klik-klik

22 December 2011

vietnam part 6

sebelum baca n3 seterusnye..boleh la kiranye kawan2 mendoakan kebahagian budak kat bawah ni..besday die arini yang ke 25 tahun..hehe..

selamat hari jadi buat saya!..hehe..semoga Allah panjangkan usia saya,murahkan rezeki saya,dan berbahagia bersama keluarga tercinta..aminnnnn.....( gambar xleh blahhh..hik..hik..hik..)
jom sambung!!
ari ke 3..aktiviti soping & n3 menunjuk hasil borongan..hehe
ari ke 3 ktorg soping jek kejenye..dari pagi smpai ke malam..
boss dan isterinye nk cari kain pasang,buat sdara mara mereka..
kami ke gudang kain atau tempat pasar borong kain2..mmg murah dan sgt byk pilihan..rambang mata dibuatnye...

pepagi lg bertolak ke pasar borong kain pasang ni..;)..siap bawak beg sekolah lagikk..byk berjasa tu..asal penuh je naik bilik curah..pastu isi barang dagangan lain lagik..haha
macam2 jenis kain ade yg strechable x strechable..sutera vietnam pon ade..yg dh bersulam pon ade..sume adelah..duit je xde..hehe

kalo dtg sini..dan sdg menunggu sdara mara membeli belah..korang dinasihatkan menunggu di kedai sdara mara korang beli..jgn bersidai di kedai org lain..nnt kene marah..kerek sungguh depa2 ni..:P

kain langsir ade, kain kemeja ade, kain baju pasang ade..bla..bla..bla..sume ade lar...;)
bangunan sederet n dan sederet depan sume jual kain pasang,ade juga baju blous yg dh siap..
blous2 dan baju versi vietnam..

ni ler sepasang yg sempat sy rembat,igt xnak rembat sbb nk beli baju yg dh siap je kat pasar mesia tu,tp TER rembat jgak..sbb terembat tu..igt nk jahit terus sana..jahit sana dlm RM 15 saje..kalo nk letak manik2 RM 25..mmg murah..tp disebabkan esok lusa dh nk balik x jd ler nk tempah..takot x dan siap...fenomena skang kain ni..polkadot..hehe..

lepas balik pasar borong..si mr.khai tu ajak g soping kasut selipar..die yg bayor..ktorg excited ler nk rembat kasut2 mahal..tp skali xde saiz..saiz 9 pon still x muat ngn kaki saya..mmg org vietnam ni kecik2 ler..haishh..x merasa nk rembat yg mahal2..huhu
ni je yg muat ngn kaki kami..xpelah janji pree..hehe
lepas tu aktiviti survey baju jersi tuk budak2 bola opis kami..lama jgak memilih tuk dapatkan harga dan warna yg sepadan..


okes! seperti yg dijanjikan..ni die hasil borongan saya..semasa di sana...hasil dari 'pasar mesia'..sila jamu mata ye..hik hik hik
5 ketul je beli..atas permintaan saje..hehe..habes sumenye!
keychain..2 papan saya beli..itu pon habes!
yg ni bookmark..10 ekor beli sumenye,yg ni berebut okes..cumel2 sumenye..

beg pelbagai guna..buat letak kain sembahyang pon bolehh..
sgt cantikk..letak brg kemas..dh lama ngidam ni..
paling suka ade tempat letak cincin..;)
dalam kotak tu ade cermin kecik buat letak dlm handbag..
baju kurung pahang..manik die mavelous!..x nyesal langsung beli..tp nyesal x beli byk lagik..tamak btoll..hoho..
 
zoom skit..ni snap hp kamera aje..kalo kamera dslr konfom lagi berkilau..hehehehe...
baju ke 2..kaler pepel..yg ni dh rasmi dah jumaat lepas..semangat pergi kerja aritu..sbb pakai baju baru..hihihi
baju ke 3..warna pink..hehehe..yg ni tggu event je nk rasmi ni..hehe
  kain sembahyang buat mak mentua dan my sis..;)

handbag 4 my mom..dibuat dari kulit lembu..

ni plak buat my lilte sis..atau mokcu, mokcu ni updated skit orgnye..fesyen2 baru skang die tau jek..nk jugak polkadot..die ni janji pink ajer..hehehe..

t-shirt wajib ade buat kenangan..hehehe..ammar punyer xde plak yg mcm kami ber 2..xpelah janji vietnam..hehehe


haha..abes sume herte2 dengan duit sebanyak di atas di plus lagik dgn RM 100 malaysia..convert ler sedirik ye..hehehehe


23 comments:

♥ nana i am ♥ said...

Happy Birthday Kak Nini..semoga panjang umur,murah rezeki,sihat sihat selalu,bahagia dunia akhirat ye :) May Allah bless ya..

ya Allah~ nana jeles sangat tengok baju baju kurung siap ni..memang sangat berbaloi baloi beli dekat sane ek..

intan_blur said...

bestkan pegi shopping sane
last year ibu intan ade pegi vietnam..dia borong bj jubah..dia kate murah kat sane..bj dia penuh manik yg cantik2 rm45 jek..ok lor

::NureeN:: said...

sana brg murah2 kan.. aduss jeles2...

~izan~ said...

slmt hari lahir dik,alahai muda lagi..

seronoknya membeli belah,akak plak teruja hehe

Marina said...

hepi besday! semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...

|| NaFiRaa || said...

Happy Birthday~ moga semua impian dan doa akan jadik kenyataan..

WALAWEHHH!!! Heaven!!! bestnye!!! baju kurung tuh lawo sangat!!! murah2 plak tuh~ rasa nak gi shopping sana jugak!!!

jumpe weken nih okey~ kikiki

MamaEma said...

selamat hari lahir..

wah, hebatnya bershopping...murah2 semuanya..

eB ezrin said...

wah canteknyer bag, kalo tau ari tuh nk order. leh bank in. hu3

eB ezrin said...

eh luper..
Happy Birthday yer dear :)

sha my heart said...

shopping sakan.. bestnya.

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

selamat hari lahir...almk muda lagi la...slh tu panggil kakak selama ni...ngee..apapun semoga segalanya dipermuahkanNya..amin..

cantiknye baju2 dia...adoi kalau berada ditempat kejadian mmg berpinar mata ni nak pilih yg mana satu.hehee sekali sekali perabih duitkan,dah penat keje(alasan nak sedapkan ati).

::NureeN:: said...

lupa wish.. hepi besday yerr neni.. moga panjang umur & murah rezqi, nureen baru tau neni ni adik zura tue pon sbb baca kat n3 dia td.. aduyaiii... knape x khabo awal2.. lain tol la muka.. :)

Salina@IbuAqil said...

Selamat hari lahir dear..
Moga dipanjangkan umur diberkati dunia & akhirat.. Amin!! ;)

lizz said...

happy birthday...moga panjang umur murah rezeki dan sentiasa dibawah lindungannyer....

wahida said...

hepi beday dear...semoga panjang umur murah rezeki hendaknya...amin...


bookmark ngan jewellary box tu mengancam habes...berkenan aku nok...

ellaNadj said...

bestkan prg sana.. ella mcm nk repeat blk g sana.. hehe

ct rahani said...

Hepi besday.. bestnya jalan2 vietnam.. :)

btw, salam kenal yer.. :)

::NureeN:: said...

alhamdulillah dh bleh buka :)

maszmadi said...

happy belated birthday neni..

wah manyak hasil sopingan di sana yerk... mcm best jerk kedai kain tu, rambang mata tgok dlm gambar, lum pi sana lg.. huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy belated B'day..Moga sentiasa dimurahkan rezeki..

Banyaknye hasil shopping.. ;)
comel2 keychain & bookmark tu..

Mama Gee said...

heppi buffday ya...semoga sehat..ceria..happy selalu..

syioknyaa tgk dia supping....

Maya Lisa said...

agegegegegeg ^^ ketawa habis maya bace.... kelakau maya bace caption tiap gambau... ade yang "org jual pon souvenir pon ade.." hihihi ^^ kelakarr ^^


best kan kalau ade ammar sekaliii...

MamaYatie said...

happy birthday! sowi..tertinggal train..hehee

tengok gambar pun dah rasa teruja...umaakkaihhhhhhhhhh..murah & cantek la..tu kawan cite, husband dia gi sana siap tempah kemeja..murah giler upah & kainnya...huhuhu

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...