klik-klik

17 May 2012

7 AIR KOLAH

Assalamualaikum semua..
kawan-kawan pernah dgr x perubatan melalui 7 air kolah..banyak penyakit yg boleh diubati jika kita berusaha dan bertawakkal kepada Allah..air kolah ni banyak keberkatan di dalamnye yg digunakan untuk perubatan tradisional..antara penyakit2 yg boleh 
diubati adalah resdung SINI  


 -google-

 semua penyakit atas dunia ni ada penawarnya....insyaallah boleh sembuh dengan keizinannye..yang penting kita berusaha dan bertawakkal kepadanya..maaf ye kawan2 nens x byk jupe links untuk dikongsi..

cuma nens nk kongsi cerita 7 kolah kami..dalam  2 mggu lepas saya dan hubby berusaha tuk mencari air kolah di sekitar kuantan tuk meredakan " peel " ammar yg suka menangis di waktu malam..lepas kol 12 tengah malam..ammar akan menangis x tentu hala..mata pejam,sehingga kalo sy tepuk2 bontot die yg gebu mantap tu pon die x sedar lagik..fuhhh!! berpeloh jgak nk tenangkan die..kaki die yg kuat buatkan saya tercampak kalo nk dukung die..sejak sebulan lepas ammar kalo malam mesti tido berbuai..smpai kami balik kampong pon kene bwk buai..tp still tido x lena..asal umah nenek..mmg rabak ler mata saya asik duk buaikan die & tenangkan die..kalo siang xde ape2..cuma malam je yg masalah..dlm seminggu tu ade la skali 2 die lena tido...tgk pada die bermain di siang hari..boleh dikatakan malam die akan lena disebabkan kepenatan..ttp sebaliknye..

ade pakcik2 di kampong saya yg pandai buat air tawar,mengatakan terkena sawan tangis malam..sy pon x pasti, kalo duk kampong leh gak jupe2..memandangkan kami x balik lagi buat ms terdekat ni..kami nekad nk try usaha sendirik dulu..

berbalik kepada 7 air kolah tu..setelah kejadian tu berlarutan 2 3 mggu kami pon makin risau..kot2 ade gangguan..sehingga la hubby ckp..ade die dengar2 perubatan 7 air kolah ni..jadi kami pon mulakan misi tersebut..amek sebotol ( terpulang ) setiap air kolah di masjid @ surau yg berlainan..lepastu buat sembahyang hajat, kemudian baca la ayat2 Al-quran yg kita yakini boleh sembuhkan sesuatu keadaan itu...kami bacakan Al-fatihah, selawat syifa( untuk kesihatan ), ayat qursi & selawat ke atas nabi..nk baca surah yassin pon boleh..terpulang kepada kita..

misi nk carik air kolah ni sgt2 ler susah..skang surau dan masjid jarang guna air kolah, sume pakai pili air..mungkin dr aspek kebersihan air yg perlu dipantau selalu..dengan bantuan kakak opis saya..dapat ler 2 botol air kolah yg dtgnye dari Pekan..dan 5 botol lagi smpai ke balok & berserah kami cari..alhamdulillah sume dh dapat..

 7 botol air kolah..


alhamdulillah sejak seminggu ni..ammar dh boleh tido lena sepanjang malam,dan die boleh tidur di atas tilam sepanjang malam..alhamdulillah, itu je yg dapat kami ucapkan..rengek2 biasa nk susu tu biasa la..dan kalo bangun pagi2 nk pelok2 ngn ibu..nk suh ibu dukung pon biasa la..tp ammar ni lebih skit manja die..huhu..layannzzz jela.


mungkin berkat dari air kolah beserta dengan usaha kami, jadi Allah S.W.T meredhai usaha kami..syukur Alhamdulillah...kawan2 yg mgkin ade anak menagis tu boleh try..insyaallah berkat usaha kita pasti Allah akan makbulkan..aminnn


lagi satu apa yg kami cuba adalah..
minyak spritual munajat ni...
100% dari minyak zaitun dan dibacakan dengan 30 juzuk Al-QUran sebanyak 3 kali...


 lupa nk snap gambar botol..saiz lebih kurang botol eye drop aje..cuma titiskan dalam makanan atau minuman..spritual oil ni diperkenalkan oleh biras saya..


cara-cara nk guna...


Alhamdulillah syukur sangat2..bila usaha kami mendatangkan hasil..lega rasa hati bila tengok anak tidur lena..ibu ngn ayah pon tumpang lena..mungkin gabungan kedua usaha ini..mambantu anak saya tido lena..kawan2 pon yg mungkin ada masalah berkaitan..boleh cuba..sesungguhnya dalam dunia ni semua penyakit ade penawar..melainkan mati saja..innalilillah...


hope bila balik umah nenek nnt pon ammar boleh tido lena canggini jugak..aminnn..boleh ler ibu bersenang-senang skit tido umah nenek...hehe




p/s: next week hubby ke Tioman lagik ade kerja, taun lps leh follow sebab ammar duk umah nenek, tahun ni ammar mmg xleh langsung xde ibu die, jadi ayah die g ngan pak ngah ammar jek..hope kalo ade rezeki taun depan leh bwk ammar sekali plak..dh lama rs x jenjalan..teringin weh!
 

16 comments:

Mama Gee said...

skrg ni payah kan nk cari surau ada kolah....kt kampung mama pun rasanya kolah tu dh takde...

Alhamdulillah..ikhtiar neni dan suami berhasil...semuanya atas izinNya kan..

bestnyaaa...kalau leh ikut pi tioman! :)

Jo-Blogger said...

bgus tu.kita berusaha dan alllah yg menentukan..oklah sy singgah dan follow.

|| NaFiRaa || said...

Memang betol pon.. susah nak carik surau or masjid yang masih pakai kolah.. hari tu masa ayah abang nak berubat pon merata carik air kolah.. huhuhu..

Alhamdulillah.. selalunye kalo kita yakin dengan ALLAH.. dan di selangi usaha dan doa.. insyaAllah.. ALLAH pasti bantu kita..:)

::NureeN:: said...

kat kg nureen masih ada kolah kat masjid :)

alhamdulillah

wahida said...

spiritual munajat tu apa lagi kelebihan dia?

Izan Ishak said...

izan pun pernah juga dgn rawatan 7 air kolah ni. yg penting kita berusaha n bertawakkal kan. syukurlah ammar dah ok dari seblm ni ye...

intan_blur said...

ooo..1st time dgr nens..terima kasih ye nens sbb share..sbb intan memang nak rawat ank intan yg sakit eczema @ sakit kulit..dorang kate memang susah nak berubat..so mcm nak cube yg ni..nnt klu intan xphm..intan roger nens ye..

lizz said...

tak pernah dengar pulak perubatan dengan 7 air kolah n...apepun kiter usahakan...

Fieza79 said...

ohh ammar pun gitu ye..sama la firas 2 bulan lps kemain melalak tk hengat siang malam..die bantai je melalak..bila dh beralih bulan ni dh makin kurang tangis dia...alhamdulillah la..belum smpat pun berubat...

ct rahani said...

ALhamdulillah kan dik.. boleh rasakan camane situasi nens sbb dulu aqeef pun sama.. asyik nangis jer.. macam2 jugak cara akak buat.. Alhamdulillah umurnya 6 bulan dia dh kurang dh nangis..

azizah :) said...

oooo masjid tempat jijah pon dah xde air kolah ni.. payah la jugak kan.. len la kita duk kg ada ustaz leh bacakan.. ape2 pon kita usaha buat guna ayat QUran..kita berusaha,tawakal hasilnya mujarab..Alhamdulilah..

Maya Lisa said...

seua dengan izin Allah ~ <3 insyaAllah... ammar tak dapat tidur malam ke kak ?

Aishah Jahirah said...

ikhtiar....asal cara islam...memang susah nak cari masjid/surau yg guna kolah sekarang ni...jenuh nak mencarinya...

Marya Yusof said...

As salam Neni,

Pernah juga dgr ttg rawatan air tujuh kolah masjid ni... Pd pendapat marya, air kolah tu mujarab atas kehendak ALLAH... Di mana masjid atau surau adalah rumah ALLAH dimana byk kata2 baik, zikir, bacaan Quran, azan & etc dialunkan... Gelombang itu yg menjdkan air yg terdpt di masjid/surau tersebut menjadi sgt berkat! Wallahualam... Kita disuruh berikhtiar selagi tdk melanggar batas agama betul tak? :)

My Iman dulu pun kuat gak nangis, skrg ni dah kurang sikit w/pun kdg2 adalah jgk buat ferangai...hik3... If Neni sudi baca coretan marya di sini >>>>>>>
http://my-mindofmine.blogspot.com/2012/03/hush-my-iman-please-dont-cry.html

@e_da said...

alhamdulillah dah sembuh ya.. kita usaha mana yg patut kan..

MamaEma said...

Alhamdulillah... memang gitulah kan..jgn mudah putus asa...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...