klik-klik

30 November 2012

RAMBUTAN DH MASAKK!!..

Assalamualaikum semua..alhamdulillah nens sihat walafiat..rezeki kesihatan,makanan sume melimpah ruah..jom layan rezeki Allah taala..buat tatapan rakan2 blog..kalo terliur jom dtg umah nens okeh..hehe..sori ye x terjah umah kawan2 semalam..arini nens pulun blogwalking..bz jekk..huhu

 rambutan kt kaki jek..di sekeliling rumah MIL nens ni..ade dekat 7 8 pokok rambutan..sume berbuah..yg rendah2 gini makan hari2 je..fresh..kutip 2 3bijik sari..ekeke


 igt nk nk piknik ngn kuarga nens ujung2 mggu kt umah kuantan ni..sedang mendapat persetujuan ramai..hehe..kalo x mmg layannn..haha

 
 terliur dak?..hehe..tp kt pasaran skang melambak rambutan, sbb tahun ni sume menjadi..alhamdulillah..;)


 my bulatt..ngn pokok rambutan..die ni makan bahagian ats je..pastu buang..huhu


 posing ngn rambutan skit..yg ni x masak sepenuhnya lg..hehe...gambar di ambik di petang hari..jd background gelap sket


 nak rambutan??..meh la umah ammar...

 
 gambar ni sume rambutan yg ade kt sekeliling umah nens..

gambar bwh plak, yg duduk kt gambang..ade la kebun rambutan kecilan hubby n adik beradiknyer..nens ngn anak2 tumpang menyelit la harta2 ahmad albab!..haha

 
 kt sini kiranyer sedara mara hubby nens lah yg jaga..asal masak deorg tepon, kite org bwk galah jek..hehe


 banyak ya ampunn...x terkait dh..siap cuti sekerat hari ni semata2 nk kait rambutan..haha




 yg bawah2 ni..patah2kan ranting gittu je..


 penuh 1 bonet rambutan


 org tggi xyah pakai galah..hehe


 hantu kak limah mencangkung tunjuk rambutan..hehe


 hantu k.limah 2..ekeke


x aci ni..kite yg kait,kite yg kutip..huhu


okes, sekian n3 kasi terliur..hehe


pssssttt : jom makan rambutan...best x agaknyer kalo buat rambutan crepe..haha..sape yg suka bereksperimen tu boleh la try..hehe


22 comments:

Nafira usof said...

banyaknyer!!!! terliur plak tengok.. masa ginni sedap makan rambutan.. kalo dh masak ranum sgt x best sbb isi dia melekat kt biji dia.. telan air liur wehh..

maszmadi said...

sewonoknyer kutip rambutan banyak2 yerk... tingat kampung halaman tercinta...

lizz said...

sedapnyer rambutan nens...tak sabar nak balik kampung nak makan banyak2 hari tu balik rambutan tak masak lagi...

nik ros said...

bestnya..rambutan depan umah jea
banyak lak tu :)

::NureeN:: said...

esk nk blk kg, x tau la kat umah mak msk ke blom hehee

Cho Zila said...

keseronokan kalau dapat makan rambutan kat pokoknyer.. bertuah nen..

Ibu Amani said...

terbaik dr ladang!!

azizah :) said...

wahhh seronoknya kak! nak makan rambutan tapi sini susahnya nak cari..ada pon mahal...huhuhu

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mintak cikitttttttttttt hehehe

Aishah Jahirah said...

wuu banyaknye rambutan....yg rendang pun ada xpyh kait...meh pas sini sikit.blk perak ritu rambutan xberapa ada,durian melambak2...

Amie said...

Hadoi Nens... jeles tau Kak Amie... kalau dekat nak je datang... nak panjat pokok rambutan macam dulu2...makan atas pokok he he hehh

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..banyaknye buah rambutan..main petik jer..

Marya Yusof said...

As salam Nens,

Akak takmo komen banyak2 sebab... sangat jeles ok! :p ;))

Khaifaiz Khaifaiz said...

bg alamat.. nanti nak serbu

Ema Blog said...

bestnya makan rambutan..lebih syok ada pokok sendiri...

LYAfrina said...

slrpppp...

rambutan fresh2 gini..mmg sedap ..

Ena said...

wawawawa..

syoknye.. akk suka sangat tgk pokok dan rambutan yg sedang masak ranum..rasa nak berhenti kat situ dan kutip2 terus makan.. tp apakan daya.. semua pokok hak milik org lain... sob sob..

wahida said...

nasib baik la aku ni tak hantu rambutan...kalau ko tunjuk durian, sure aku gi carik ptg ni...haha...

ct rahani said...

byknya dik.. klu dekat harus terjah umah nens nih.. ekekeke..

Eliss Mie said...

nikmatnya makan rambutan fresh2 gitu. dulu buat dek ajer kat rumah kat kampung tu. dah jauh terliur2 pulak. keh keh keh.

tp x penah beli rambutan kat sini, x terliur.

rohayu osman said...

sekarang memg tgh musim kan.. asal musim rambutan.. musim batuk pun dtg... hehehe

Izan Ishak said...

rambutan ni kan nens kalau dpt kat hubby k.izan mmg abislah gondol pokok tu tinggal daun jek. sbb dia kalau mengadap satu plastik pun takpe.

bestnyeeee... byk betul buahnya tu! geram3!!!

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...