klik-klik

23 January 2013

sembang-sembang

Assalamualaikum sume,
bz semalam..audit negara bertandang ke opis nens..macam2 nk mai melawat opis nens ni..mcm dpt projek juta2 kekdahnya...n3 draft plak dh abes..jd xde n3 la semalam..hehe..

arini pon xth nk citer ape..just kongsi2 la perkembangan di kuantan ek..kt kuantan dh ade rapid tau..alaa..mcm bus rapid kt KL tu..bulan disember lps dilancarkan..naik free sebulan di bulan disember 2012..hehe,tp dgr citer sambung free lagik sampai bulan April 2013 ni..haaahhh 3 bulan free..soo..sape2 nk rs naik free jalan2 kt kuantan ni..naik la rapid bus kuantan..haha..
kuantan juga hujan je skang..malam2 kipas pasang paling slow atau off terus..pagi ni pon gelapp je keadaannya..sejukkkk... 


ahad lps nens & hubby g seminar emas anjuran GCP..haha..nens mmg crazy ngn gold ni..hehe..sape2 berminat nk simpan emas ni..sila study dulu ek..dgr member2 ckp mmg ssh nk faham dan nampak..jd alert2 la ngn seminar2 free ttg emas ni..hehe..xnk citer panjang2 sbb kalo nens citer mmg x bape nk faham..die kene SIFU emas sdirik ckp..baru nmpk..yg penting umat islam harus menyimpan emas..paling tertarik dengan emas ni..bila nens tahu dlm Al-Quran 8 kali perkataan emas disebut..jd maknanya penting la bg kita..jd jom stady ttg emas,ingatt... survey dulu 2 3 company, cari yg kukuh sahaja..


ni plak perkongsian ttg halal haram dan boikot..Alhamdulillah, sejak july 2012 nens dh lama x pakai barangan Nestle..mcm milo,megi dan barangan lain2, x pergi ke fast food seperti Kepci,mekdi,piza,secret recepi dan sewaktu dengannya..jangan salah faham ye kawan2..nens bukan nk jatuhkan sape2 dlm n3 ni..jauh lg buat terasa..just sharing untuk semua,jd kepada company yg besar2 tu..nens sarankan kt Biro Sosial buat la ceramah ttg halal haram dlm pemakanan kita, jemputlah pegawai2 dari PPIM..nens setelah 2 kali diceramah Alhamdulillah kesedaran tu dtg sedirik..mencari yg halal kewajiban atas kita kan..nens x ckp nens 100% follow..tp buatlah setakat mana kemampuan kita.. 

buat barangan yahudi..pliss boikot..sbb ade 1 ayat yg uztaz ckp kt kami, " bila di akhirat nnt, bila Allah tanya : apa sumbangan kamu terhadap saudara seislam kamu semasa mereka dizalimi???..apa kita nk jwb???,nk pergi berperang mmg x mampu dan sejujurnya la nens pon takut kalo nk g berperang...walopon kita sahaja dlm dunia ni yg boikot..teruskan..kerana ganjaran menanti kelak sgt indah..Insyaallah..kumpul pahala skit2 lama-lama banyak jugak kan..??..Wallahuaklam..


sekian kongsi2 harini..;) 





 


20 comments:

eT said...

syoknya naik rapid free....nk dekat PRU ni..gini la kekdahnya...

Ratu Hatiku said...

Tq sharing ya :D

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Thanx for sharing nens..mencari yg halal tu wajib..
Bestlah dapat naik rapid free bbrp bulan ni..

ieda immi said...

aah rapid free di kuantan
akak x merasa naik lagi nie
hurmm sampai bulan 3 katanya free tu ;)

NM02 said...

yang pasti aku ngantok bangat ari ni. hahaha

sekian kongsi2 arini :p

Nafira usof said...

Kalo beli mas utk pakai n beli emas utk melabur x sama eh nilai dia??

pasal boikot.. aku masih lagi berusaha utk ke arah itu..pelan2~

wahida said...

ada jugak terfikir utk melabur dlm emas ni...

Peri PiA said...

Assalammualaikum

kunjung balas setelah sekian lame,hehe

wah bas free,syok nya

InsyAllah akan boikot,istiqamah

Qhaifa Nur said...

memang ada planning nak labur emas ni nens...untung kan..

rapid basnya selesa...ramailah yang naik sebab free lagi..

maszmadi said...

owh, masih free lagi ker? nnti blik kuantan bleh la ajak hubby naik.. haha

Ema Blog said...

thanks nens...In Shaa Allah..akan cuba mengelak dr membeli dan makan di sana

Fieza79 said...

Ntah bl plk nk trjun dlm bdg plaburan emas...hehee

Tihara said...

itu lah td ada sorang member up entry makan barangan boikot utama..sempat pesan secara berhemah.harap2 alert..insha Allah

LYAfrina said...

sungguh menarik sgt perkongsian nens ni.. pasal rapid kuantan tu dh tahu..tp xtau lak free je naik..

psl emas tu pon, lya bru tahu..nes ambik kursus ttg emas... dia citer psl apa ye?? lya msh x paham...

dan, paling tertarik tang kata2 ustaz tu. sumbangan kt pd islam... satu kesedaran jugak entri nens ni..

y psl halal haram tu sgt2 tertarik..leh tak nens kongsikan sikit.... psl mkn kfc dll... nnti nk cuba suggest kat bos wak seminar ni..

pinkcolour82 said...

Selamat ber seminar nens........hehehehehe.

rohayu osman said...

sharing yg menarik nens... betul tue.. selalu perbaiki diri kearah yg diredhai.. In Sha Allah.. amin

nik ros said...

secret recepi, kfc dan pizza pun termasuk dalam boikot ker.tak tahu la pulak.

setakat yg mampu, kita boikot la kan.
sebab yang nik tahu mcd, brgn nestle , kotex, coco cola tu antara senarai brgn yg di boikot

~Emaa Hasnah (^_^)~ said...

salam maulidur rasul..singgah sini =)

Khai faiz said...

sy pun baru buat research pasal emas ni... minat tu dah ada tp komitment x bg keizinan lagi... insyallah sikit masa lagi...

kayyana said...

btul tu nens, nk g berperanng x mampu kan kan.. jd boikotla yg mne mampu.. hihihi... nens nnt ctela skit psl emas emas ni ek..

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...