klik-klik

1 December 2011

nk fb jgakk

Assalamualaikum semua..jom layan gambar ammar lagik..

 see..baru duk seminggu umah nenek dh pandai nk main2 laptop..hehehe, gara2 duk nengok maksu ber fb la ni..kikiki

 mokcu..mana nk cumbat brokbeng ni..cepat! ammar nk pesbuk ngn ibu ni..hehe
masih berusaha nk sumbat brokbeng..last2 main hempuk2 je keypad ngn tangan die..hehe

thanks kepada kawan2 blogger dan rakan sekeliling yg bg tips,bagaimana nk bg anak x nangis & faham yg kite terpaksa tinggalkan mereka buat sementara..

tips pertama : 
walopon anak kite masih kecil dan x reti lagi nk bercakap,kite kene terangkan jgak pd die,kenapa die kene tinggal buat sementara waktu..dan bagitau bila kita akan balik..insyaallah anak kita xkan menangis sebab rindukan kita dan x terasa ditinggalkan..


tips ke 2:
tinggalkan pakaian kita,seperti baju atau kain batik yg telah dipakai dan jangan dibasuh kepada anak buat selimut atau lapik pd bantal die,( jangan yg busyuk2 sgt,pengsan anak nnt..kiki) sbb jika ade bau mak die,die akan rasa nyaman dan sentiasa rasa ibu die ade disisi mereka..


okes hope perkongsian ini boleh dipraktikkan bila keadaan terdesak..

p/s: sepanjang cuti weekend kt kampung bersama ammar,tangan asik snap je aksi2 die..buat pengobat rindu..ade 1 lagi scene masa picnic kat dungun,lupa nk blutuh ngn mokcu die..tggu next week ler plak..

16 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..pandai dia nak cucuk broadband tu..anak2 zaman IT..^^

|| NaFiRaa || said...

amboiii.. dh pandai nak bukak fb yer.. abes lah ibu dia lepas nih.. mesti berebut laptop..macam kakak anis ngan papa dia.. hehehehe

MyRule said...

Bijak2...bebudak ni cepat jek tiru aper org buat kan..? :P

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

dok tgk mokcu dia berfb dia pn nk join gak....
bgus tips tu...ikatan antara mak dgn anak kan kuat.:)

m!3yr4h_LolLy said...

gigih betul to nak cucuk berukbeng. pandai betol la. hee

eB ezrin said...

gigih sungguh dier. anak sp la tuh kan? :)

eB ezrin said...

gigih sungguh dier. anak sp la tuh kan? :)

maszmadi said...

hehe, lepas nieh mesti bllog neni penuh ngan gambar2 ammar jerk kan... wat ilang windu la katakan... hehe

sabar, sok dah jumaat dah..

Amy Syaquena said...

nak id facebook boleh , aunty nak add nie hehe...


p/s: jom sertai contest sinar raudah

Salina@IbuAqil said...

sok dia lak ganti mama menulis blog.. ;)

eT said...

chumel...hahaha...
pandai sungguh kan...tau2 jek apa fungsi berukband tu...ngeh3

MrS. F!zA said...

dia dh tahu kegunaan berukben tu..hihihi

MamaYatie said...

tahu jer dia benda alah tu kena cucuk2 kan...pembelajaran melalui pemerhatian ni...good boy!

suka tips tur...

♥ nana i am ♥ said...

ammar yang bijak~ :) budak budak zaman sekarang terlebih advanced ye kak..hihi.jangan lupe aja ammar ber'YM' ke ber'SKYPE' ke bila jauh kak..hari hari boleh jumpa dalam webcam.hehe

* nana busy sangat sekarang dengan preparation :(

Mama Gee said...

dia nk berfb dgn mama lah tu :)

Amie said...

he he he...anak zaman ICT, mesti dia nak tau semua benda dengan lebih cepat...pandai cayanggggg dia!

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...