klik-klik

16 December 2011

vietnam - part 2

salam jumaat..
guna watermark baru...hehe..nk tempah jom ke sini
sambung n3 trip vietnam ye..sampai2 jek terus snap gambar lapangan die, x byk mana..sbb masing2 jalan laju2 takut kene tinggal..mau menangis kat situ..huhu,lg KLIA pon sy sesat.hehe..lapangan die agak canggih la tp toilet die xde paip okeh..ntah pape kan..terpaksa la ktorg guna botol mineral nk basuh..huhu,mencikk btol..tp negara sperti china,jepun pon xde paip jgak dlm toilet..haiishh ape ke peliknye,tangan basuh kalo mkn ( yeke guna tangan?..huhu ape2 ajela ), kencing berak xnak basuh..gelii kiter,kikiki..tp kecanggihannya xleh lawan KLIA malaysia..terbaikkkk!!!..

 VA kaler biru..


 suasana epot die,1 je sempat snap sibuk duk ngejar bos,takut kene tinggal..


 masa ni tgh tggu botol ( kt toilet )..pramugari die sume pakai baju kebangsaan deorg,nmpk sopan..tp seksi..


 lepas dh jumpa kak siroh ( translator kami ) & naik taxi die..pehhhh..terus dengar hon dr motor dan kereta..bagaikan irama yg x dapat dipisahkan di bandar tu..pening kepala dibuatnye..kepala asik duk toleh kiri & kanan..rata-rata bwk motor..bukan naik sorang 2 org je..ade tu ber 4 tambah lagi barang2 kat belakang,sakit perut duk gelak..hihihi..kalo kat kite makan saman ler...helmet deorg pon comel2..macam2 fashion..tp kat mesia x lulus tau..x selamat!..hehe


ade tu..yg tgh pegnen pon bwk motor..dh ler pakai baju pegnen yg paras paha,seksi siutt..duk menahan gelak la kami atas kereta tu..hohoho..macam2 ragam manusia ni..
 
 di mana saja ade motor..kereta disana hanyalah taxi atau yg kaya sgt je ade kereta..kalo x motor ler pengangkutan utama..


 tengok tu..bersimpang siur, x th mana arah hendak dituju..tp Vietnam ni antara negara yang paling kurang kemalangan..berbanding mesia..susah sgt nk tgk traffic light kt die..jarang2 aje..kalo ade pon deorg langgar je..polis traffic pon saya x jumpa selama sy di sana..

 ni la hotel kami menginap..xtau nk sebut camne..duduk di tengah2 bandar hanoi yg padat..sekeliling tu penuh ngn hotel2..
RM 77 semalam..atau 525,000 dong..


 dekat2 kismes ni..sume decorate pokok kismes..rata2 mest ade pokok kismes..


saya & pokok kismes..;)

 tgh sibuk2 check in..kelihatan bos saya agak pening,kak siroh terlindung di balik sign tu plak..


 bilik yg agak selesa...;) setiap floor wall paper die berlainan..cantik plak..


 selesa..

 bilik air pon selesa..


 tgh2 bandar tu restoran ni je yang halal..kalo korang pernah tgk rencana di tv @ astro restoran ni la yg org islam akan cari..


depan restoran..motor2 sekeliling tu sume tuk disewa pd pelancong2 yg trasa nk bwk motor...walopon sy ni rempit sejatii..tp sy x berani nk bwk kt vietnam..menangis ler kalo bwk sana..asik2 kene hon..bukan deorg marah tau..tp isyarat deorg mcm tu..tp sy hati leleh,bimbang kot menangis atas motor kalo kerap kene hon..hahaha
 
 ni la kak siroh..die yg byk membantu kami di sana..


 saya & k.ita..;)


 ni wife bos saya..die bwk cucu die skali..cucu die x byk kerenah..senang bwk kemana2..;)


 ini la kami sume..


 menu di VN halal..makanan mesia ape you all nk..semua ade..sedap2 plak tu..


 lepas dh makan kami tggu taxi kt luar nk pergi umah k.siroh..yg baju kuning tu tokey bot sana..mr.khai..dan die sangat gatal.. 

okes setakat ini dulu ye..jumpa next n3 isnin ni..


p/s: x sabar nk jumpa my ammar..dh 2 mggu x jumpa..rindu budak bolattt tu..balik kerja terus tolak ganu..doakan keselamatan kami ye...

14 comments:

Cik CT said...

BW here.exchange link..:).bestnya pi vietnam...by the way, hav a safe journey to Tganu..

Marina said...
This comment has been removed by the author.
Marina said...

Sonoknyer dapat merantau kat negara orang...

Marina nak mintak tolong sikit boleh? Tolong vote untuk contest marina join ni boleh? Vote nens amat2 dihargai..Terima kasih..

http://marinafazli.blogspot.com/2011/12/perlukan-vote-korang-untuk-contest-ni.html

Marina said...
This comment has been removed by the author.
MamaEma said...

seronoknya dgr cerita pasal vietnam ni...tak sabar nak tgg next entry pula...selamat bertemu anak kesayangan yer

LiLy @ MumMyQiStInA said...

macamanalah tu tandas takde paip..kat sana diorg pakai tisu jer kot..
Bahayanye jln kat sana main ikut suka hati jer erk..bersimpang siur..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

boleh sakit jantung bila dgr hon banyak2 ni...hahaha...
2mgu xjmpa ammar....sti rindu gile ni...smoga slmt perjalanan bjmpa ammar nanti ye....:)

Nens Collection said...

waaahhhh.. best2~ x sabor nak tunggu next n3 neh!!!

kalo tengok cara dorang bawa motor cam x de lesen jek kan.. tapi kemalangan kurang berlaku.. tu yang pelik tuh.. kalo kat mesia nih punye lah teratus semua jalan raya.. undang2 jalan raya pon bagus.. tapi kemalangan tetap tinggi..

intan_blur said...

wahhhh..jeles..jeles..sbb dpt g jalan2..huhuhu..
uiksss..smpi mcm tu sekali ye jalan dorang..mcm xde peraturan jek..huhuhuhu..
best...x sbr nak tunggu en3 nxt..;)

Salina@IbuAqil said...

Weeee!! Bestnya dear.. Jenjalan!!! Ada ole2 tak?! Hik3!!

m!3yr4h_LolLy said...

bila tengok gambar, rasa macam dekat dalam tv pulak. heee

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

ye lah kat msia ni mmg kadar kemalangan tinggi.tiap2 ari eksiden.diaorg ada sistem dan cara diaorg sendiri.apa2 attitude tu pntngkan..:)

lizz said...

wah seronoknyer dier pi jenjalan vietnam

MamaYatie said...

seronok pulak tengok nens punya journey...kita tak nah sampai sana lagi...

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...