klik-klik

23 November 2012

AMARAN!

Assalamualaikum sume..;)..arini nens nk tunjuk salah satu cara yg terbaik untuk menegur kawan2 atau sape yg degil atau keras kepala..wakaka..kebiasaannye kite ni x makan saman kalo tegur dengan cara komunikasi,...masing2 buat pekak telinga..kalo ingat pon 2 3 hari..lepas tu buat lagik..wakaka..dan juga sesuai bagi org yg sensitif, silap tegur je merajuk,gaduh atau bermasam muka..hehe


 " Jangan buang sampah disini..faham? "
 
haha..percayalah sign board ni ada kt umah nens tau..merangkap umah mak mertua ku..hehe..mak mertua nens yg wujudkan singn2 ni, buat ANAK dan menantu( tulis kecik je) die yg degil2 ni..naseb laki i rajin..keh..keh..keh..
dulu2 masa muda kt indonesia die seorg cikgu..kalo kira2 kite kt mesia ni, dia ni ade ijazah tafsir al-quran, jd cikgu mesti ade cara terbaik nk menegur anak2 muridnye kan..jd die praktikkan kt anak2 dan menantu die...hehe...mak mertua nens dtg mesia before merdeka lg..skang usia pon 73 tahun..still kuat dan sihat..pergi masjid pon bwak kereta okeh!..nens je x pandai2 lagi kereta.. malu jekkk...tp skang tgh menduduki latihan memandu..ohwwhhh takutnyerrrr!!!...huhu..alamak dh tersasar pd tajuk sebenar..hehe


haha..yg ni mg la i terasaa..sbb i pon master cheff kt dapor..ekeke..jd mungkin lepas ni nens kene berjaga2..hahaha..
tanda2 amaran ni wujud before nens kawen ngn hubby lagi..misalnyer bila nk larang anak die merangkap hubby nens dr isap rokok.." hisap rokok membahayakan kesihatan" tanda ni akan ditulis dan di tampal kt dinding bilik anak die..hehe..sweett x??..
skang hubby nens x hisap rokok daa..lps ammar dilahirkan terus berhenti..Alhamdulillah..;)

lepas nens kawen tanda amaran pertama yg nens tgk & baca adalah " jangan buang kulit bawang disini"..kertas tu baikk punyer duk dlm bakul bawang..hehe..memula nens igt anak sdara hubby tu letak..rupanyer mak mertua ku..hehe
hubby nens ckp sume org dlm umah dh biasa dengan tanda2 camtu..dulu nens takut jgak,tp dh lama2 dh biasa..tu yg semakin banyak tanda2 amaran timbul..sbb masing degil..wakaka!..  



yg ni pon mb ditujukan kepada nens dan kakak2 ipar..sebab kami je yg basuh baju...al-maklum bila baju 2 3 hari x basuh ofkos baju banyak kan, jd ape lagi..selagi leh sumbat..hambekk ko!..haha..tp mmg betoi mesin ni kalo baju banyak bising macam gempa bumi..hahaha..;)


sekian tanda amaran..salah satu cara yg boleh dipraktikkan dlm kehidupan..hehe..


psssttt: bukan mak mertua nens je suke buat tanda amaran tu..nens pon suke jgak, misalnyer " sila amek baju dlm almari elok2..jangan bagi bersepah"..haha..ditujukan pd en.suami..tp kejap je x bersepah..lepas tu sepah balik...emmmmmmm


 

15 comments:

Nafira usof said...

muahahahahahahaha..*sambil menggelupor..

hahahahaha.. yang kat mesin basuh tuh aku dh baca.. hahahaha... bagus ar mak.. guna pendekatan secara halus.. mulut pon tak penat nak ulang2 bende sama.. kalo agak2 anak menantu x dengar.. tunjuk2 jer kat sign yg ade tuh.. hahahhahahahaha

Cho Zila said...

ha.. ha.. baguih.. baguih mungkin elok dipraktikkan yerk...
tapi memang sweet gak mak mertua nens tu..

Sharifah Nadzarah said...

NENS..BAB BAJU TU YG LOMAH DEN...PAGI BAGI AMARAN PETANG DAH BUAT BALIK...BIASANYA ANAK2 LER..

nalsweet said...

hahaha..sangat sweeeetttttttttttttt okeh!!

teringat adik akak pun ada buat kertas warning untuk ayah akak supaya sentiasa ingat tutup kipas kat bilik..ahahaha

FARAH deeb said...

Hahahaa.. macam klaka pulakkan tapi memang patut pun letak tanda amaran nak kasik ingat.

Aishah Jahirah said...

dari mengabiskan air liur marah2, baik buat camnikan...bagus jugak cara camni, remindkan ank menantu spya xbuat benda yg dia xsuka...wah umo 73 bawa kete sendiri lagi mmg kuat lagi la...xpe nanti menantu dia dpt jugak lesen kete..:)

Khaifaiz Khaifaiz said...

hahaha... boleh praktikan di rumah sendiri nanti...

maszmadi said...

so sweet.....

moga anak2 n menantu2 dia paham..... haha

ieda said...

ekekke lucu lah dikk
ada juga errkkk amaran2 bertulis nie
akak x terfikir pun nie ...
hurmmmm lucu dan ada bagusnya kan
selalu ingat kalau macam nie
hurmm lepas nie macam nak tiruu aje ;)

Mooniqueen said...

Pernah jugak terjadi kt MQ sendiri mase zaman menyewa rumah org... Semua letak note... Pasal basuh pinggan la, pasal mesin basuh la, pasal tutup pintu la... Banyaklah... Kdg2 rase kelakar tp maybe ade kebenarannya ;)

EmA said...

makaiih..siap ada signboard amaran ke?

nik ros said...

hahaha..bagus la mertua nens ni.lagi better tulis mcm ni dari cakap kot.kalau cakap direct kan ade yg terasa..hehe

azizah :) said...

boleh di praktikkan ni.. tapi tak tahu la suami jijah ni makan saman ke tak..hahaa

LYAfrina said...

hehhe.. tersenyum lya baca papan2 amaran MIL nens ni

ct rahani said...

hehe.. boleh praktis nih.. :)

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...