klik-klik

5 December 2011

scott's emulsion

salam semua..
pernah bagi anak  scott's emulsion x? yg pati minyak ikan kod tu..
saya dh start ajar Ammar minum ni sebulan..korang pernah rs x scott's ni?..bukan yg perisa oren tu..bukan..bukan..yg oren tu sy pon suke...tp yg putih asli tu...walawehh..bau die..nk kasik ammar minum pon kite yg rs nk uwekkk..tp yg putih ni la paling bagus..pure dan asli..hehe
memandangkan ammar ni kerap jgak demam,jd sy berusaha la memberi die vitamin2 yg boleh meningkatkan sistem imun die..masa mula-mula saya n hubby nak beli..igt nk amek yg perisa oren,tp lps dikempen oleh amoi tu,yg mengatakan asli lagi baik..ktorg pon amek yg asli dan botol kecik aje..bimbang ammar x minum,yg perasa oren ni x kaya dengan vitamin c pon tau..cuma rasa aje oren..untuk hilangkan hanyir die...


 ni la rope paras scott's imulsion tu..google jek 

bila dh beli tu..dlm hati ni berteka teki je..ammar ni minum ke tak..
lagi x yakin bila buka n bau die x best..mula la masing2 duk calit sama sendiri mengusik,sbb bau die mmg kuat giler..melekat! ( bg sy ler,xth pd yg lain..) 

tp..alhamdulillah..ammar minum dengan jayanye tanpa kerut di wajahnye..ktorg punyer terkejut smpai tergolek2 suka dengan reaksi die..bukan stakat minum, tp nk tambah lagi..smpai kene sorok botol tu baru ler die x mintak..hoho...tgk reaksi die kt bawah..mmg menjilat habes! 

 ammar dari baby lagi mmg senang kalo makan ubat,x yah d paksa2..die akan merelakan sendiri..alhamdulillah..smpai kalo tgk picagari pon die nk mintak ubat...bahaya jgak ni..ubat2 mmg kene sorok & simpan leklok..nnt habes lalok kalo termakan ubat batuk...nauzubillah...mintak di jauhkan...

sedap sgt ke ammar..huhu
xpelah syg janji kamoo sihat walafiat..


sekian citer scott's emulsion...

11 comments:

MamaYatie said...

dah lama tak bagi..tp saya beli hak oren, takut dia org tak lalu nak telan hak putih tur....skrg amik pastel vitamin scot plak..eheeee

wahida said...

aku beli yg oren sbb anak2 tak suka yg putih tu...huhuhu...

bestnya ammar nak mkn yg perisa asli tu...cayalah ammar!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Dulu pernah bg Qis munim..tapi tu lah setiap kali nak bg minum..mesti 'bergelut' dgn dia..last2 lily pun malas dah..Qis ni penakut makan ubat..
Ammar good boylah berani mkn ubat..^^

|| NaFiRaa || said...

bagusnyer Ammar.. senang lah ibu dia.. tak yah paksa2 makan ubat..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

kalau saya pn mau tutp hidung, sedia air kalau minum scoot asli tu....xlalu la nk telan.saya mkn yg perisa oren tu skang....heheee...
senangnya ammar ni...blh dia terima ye...xculas ubat,bagus2....senang xpyh nk pksa2 mkn ubt bila perlu...:)

eB ezrin said...

aerish kalo dh lamer x minom jerk. mula la dmm. hu3

Cho Zila said...

dah lama tak bagi budak dua orangtu... tapi kalau bagi selalu hangat2 taik ayam,....

MamaEma said...

tak pernah mencuba pun

YAYA AZURA said...

sy bg yg oren tu..
disebabkan anak suka sangat mkn sampai sehari 2 3 kali saya sorokkan dalam peti ais..hihi..yg putih tu tak berani la nak cuba..warna tak menarik..hihi..tp caya lah ammar..boleh mkn yg asli tu..

YAYA AZURA said...

sy bg yg oren tu..
disebabkan anak suka sangat mkn sampai sehari 2 3 kali saya sorokkan dalam peti ais..hihi..yg putih tu tak berani la nak cuba..warna tak menarik..hihi..tp caya lah ammar..boleh mkn yg asli tu..

Mama Gee said...

bagussnyaa dia nk makan....

masa kecik dulu kena paksa sampai lari keliling umah sbb takmo minum scot putih ni...huhu

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...