klik-klik

1 October 2012

Pemanggang ikan Ajaib

sape yang dh ade pemanggang ajaib ni..angkat mouse!!..hehe..nens siap masuk ahli lagi semata-mata nk beli pemanggang ni dengan harga murah..hehe..dan terpaksa menunggu lebih kurang seminggu lebih, sebab deorg tgh repeat order..mmg laris di pasaran la pemanggang ni..dah la lawa kaler merah..suker2!..skang ni dh banyak jenis2 pemanggang ni kt pasaran,macam2 brand & harga..brand cosway pon ade, tapi nens tgk mahal skit tapi mungkin kualititi die berbeza..terpulang kepada si pembeli..nens terpengaruh ngn pemanggang brand Menang ni hah..sebab warna die comel..dan brand ni jugak pernah masuk tv..sebab itulah lebih berkenan kan brand Menang ni..hehe

lepas beli pemanggang ni, hari2 makan ikan panggang cicah air asam x pon cicah kicap berlada..pehh..mmg terangkat! org cakap lebih sihat skit makan panggang2 ni ekk, yeke??..tapi kalo makan menambah sebab sedap sangat ape cer?..haha ..pemanggang ni bukan setakat panggang je, nk masak kek pon boley, nk bakar satay,nk goreng sayur..mmg best lah!..memang serbaguna kegunaanya..

hubby nens, sejak dari beli lagik duk kuarkan soklan nape bagi nama pemanggang AJAIB??..ape yg ajaibnyer..x puas hati tang ajaib tu, haha nakal sunggoh..nk kata leh masak macam2 baik letak nama " pemanggang serbaguna" jek..haishhh mcm2 la abg ni..ikut suka die la nk letak nama brand produk die..ekekeke..ape2 pon abg tetap comel ngn soklan tuh..wakakaka...;P 


sekian, n3 pemanggang ajaib..last guna adalah dengan panaskan buah Berangan,ms beli kt genting sempah balik dari Cherengin Hills tempoh hari..walawehhh..isi2 yg lekat kt kulit die tu dh x lekat, bulat molek je bila bukak..suker2! kalo sape suker makan buah berangan tau la ape masalah buah berangan kalo kulit die x pecah..mmg susah nk makan...kuat berangan betol!!.. 


pssstt: tetiba nk makan buah berangan plak!!!...yummiehhh!!

36 comments:

wahida said...

wah...mmg multipurpose sungguh pemanggang ni...mcm2 dia boleh buat ye nok...

cer bagitau berapa rega dia...aku pun dah jatuh cinta dah ni...kaler lain ada tak nok?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

macam2 boleh buat..tu yg dinamakan pemanggang ajaib kot.. :)

Amie said...

Memang sesuai benarlah diberi nama pemanggang ajaibkan Nens... kak Amie belum beli lagi.

|| NaFiRaa || said...

arrggghhhh.. jelesnye!!!
nak beli jugak 1!!
uwaaaa... kena buat miting tergempar dengan abg neh!! dah lama dh berangan nak beli pemanggang nih!! bestnye~

NM02 said...

baper weh? cam best jek... beli kat ner? online eh?

Qhaifa Nur said...

bestnya ada....
kerja lagi mudah dan cepat......

eMMe said...

Salam Nen, ramai gak Me tgk yg dah ada mende ni..
hurm.. Me gune oven je la... wat bakar n panggang skali pun boleh kan.. gune ape yg dah ada je, nak beli lain, mmg tak la, heee~

Eliss Mie said...

dah terbeli tefal , so yang ni kita tengok jer la :p lagipun kita beli murah sket dr ni. janji leh panggang ikan dok :)

maszmadi said...

hehe, senang arr nak tau menu apa neni masak tiap2 hari kan..... ikan panggang, ayam panggan, sotong panggang, ketam panggang, buah pon panggang jugak... haha

x der lagik dalam koleksi, tunggu orang bagi adiah.. haha ada x?

Cho Zila said...

ramai yang der pemanggangni memang wajib der ler kot... adik akak giler2 memasak sekarangni.. ajaib gak budak malas memasaktu dulu...

MyRule said...

best ke?

eB said...

mama eB pn suker buag brangan. eB x la plk...
eB lebih suker gajus.. :)

nanti share pal pemanggang huh yer :)

Nurul Akmal said...

dah banyak nurul baca pasal pemanggang ajaib nih.. memang ajaib betul..

*SiRibenMerah said...

duk niat nak beli tapi x terbeli2.. acane?? ada sape2 nak hadiahkan ke? lalalalalalala~

Ema Blog said...

dah banyak blog duk cerita pasal pemanggang ajaib ni...

Izan Ishak said...

wahhh... nens pun dah beli pemanggang ajaib tu ye. ni yg tingin juga nak beli nih.

Dee said...

salam sis..thx dtg blog dee..

btw..dee ada tgk pemanggang ni..ada kwn jual harga 95..tp dee mcm suami sis gak kot..apa yg ajaibnya..sebut zam2 ala ka zam terus dpt food eh..hahaha..

ok2..abaikan..tp kalau dpt beli best gak kan..healthy food..sebab grill..

lizz said...

ist time dengar ipemanggang ajaib ni...

nur anis said...

famous pemanggang ni sekarang..tapi saya tak ada lagi..hihi

moon said...

waa..bez2...
nk jgk!huhu

Ena said...

Akak pun dah ada pemanggang ajaib ni.. ajaib tu sbb blh masak mcm guna oven kan.. tak yg susah2 guna microwave lg..

Crew Fathi said...

Wah.. pemanggang ajaib.. Haha.. ^_^

CikZaitul said...

agak2 buah berangan leh ke panggang kat sini ?

hhehhehhe

azizah :) said...

yeyy! jijah angkat mouse sebab dah ada.. ayh beli...hehe

sejak pantang ni mak la yg selalu kukus panggang makanan jijah..adoii

Aishah Jahirah said...

angkat mouse tinggi2....siap masak satey guna pemanggang ajaib ni...best xde dah nak meleakt ikan,guna gas je pulak tu...

LYAfrina said...

haha..mmg ajaib..ade gak beli satu..tp kaler hitam & brnad OLI rasanya.. tp mmg bgus la..kalo bakar ikan tu memang masak molek+x melekat..

PinKy MoMMa said...

patutlah awak kurus hukhukhuk..pemakanan sihat rupanyer ^^

Citarasa Rinduan said...

peehhh..
tengah kumpul duit nk beli.
rata2 kwn blogger masak2 dh beli..

pemangang ajaib tu mmg best

Mrs. Norrie said...

comel sgt...suke..suke..

Marya Yusof said...

Nens,

Macamana bakar kek guna kuali ni ye...wah menarik betullah! First time tau ni :))

Buah berangan mahal bebenor... sedap ek? Pernah beli ms kat Msia dulu, terkejut beruk tgk harganye tu..alahai...

cik nana said...

syok niii. tiap hari boleh panggang ikan.hihi

Myra Jay said...

Buah berangan memang sedap, cheq pun suka ;)

Mama Gee said...

mmang ramai yg dh beli kan...ni yg teruja nk beli gak nih

fieda said...

ramai dh memilikinya..kak fieda ni bile la...huhuhu

ct rahani said...

selalu tgk ader org pomot kt online.. cuma x tergerak hati lg nk beli.. lgpun kt umah dh ader oven.. tu yg x terpikir nk beli tuh.. hehehe..

pinkcolour82 said...

saya dah ada..hehehehehh

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...