klik-klik

2 November 2012

JALAN2 AIDILADHA

Lepas bahagi2 daging kami pon memulakan langkah enjin kereta ke terengganu,umah mak mertua k.raa,deorg buat aqiqah jgak adik delsiha..x igt plak nama kampong die..hehe


ini model mmg ade dlm kamera nens,macam2 gaya posing..nens pon ape kurangnyer..jangkit ngn moksu la ni..hoho


 5hb 11 ni dh start SPM..do da best!..lps spm kene kerahan tenaga KHidmat negara..ekeke


hak ni xyah tenung lama2..x comel mana..maluuu..ekeke..


 tapi semacam posing..haha..lantak lah..;P


 delisha tasnim ngn papa die, siap pepatung lagik nk tupang glemer jgak,dh lembik kene kenyek oleh delisha..hehe,majlis aqiqah delisha selamat diadakan pada hari itu delisha selamat di aqiqah kan pd haritu( kesalahan tatabahasa disitu..geng blogger nureen yg notis td..ekeke,thanks k.nureen..;)gambar di atas sume diamek di rumah abg k.raa..;)

lepas dh kenyang perut, g jenjalan lagik kat kg.Gong Badak..rumah arwah mak sedara ktorg,dulu2 dengan sepupu sepapat sini mmg rapat..lepas sume dh kawen,masing2 bwk diri..jd jarang2 jumpa dengan sepupu sini..sedih plak..huhu..betul lah org cakap cuti raya lah dpt mengeratkan silaturahim yg telah lama terpisah...


 xth korang panggil apa..tp dulu2 kami panggil "cash" sebut die "keh" ..ni zaman k.raa kecik2 lg pak sdara kami dh bwk..asal dtg sini mest panjat mende alah ni..skang pon still ade..sape yg paling "selok" skali ammar la..die panggil "CiB" sebenarnye JCB..tp JCB ade yg sodok 1 lg kan..ala2 scorpion tu..sampai je terus naik jcb ni..ayah die la duk melayan, ni antara kenderaan yg dikagumi ammar la ni..1 lori besar 1 JCB..ekeke


 nampak dh tua sgt kenderaan ni,tp still boleh guna lagi..;)


 time ni muka menyengih dan excited, siap pegang besi tu ckp kt ibu " ibu..CiB ni.."
haha..macam la ibu xth..ekeke...pandai anak ibu ni..hehe


 haha..padan duk bergayut situ la..janji dapat naik CiB..hehe


 nens pon tupang skaki..wakaka!!


 muka excited x abes2!


 rosel..dr kami kecik lagik buah rosel ni ade..sampai skang pon ade lagik..ape lagi,amek gambar terus..


 zoom skit..rasa die masam2 skit..mcm elok je untuk darah tggi..kalo org yg x pernah makan mentah camni,nmpk cam pelik kan..tp boleh je makan gittu..sedapp!


 zoom lagik..comel kan..ni nens wt balik keringkan die,hope menjadi lah benih die..lupa plak nk amek gambar pokok die..;P


 ammar, tarik ibu ajak bergambar dlm penyodok ni hah..suker sgt die..pastu ulang2 tgk gambar previu dlm kamera..hehe


 mokcu pon nk jgak..okey2!..comel x mokcu posing cenggini..hehe


gambar last..abadikan JCB kegemaran ammar..;)



pssssstttt: internet opis buat hal plak asal kol 11pagi dan ke ats die jd siput..huhuhu,geram rasa!..
sori kepada kawan2 yg nens x dapat terjah blog deorg..nens akan usaha jgak terjah balik umah korang ek..;)



26 comments:

MAMASUE said...

ooo..tu buah rosel eh?ke bunganya?mamasue ade gak pernah beli air jus tu...dulu2...

nalsweet said...

comella nens..makin berseri..cantik pakai jubah tu..

dulu2 mak akak pun ada tanam pokok rosel tu..siap salu makn mentah camtu jek masa kecik2..hehe

mokcu pun comel..tp mokcu tembam sket dari nens kan..

tapi ammar montel banyak..hihi

Cho Zila said...

posing jangan tak posing... hari raya memang sah kena jalan2kan... barulah ikatan sedara mara erat... anak2 lelaki suka sesangat nampak bendanikan...

:: Mrs.Eady :: said...

tak kisah kat mane nak posing asalkan cantik kannnn :)

azizah :) said...

comey kak yer.. akak memang suka bergaya dan bergambar kan..hehe takpe kenangan tu..

Cik Nurul Siezuka said...

Dah lama x jumpa rosel.. skrang payah nak cari kan.. sedap tu buat air..

::NureeN:: said...

ayat (delisha selamat di aqiqahkan pd hari tu) tue mcm x kena jer nureen baca hehehee... cuba betolkan k..
pekho pon bleh jd tmpt posing yerrr

ct rahani said...

ewah ammar kemain hepi yer dpt naik cib tuh.. ekekeke..

nik ros said...

posing sakan nampaknya ni. hehe

ieda said...

bukan main pose layie ;)
dah lama x minum air buah rosel tuu , bunga dia boleh makan tau , kena keringkan dulu ;)

Tihara said...

as salam

terjah jangan tak terjah ye noks :)

rohayu osman said...

salm kenal... already follow.. follow me back yer... sesekali nk try air buah rosel tue...

NM02 said...

muka kau mcm budak opis aku dik...

Ema Blog said...

best buat air buah rosel tu...memang panggil 'keh' tak pun 'keto galo'

Nafira usof said...

bestnye posing atas keh~
Ammar dop ajak cikngah pon~

lama dop gi jalan rumah ayah ngah.. kalo hari tuh x dop majlis.. aku ajak abg ikut dah gi sana.. huhuhu

eMMe said...

sempat gak singgah umah kite, tengs Nen...

maszmadi said...

kalu masz sume mende2 tu panggil bajak.... x kira la yang ada sodok tanah 1 ke 2 ke, kalu besar2 gitu bajak lah nama dia.. haha

Kuazue Mohd said...

salam ziarah n polow..
wah.. cantek nyer pic... beh tul naik tractor tu.. kita merasa naik masa time praktical dulu2..

Fieza79 said...

Aduh seriau je tgk ammar dduk di ujung pengaut tu...dk amaging mcm2 hehe

MrS. F!zA said...

tudia...siap photoshoot dgn trektar lg..hewhew

mamasuri said...

wah posing sakan ni...

Aishah Jahirah said...

hehee selok betol ammar ye dgn kenderaan besar... rosel tu buat jus best,buat jem pun best...

nur anis said...

siap posing lagi dekat bahagian cangkul tu..:)

LYAfrina said...

cantiknye pic..
ni nens edit balik ke mmg y fresh dr kamera?

lizz said...

semuanyer cecantik gambarnyer suka...tambah2 tang2 berposing tu...gaya model tu

lizz said...

semuanyer cecantik gambarnyer suka...tambah2 tang2 berposing tu...gaya model tu

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...