klik-klik

18 May 2012

SAGU CINTA HATI

Assalamualaikum semua..arini nk publish desert yg nens buat hasil dari link yg K.AMI pernah bagi nens,tp xdelah cantik mcm decoration2 deorg..tp rasa macam sedap..( pd tekak nens ler..;) )
al-kisah desert sagu ni terjadi..apabila g makan kt sebuah kedai dlm EC mall kuantan..mende alahnye simple jek..harga die RM4.90..mmg decoration comel ler..tp harga macam x pueh hati je dengan hidangannye..al-maklum ler dlm pasaraya kan, tetiba je pasan pandai nk buat sedirik kerana x puas makan...jadi nens pon mintak ler resepi ngn k.ami tuk desert tu..k.ami pon bg ler link kat nens, tp nens x follow 100% pon resepi tu..sbb buat yg paling simple..tgh menangis pon boleh buatt..hihi..thanks k.ami sayang..k.ami ni pandai masak tau..walopon die seorg guru di sekolah..tp dia pandai sgt bab2 masak ni..pehhh sume tergoda di buatnye..asal masuk blog k.ami kenyangg ler mata..haha


 okes ni langkah pertama, masak sagu..lenguhhh weiii asik duk kacau2 je, siap gilir ngn hubby lagi..hoho..xde ke mesin nk masak sagu ni..huhu..lps masak sagu ni baru ler rs sshnye nk buat kuih "bronok"..

 dan ini adalah hasilnye...masak air gula & tuang susu cair atas die..senang je awakk...kan dh ckp org tgh nangis pon boleh buat..ekekeke

ni plak ats tapak tangan montok2 hubby i..tggu nk ngap je tuh..walopon simple je desert ni..tp hubby sy makan habes ye..dan saya tersangat bangga dengan hasil ini..ewaaahhhh!!!...
semangat selongkar gerobok pinggan MIL..semata-mata nk carik bekas kiut miut tu buat masuk blog..hua hua hua....

p/s: saya x pandai masak pon berat berlumba-lumba naik..kalo pandai masak jawabnye...jawab ler sdirik..hihi

21 comments:

@e_da said...

sedap plak tgk ni .. ada yg buat gak esok ni kang.. hihi

Amie said...

Cantiklah kejadiannya Nens... rasa berselera pulak kakak tengok! Kakak ada jumpa resepi sanggupal yang nens kata dulu tu, ada dalam buku resepi...

MamaEma said...

rajin dia masak..

|| NaFiRaa || said...

saje jek buat aku meleleh air liur pagi2 nih..
balik umah Ma nanti.. sila buat untuk kami2 yer.. hahahahaha

lizz said...

ermm sedap raser cam teringi lak....huhu jap gi nak buat tak kira...hehe

azizah :) said...

menariknya sis.. lama tak makan sagu..

::NureeN:: said...

dlu sllau buat, tp nureen x tarok clr juz putih ja.. siap masak, tarok susu cair & air gula melaka.. mavelous

wahida said...

paling tak menahan bila ko keluar statement:

semangat selongkar gerobok pinggan MIL..semata-mata nk carik bekas kiut miut tu buat masuk blog..


hahahahaha...lawak la ko ni...statement sgt jujur okeh...i like!!

Mama Gee said...

sedap2...kalo mama buat guna santan..tp guna sus lebih sehat kan... :)

Maya Lisa said...

ibu selalu buat ni kak. tapi maya tak lalu nak makan. tak tahu napa. macam lembek lembek..... hehe

Diana @ BKKC said...

Nen bg kat D sikit..sejak dua menjak ni D asyik terbayang2 sagu ni. Pernah makan kat hotel seri pacific..sedap sgt. diorg letak mango atas dia..

eda_ej said...

nampak sedap..

tak pandai tak pe, boleh belajar.. dari tak pandai n tak nak belajar langsung lagi tak elok kan..

LYAfrina said...

wah,nmpka sedap jgak ni... kalo buat utk fain msti dia suka ni

maszmadi said...

sedapnyer.....

ct rahani said...

sedapnya.. rajin mencuba sure jadikkan dik..

m!3yr4h_LolLy said...

wah kak. sedap pulak tengok nie. hehehe. pantang nampak makanan. :)

Liza Razak said...

mesti sedap dessert ni :) simple je kan

Izan Ishak said...

makan sejuk2 mmg sedap sangat ni!

Aishah Jahirah said...

buat sendiri puas ati walaupun terkurang sedap...boleh makan puas2 2 yg best...
hihii kalau pandai masak bertambah bahagialah badan...;p

fieda said...

feveret ni..

Daus Fier said...

assalammualaikum...respi dia apa ya

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...