klik-klik

17 October 2012

CUKA KURMA PENGUBAT DARAH TINGGI


cuka kurma, produk dari syria, lebih baik guna produk2 berasaskan makanan dr sunnah Rasulullah iaitu kurma dari ubat yg berasakan kimia, bukan xboleh makan, tapi kurangkan..lagi elok x makan terus..

dah hampir seminggu lebih nens dan hubby makan cuka kurma ni..masing2 makan tuk kesihatan diri..alhamdulillah ade perubahan..selagi boleh teruskan kita amalkan..

jom tengok khasiat die :-

1. menurunkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)

2. mengekalkan darah pada tahap yg konsisten dan menurunkan darah tinggi 

3. membaiki fungsi buah pinggang, dengan cara memulihkan sel2 organ badan

4. membantu mengawal metabolisme kalsium,menstabilkan asid dlm badan

5. dapat merawat masalah gout

6. awet muda, badan langsing, kulit lebih remaja,

7. mengatasi masalah sembelit & buasir

8. mencegah dari terbentuknya batu karang

9. melegakan kepenatan, sakit kepala, dan membuang panas badan, serta memulihkan tenaga

10. mencegah masalah kelumumur dan keguguran rambut.

cara minum: 1 sudu pagi dan 1 sudu malam, kalo x tahan masam bancuh ngn air masak, kalo yg ambil sebarang ubat spital..sila jarakkan pengambilan..

kesannya pada seseorang mungkin berbeza, atas niat dan tawakkal sendiri untuk mengubati masalah apa...


pssssttt: nens bukan agen yek..saja nk kongsikan..tp sesiapa yg ingin mencuba tetapi x th nk cari mana, nens boleh tolong carikan..;)









22 comments:

mamalieyna said...

bagusnya khasiat dia.. herm.. tak pernah jumpa lg..

PinKy MoMMa said...

a'ah akak pun tak pernah jumpa lagi dik..ni 1st time tau..

awet muda tu yg suka tu ^^

MrS. F!zA said...

tk pnh tgk lg cuka kurma.. byk jgk khasiatnya kan..

ct rahani said...

byk khasiatnya ni kak.. akak x penah lak nampak cuka kurma nih.. leh carik nih..

:: Mrs.Eady :: said...

Bagus ni!

lizz said...

waa best ni tambah khasiat yang no 6 tu iloike...

azizah :) said...

peauuewww masam tu yg tak tahan tu.. tapi banyak khasiatnya kan...

Ratu Hatiku said...

mmg bagus..akk mmg minum cuka kurma nie..

Aishah Jahirah said...

berapa RM ni nini...xpenah jumpa lagi cuka kurma.

NM02 said...

tak pernah nmpk dipasaran... terbaru ni ye? mmm.... tunggu intrade kat opis, tgk ada jual tak

khaifaiz said...

owh... hebat juga khasiatnya...

Myra Jay said...

Cuka Kurma brand Durra ni best, kalau brand lain dia melekat kat anak tekak, terus perit je rasa ;D

kakngah said...

tak pernah dgr lg psl cuka kurma.. atau.. aku terlalu ketinggalan?? :P

by d way, khasiat dia mmg bagus.

Qhaifa Nur said...

banyak betul khasiatnya Nens...

maszmadi said...

rasa dia masam ker neni?... macam pelik jerk makan cuka.. huhu

Nafira usof said...

bagus jugak nih.. mmg kena makan gittu jer eh??
nak try jugak lah nanti~

eB said...

eB suker sbb sedap...
lamer dh x amek... mls .... troks la kan? ;p

nik ros said...

bagus la.sebab cuka dan kurma dua2 makanan yg rasulullah suka kan :)

Nurul Akmal said...

1st time dgr pasal cuka kurma.. byk khasiatnya..

Fieza79 said...

baru tau ni nens...kurma mmg slu amal kan utk byk kan susu..tp tang cuka kurma tu tk pnh tau pun..tq for sharing!

Izan Ishak said...

kak izan pun baru tau cuka kurma ni nens... ada jual kat kedai2 ke beli ngan agen je?

Nazayiena said...

Cuka kurma,byk khasiatnya tp x cuba lg,klu cuka epal & madu tu ada juga minum.

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...