klik-klik

21 December 2011

vietnam part 5

sambung lagikkk,sila jangan bosan yek..;) lepas balik sungai mekong,mandi dan sedikit rehat..kami mulakan aktiviti kami dengan soping, aktiviti yg ditunggu-tunggu, 3 malam berturut-turut ktorg laburkan ringgit mesia di sana..hik..hik..hik..pasar tu dekat je ngn otel kami..jalan kaki aje..ade penduduk dan pelancong menggelarkan pasar tersebut "pasar malaysia" maybe sebab ramai rakyat kita yg ke sana,sesetengah mereka boleh berbahasa melayu..yg paling femes " abang mai beli, kakak mai beli" kalo tgk pelancong yg bertudung je..deorg dh tau dr malaysia..hehe..yg paling best soping sana ofkos kain baju..nnt sy buat n3 khas hasil borongan saya di sana..haha..jujur n3 menunjuk ye..hahaha..
baju2 yg dh siap gilerr murah..org yg jual tu plak fasih berbahasa melayu..mereka keturunan melayu champa..dari kemboja..jd x susah nk deal harga baju tersebut..sume matawang deorg terima,ringgit malaysia,dong atau dollar..mmg kami2 yg pompuan ni gilerr & rambang mata smpai sana..nk pergi lagi rasanye..hehehe...

 buah-buahan yg sangat besar bertentangan dg org2 nye yg kecik..hehe..mugkin tanah die yg sesuai dan subur tuk ativiti penanaman..


 ciku besar penumbuk,mempelam punyer gedabak..haishh ikut hati sume nk di belinye..smpai senget beg sekolah yg disandang akibat buah2 tersebut...

 kecerahan lampu neon bewarna-warni membangkitkan suasana ghairah soping..hihi

 gerai makanan pon ade..pasar ni tiap2 hari bukak..tutup semiggu cuti raya cina..jadi sape yg pergi time raya cina x jumpa ler pasar ni..

 berbagai jenis jersi..tuk pengetahuan, vietnam juga ade lesen pengeluar barang adidas selain singapore..jd jersi sana original..dan agak murah dr mesia..kalo yg murah2 sgt tu..mungkin yg reject la kot..sempat jgak merembat 1 jersi buat hubby..hehe

 kt pasar ni pon sgt banyak org2 yg x bernasib baik..smpai ke tengah malam deorg meminta sedekah..siap bawak anak2 kecil..tertido di bahu mereka...agaknye budak kecik tu dh biasa..sob..sob..sob..sedih plak..tp kalo bagi..berderet2 dtg..smpaikan kite plak naik rimas..

 ni die syurga idaman wanita..hahaha..baju dengan manik yg giler2 cantik paling mahal RM 70 sahaja..kalo smpai mesia serius RM 190++..mmg berbaloi2...sempat saya merempat 4 pasang..haha..

 kalo badan yg ade saiz macam saya ni..baik beli yg dh siap ler..kain cantik,manik berkilat & penuh..mmg berbaloi2..nnt kiter tunjuk n3 lain ek..sabar ye..hehe

 satu lagi sudut buat saya giler..rasanye byk sy beli buat2 kawan di mesia..smpai je di mesia bahagi2 x cukup plak..hasihhh

ye saya tahu, saya tahu...sume giler FM kan..tp sy x beli byk..sbb my obses is keychain..hehe

bookmark yg giler comel..

 ni berbagai jenis pulut..bau die sedap2..dan halal dimakan..menurut k.siroh..

 tp saya x cuba pon excited lagi pd kecantikan baju2 yg tergantung itu..hihi

 kelapa sana sgt murah..dalam 60sen je sebijik..

 ni malam ke 2 kami soping..sbb kami dtg awal sgt, excited nk soping..ahakksss..gerai2 x bukak ag pon..jd kami layan air kelapa dulu..sedappp!

 ni plak suasana tepi2 jalan masa nk balik otel..ade je yg mencari rezeki walopon dh lewat malam..kehidupan yg perlu diteruskan demi sesuap nasik...syukur Ya Allah..kau murahkan rezeki kami semua..dan kau tetapkanlah supaya Malaysia aman dan sentosa..aminnn...


tggu next n3...bye..;)

19 comments:

Cik CT said...

mmg rambang mata la tgk baju2 tu ye. haish,nak kna antar proposal kt 'boss' jgk ni.nak pi vietnam!!

Nens Collection said...
This comment has been removed by the author.
LiLy @ MumMyQiStInA said...

segar2 jer tgk buah2an tu..
murah&cantik2 baju2 tu..mesti rambang mata nk pilihkan.. ;)

Marina said...

sungguh sonok bershopping..harga baju kurung sekali ganda tuh...

|| NaFiRaa || said...

waaahhhhh... HEAVEN!!! best giler.. harga baju tuh murah giler.. kalo kat mesia..menag cecah rm150 kalo baju ade jahit manik!!

FM!!! Lawanye!! best2!!! dop sabor nak tunggu ujung minggu nih!! jumpe di sana yer..

♥ nana i am ♥ said...

wowww!buah buah diorang memang nampak fresh sangat..geram nye tengok.kalau nana kat sane mau layan buah buah je ;)

ya allah~ bestnye denga baju kurung penuh beading RM70 je.aduhh!nak kene pegi vietnam borong baju kurung laa camni ;)

tak saba tunggu hasil shopping kak nini ekat sane..hihi

maszmadi said...

bestnyer shopping..... rasa mcm nak gi sana gak jerk... huhu

wahida said...

kwn aku yg shopping kat sana pun kata rambang mata, cantik2 dan murah2 pulak tu...eiii...geram je aku tgk...

aku ingat pulut tu eskem tadi...hehe..

eh, murah giler kelapa...

Mama Gee said...

sedapnyaa buah2an tu...

kiranyaa org2 sana tu buat baju kurung utk pelancong mesia lah kan...takkan org vietnam plak nk pakai...

eB ezrin said...

jeles3. nmpk best sgt ar. nk gi jugak. hu3

~izan~ said...

buah2 tu yg tak menahan tgk,geram.besar2.

nk tnggu n3 yg membeli apa tu hehe..

eT said...

org kata kain murah kn kt sana...hehee

Nens Collection said...

cik ct:
boleh2..mane th diluluskan boleh g sana..hehe

mummyqis:
mmg segar..ktorg sana asik mkn buah jek..;)

marina:
mmg sekali ganda..sana dpt 3 pasang..mesia koman2 sepasang je..

raa:
hehehe..mmg heaven ler..
ole2 tuk mu pon ade..tgguuu..hehe

Nens Collection said...

nana:
sabar ye..akak pon x sabar nk post n3 ni..hehe..mmg murah nana..akak rasa kalo nana pergi sana..maunye tunang saje salin 2 3 pasang baju..hahaha

maszmaidi:
mmg giler kalo dpt ke sana..;)

Nens Collection said...

kak wahida:
pulut..hehe..mmg murah sana..kalo mesia..mau 3 4 hinggit..

Nens Collection said...

mamaG:
a'ah mmg sasaran org melayu pon..hehe..smpai kt pasar tu asik berkenalan jek..sbb sume nye dtg dr mesia..hehe

Nens Collection said...

kak eb
sy pon nk g skali ag..hehe..mmg best!

izan:
tggu ye..;)

et:
btol..kain pasang, siap dan telekung mmg murah sana..berbaloi2..

MamaEma said...

memang rambang mata lah jawabnya

MamaYatie said...

tak tau nak ckp apa dah kalo dah baju ready made RM70 sajor...jom kita shopping baju raya kat sana la next year..huahahaa

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...