nens nk yg murah tapi selamat,jenama glemer dan testimoni menjadi..haha..mmg xdela kan yg terhangat di pasaran tp murah kan..terdetik nk atkins ni,bila tgk kt fb ade komen2 gambar pastu ayat camni " x makan pon boleh kurus la..guna je diet atkins"..terus nens google..lps je dpt info terus pakat2 ngn kakak opis diet atkins skali..br best ade geng..hehe..itulah yg sibuk duk beratkins ni..

gambar masa nens pergi teluk cempedak adalah gambar terbaru..masatu dh turun 2 kg tau skang 3kg++ dh turun,Alhamdulillah..yg penting perut x muncit sgt dh..hehe..org lain mb x pasan..nens prasan bila baju kebaya nens zaman kegemilangan dulu boleh pakai..tp skang kalo muat pon x pakai dah..hubby dh pesan xleh pakai..hoho..mmg seronok betol bila menjadi ni..jd arini cukup 2 mggu sesi induction die..lps ni boleh la makan skit2 tp berpada la..paling x menahan nens bila tgk coklat..meleleh2 air liur rasa..hehehe...


CABARAN & PENGALAMAN MASA ATKINS- bg nens

1. hari first mmg perut berkeroncong je sbb lapar @ x biasa x makan nasik..mmg banyak makan lauk n sayur je..dh la banyak makan..kerap plak tu makan..hehe..bila dh biasa Alhamdulillah..x jumpa nasik pon xpe..tp mulut still terliur kan benda2 manis mcm coklat, eskrim dan lain2..

2.  mmg nens x ikut 100% pon atkins tu..antara yg langgar adalah makan buah-buahan,lepas 2 hari atkins smpai ke hari ni pon nens makan buah..x tahan ssh nk poo..poo..haha..masalah dr muda remaja..

3.  bila ade org offer, ajak makan best2 kene la tolak..sbbnya nk habeskan induction ni dulu..sabar yg utama..hehe,Bila rasa lapar air masak peneman..minum banyak air masak sgt bagus ek..

4.  malam2 kalo lapar, cepat-cepat tido..sbb bila tdo kita x makan dah..tggu esok plak baru leh makan..haha.." beutiful is pain" okeh..tp siyes xde la kebulur kan menahan makan..cuma x tertahan bila kes "terliur"..haishh, terliur ABC la,cempedak goreng la,biskut oreo la..sume makanan yg nens list adalah yg terbabas masa atkins..haha 

5.  Alhamdulillah..dh 2 mggu pantang nasik,lepas 2 minggu boleh lah nk makan skit2 atau pon teruskan lg induction tu,tp insyaallah nens nk teruskan dulu sehingga habes bulan januari ni..semoga dipermudahkan..aminn

6.  sape2 nk try atkins ni juga nens sarankan amek supliment lain seperti spirulina,ganti mana2 vitamin yg kurang tu..lps 2 mggu ni pon nens nk amek susu,tetiba lutut sengal2..mcm dh berusia plak..hehe


okes sekian sahaja..nnt updated2 lagik atkins ni ek..hehe






    


   

12 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..2 minggu x mkn nasi..cayalah.. usaha tangga kejayaan..chayok2 neni.. ;)

nik ros said...

byk gak cabaran tu. apa pun good luck yea nens. tabik la ngan org yg boleh diet ni

ni mmg bgtau awal2 mmg tak boleh..huhu

NM02 said...

teruskan usaha gigihmu nens.. akak kau ni boleh sebulan tanpa nasi dan turun mmg byk giler

lizz said...

cayyok2 hehe...cuba gak x nak makan nasik...tapi badanni menggeletar kena gak makan nasi...tapi makan nasik separuh lauk banyak...

Ratu Hatiku said...

dasyatlah xmkn ns smpai 2mggu... Saya selalu xmkn mlm jerk tp siang mmg mkn lah..

Ema Blog said...

alamak, kalau tak jumpa nasi tak tahu bagaimana nanti..hehehe

Nafira usof said...

aduhaiiii.. semoga Allah berikan aku kekuatan jugak.. hahahahaha
*fengsan~

ieda immi said...

sbb akak x leh berhenti nasi lah akak amik produk ekeke ..
namun akak tabik sesiapa yg amalkan atkins dan berjaya ! yes ...
janji sihat kan dik ! ;)

Amie said...

kalau kuat disiplin memang boleh berjaya Nens... tapi janganlah terlalu lapar, nantu kurang gula dalam badan lain jadinya,

LYAfrina said...

sjk lya tahun nens amalkan atkins diet..lya teruja nk tgk perubahan..n mula google cari info.. insyallah..lps ni lya pon nk cba atkins.. tp nk kna mtkilmu dr nens dulu

*** pstt.. kulit lya xde gebu2 pon..ttp ada biji2..jerawat... tu fokus kt bhagian y xde biji2..tu licin je nampak.. hehe..lya pon mnusia biasa ;-)

kayyana said...

takpe la nens janji sihat.. tp walau apepun chaiyok chaiyok.. cantik pun utk suamijugak kan kan kan

MrS. F!zA said...

chaiyok nens! mesti blh kurus punya..

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...