klik-klik

23 December 2011

vietnam part 7

Alahamdulillah blog saya dh boleh bukak, x tahu ler sape yg hack @ removed ke ape blog saya..mesti jeles sbb blog sy comell..ahakkss..thanks kepada kak eb, my sis & nureen sbb berusaha mengembalikan blog comel saya ni..auwww,x lena tdo dibuatnye..syg pd n3 lepas2 ni,n3 vietnam pon x abes ag nih....huhu..ade tips tak camne nk elakkan perkara ni berlaku lagi..sy ni buta iT jgak..post n3 je pandai..huhu..kalo ade tips tiggalkan komen kat bwh ye..;)

okes jom sambung...hari ke 4 kami ke Dai Nam wonderland, sepatutnye kami ke chu chi tempat perlidungan bwh tanah askar2 vietnam dulu..tp sbb bwk baby tmpt tu dibatalkan..yela bekas2 perang ni takut plak baby kene sampuk kan..
Dai Nam wonderland ni adalah
satu tempat baru tumpuan pelancong di vietnam..berkeluasan 450 hektar, 40 km dari bandar ho chin minh..pembinaan Dai Nam tersebut memakan masa selama 10 tahun..tuk disiapkan sepenuhnya..mmg luas x sempat kami nk habeskan keseluruhan tempat itu..mau makan sehari suntuk nak singgah satu2 tempat..

antara tempat2 yg best disini adalah, pantai buatan,zoo haiwan, theme park, hotel, shopping mall dan bermacam2 lagi.. 
 layan jelah gambar bawah ni ye..;)

ini bukan Dai Nam lagi ye..
ni kt bandar ho chin minh..time ni ktorg merayap sedut udara pagi di vietnam..pastu nmpk beskal2 yg tgh promosikan produk coklat mereka..
;)
ber tiga..
sudut menarik di bandar tersebut..
ni plak..aktiviti lapang deorg..kat pondok2 tu deorg buat kelas tarian salsa..teringin nk bersalsa jugak..hehehe..;)
on da way ke Dai Nam..sambil2 tu makan jagung PULUT..rupa paras cam jagung..tp rs cam pulut..warna di pon pucat sket dr jagung kite yg kuning2 oren tu..sgt sedapppp....
mula2 smpai..tempat die sgt luas okes..walopon panas terik, jd redup sbb die letak jaring2 atas tu..kat dalam Dai Nam tu pon die letak jaring 2 ni jugak..jd x panas ler...
 
posing jap!

sesambil tu..ktorg cari port tuk makan bekal yg di bawa..

sudut2 menarik

muka kekenyangan..1
muka kekenyangan 2








ntah ape ler die tulis blakang tu..;)
 



keretapi mini,masuk ke Dai Nam Wonderland..
 
kenangan ngn awek vietnam..hehe
 
sakit kepala akuuu..tgk awek comel2 ni..hehe
 

;)



ade 7 ekor naga sebenarnye..mcm dragon ball plak..dlm mulut masing2 ade ball merah tu..menceritakan kisah dongeng2 vietnam dulu-dulu..
 


org jual pon souvenir pon ade..;)

seni origami..swan..;)
 

ari ke 5, kami x kemana-mana..sbb dh nk balik kan..beg yg dulu mai vietnam x smpai 8 kg..tiba2 balik dekat 18kg..haha..byk benor barangnye yek..hehe
okes sekian sahaja n3 vietnam..secara kesuluruhannye dh abes gambau2 disana..;)..alhamdulillah..

18 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

owh..patutlah lily buka pg tadi..blog has been removed..ingatkan dah tak nak berblog dah.. :) Hari tu blog lily pun pernah terkena juga..memang cuak dibuatnye..

Bestnye tangok gambar2 ni..teringin plak nak pergi sana..

wahida said...

weh, jagung pulut tu sedapnya lah nampak, teringin benor aku nak mencubanya...


ala, dah habis ke n3 vietnam, kalau aku nak gi sana kang, sure blog ko aku jadikan bahan rujukan...

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. best2!! kalo ade peluang nak jugak pergi ke sana.. tapi kena pastikan bawa duit banyak.. untuk shopping baju.. heheehhe

MamaEma said...

senaglah sikit kalau ada rezeki pergi sana...dah ada pengalamn baca entri2 kat sini

Salina@IbuAqil said...

uishhhhhh bestnya dear.. ni baru betul jenjalan sakan ni.. hi3!!!

lizz said...

wah seronoknyer dier...pi vietnam...terasa cam nak kesaner tapi entah biler la kan...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

uik nape xley bukak blog....tetiba cuak...nak elak kena hack ada kwn2 blogger gtaw password gabungkan antara huruf dan no dan biar panjang2 sket..dan rajin2lah tukar password (xrajin pun sbb nti lupa terus).hehee

best tol tgk pic kat vietnam ni.wah shopping sakan ni berat beg dah berganda tu...;p
p/s:ala jodoh awal xpe,dah besar pn ammar.mak dia muda lagi..;)

::NureeN:: said...

byk tmpy neni singgah.. alang2kan bkn sng nk smpi c2 kan.. klau h=jenis yg suka shopping rasa x menang tangan tue.. :)

nureen dh email add.. sng ati bila blog dh bleh msk kan

ct rahani said...

suka tgk sumer gambar2 nih.. alahai bila dpt pegi melancong ke vietnam nih.. dlm mimpi je lah kot.. huhu..

Nens Collection said...

mumyqis:
a'ah..mmg xleh bukak dr ptg semalam lagik..huhu,cuak giler..smpai nangis2 sy dibuatnye..huhu..
jangan ler pasni kene lagik..x reti den nk ejas..huhu

kak wahida:
mmg best jagung pulut..kene g vietnam ni nk mkn gak..hehe,

raa:
kite spend duit soping je byk2 hehe..mmg heaven!

Nens Collection said...

mamaema:
a'ah..boleh wt rujukan kan..;)

ibuaqil:
hehe..nnt peluang ibu plak ye..;)

lizz:
insyaallah ade rezeki nnt smpai ler sana ye;)

Nens Collection said...

aisha:
a'ah..cuak gilerr kot..naseb dh okey..huhu..
nnt kiter nk wt panjang2 paswordd..huhu
hehe..tq:)

nureen:
jenis sy ler tu suke soping..hehe
okes nntkan next week sy pos ek..hehe

Nens Collection said...

ct rahani:
dulu sy igt dlm mimpi je sy boleh perg oberC,tp last minit offer..terus sy time..dan tak sangka dpt terbang..hehe;)

cunndaa said...

bestnyeee.... bila la turn cunndaa nk menjejak kaki ke sana pula..hikhik

sha my heart said...

bestnya..

ubah angin baru =)

Daddylicious said...

banyak tu kalau 10kg....hehe

pena rozie said...

Teringin nak g la...

MamaYatie said...

alahai, bnk hari duk bertapa tak tau dah apa jadi kat kawan2...huhu

suka la beskal tur..bagus kan kalo kat m'sia pun boleh berbasikal cam kat sana..huhu

pelik plak tengok jagung dia..manis tak mcm jagung kita??

semua piccas cantek sngt..jeles ai..hihi

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...