klik-klik

15 December 2011

vietnam part 1

Assalamualaikum semua..
selamat hari khamis semua..cantik x blog saya skang..?? baru ubahsuai nk bg gambar nmpak besar..kalo korang view x cantik..sila gtau ek..hehe
seperti dijanjikan..n3 ttg vietnam akan bermula..sori tuk sume ye..gambar x ler cantik..sbb guna pakai kamera compack aje..janji ade gambar ye..seperti mana rakan-rakan semua tahu trip ke vietnam sy lepas bermula dari 9hb hingga 13hb Dis 2011 hampir 5 hari kami di sana..kenangan terindah la penghujung tahun 2011 ni..trip kami ni bukan la bawah mana2 agensi pelancongan..tp dr kenalan warga vietnam yang juga translator kepada puak2 vietnam di opis kami..kami ke sana sebenarnye atas urusan kerja..bos opis saya ade meeting dengan tokey2 bot di sana..sesambil tu die bwk separuh staff die g jenjalan sana..

kami semua naik fligt dari Vietnam air..bukan Air Asia,disebabkan booked last minit..jd Air Asia mahal tiket die..so decide naik VA aje murah skit, tiket dlm RM780 pergi dan balik,berbanding Air Asia RM1000++..flight die okey aje, sama ler kot ngn Air Asia..tp makanan VA adalah termasuk dengan tiket penerbangan skali...
okeyyy kawan2..ini adalah kali pertama seumur hidup saya naik flight okes,sila jangan kutuk..haha..sy sangat2 excited! sebelom naik flight lagi sy dh cop tempat tepi tingkap..hehehe.....mmg kenangan terindah..sy sgt suka moment masa nk naik n turun flight...seronoknyeee...nk naik lagi..hoyehhh...penerbangan dr KLIA ke vietnam amik masa 1 jam 45 minit..
jom layan gambauuuu....

 muka org jakun g KLIA..siyes pes time dtg sini..

 hehe..gambar ni pon sy nk publish jgak..bangga weh jd anak malaysia..kembang semangkuk..hehe

 dan ini...hehe

 mula-mula nk naik flight..sampai mati sy akan ingat moment ni..hehe

 naik flight aje..terus usha luar..sebelah tu pakistan air..
pastu x sabar2 rs nk naik kat atas..ohoooo..sorii sy sgt teruja wokeh..hehe

 masa ni blom gerak ag..sy dan k.ita..kt opis saya,saya dan k.ita aje perempuan..yg lain lelaki..

 k.ita, abg leh & abg awang..ni sume otai2 blake dh kerja 15 & 16 tahun semua ni..

 peace! wit lovely sis..

 bila dh naik..tangan terus snap view kt bawah..mmg cantik..terlihat kebesaran Allah dengan alam yang terbentang luas..Subhanallah..

 KLIA kite nun jauh dari bandar...nnt kt compare ngn negara vietnam yek...

 cantikkan...love dis moment..

 makanan yg disediakan oleh VA insyaallah halal..
semua vegetarian ajek..kalo kt malaysia..xdenye makan kentang2 rebus ni..kt atas VA abes youuuu...x tau excited ke lapor..haha

 peace semua!!!
okes..setelah 1 jam 45 minit kami mendarat di lapangan terbang VA..sebelom tu tgk view sini..dr jauh lagi dh nmpak kepadatan bangunannye..sgt2 padat ye..rumah deorg dlm 10 kaki aje lebarnye,tp jenis memanjang dan tinggi,kalo korg tgk umah sarang burung walit tu lagi besar umah burung tu..huhu..nnt next n3 sy tunjuk umah2 deorg..

 sungai tu..mb sungai mekong kot..x pasti..sbb duk di atas..hehe

 dari atas je dh nmpak kepadatan die..blom lagi masuk bandar..
okes..sambung esok plak ye..dh naik juling ni, x tau mane satu nk letak dh ni..hehehe..

15 comments:

♥ nana i am ♥ said...

excited nana baca satu satu ayat dengan gamba gamba kak nini~ weeeee tak saba tunggu next entry ^_^ makanan dalam flight super banyaksss!
next entry pleaseeee~ hehehe

Mama Gee said...

pestime naik flight ya...seronok kann... :)

puas hati dpt tgk gambar besauuu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye...walaupun 1st time naik flight..tapi terus terbang ke OberC ye.. ;)

Tak sabar nk tgk gmbr2 kat vietnam..^^

|| NaFiRaa || said...

waaahhh..bestnye!!!! x sabar nak tunggu next n3 nih!!!

beza waktu malaysia ngan vietnam berapa jam???

MamaEma said...

tak sabar nak tunggu the next entry...

eB ezrin said...

jelesnyer. suker tgk :)
ps: naper x guna header baru tuh? akak dh emelkan :)

Nens Collection said...

nana: tq nana..akak pon poning nk refresh balik buat cerita..hehe..

mamaG: betol mamaG..tetiba rs nk buat gambau besar2..hihi..sgt teruja naik flightt..nnt ade rezeki bulih terbang..;)

liliy: rezeki yg x disangka2 boleh terbang..okes tggu ye..

raa: beza sejam jek..tggu ek..hehe

mamaema: tggu ye..

kak eb: x tgk ag..okes2..sy cek skang..hehe

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! bestnye kak. teruja macam nak naik jugak. hee

::NureeN:: said...

nak pegi jgk.... jeles aii

Maya Lisa said...

HA ! NI YANG MAYA SUKA NIII ! BLOG DAH JELAS... lagi besauu ~


mama amar tak rindu amar ke... kesian amar tak dapat naik sama.... wuu..wu..

Amie said...

bestnya! ada ole-ole tak Nens... cantik dah blog, lapang & terang benderang.

Salina@IbuAqil said...

bestnya nek flight... ;) puas tengok pic besor2 nih.. ;)

maszmadi said...

wah syiok kan dpt pi obesi.. masz naik flight takat AA jerk la.. keliling malaysia jerk.. hehe

Daddylicious said...

seronok kan jalan2 ...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

cantik header....dah ada watermark tu...heheeh...sonoknya p vietnam...saya xpnh naik flight pn lg...heheh

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...