klik-klik

3 October 2012

KOTAK @ storage box

Assalamualaikum semua!
cerita tentang kotak arini...memandangkan bilik nens x berapa nk luas, tp barangnyer mengalahkan luas padang bola..jd nens kene ler kretip skit..kretip ke gini??..hehe..sebenarnyer nk kasik kemas ajek..skang ni nens tgh gian membeli kotak2 tuk buat isi barang..sekuang2nyer xdelah semak samun mata memandang kan..i wish bila dh ade umah nnt ade satu bilik stor yg besar,kalo besar gedabak kan..kalah bilik utama plak..keke..senang nk nyusun barang2 yg superb banyak ni..


 gini kotaknyer, walopon susunan x bape nk kemas sgt..sebenarnyer kemas tau..tp hubby plak main sorok2 mercun pop2 @ bawang ammar di sebalik tu...nyampas tauu...

 dr pandangan jauh..hehe..ni adalah gobok ke 2 nens, br beli b4 nk raya aitu..al-kisah baju-baju superb banyak..keje pakai baju kurung kan..tp nens ni ikut my ma skit..asal ade event je msti nk buat baju baru, pastu mula la bersungut almari kecik..haha..cantik x..dan ini jgaklah jadik background ktorg masa raya aitu bergambar dlm bilik..hehe...


salah satu kegunaan kotak ni lagik..hehe..isi spentot!,..sensor ke??..x kan..comel jd bola tu hah..hahaha..jimat space & ruang..ade nk tutorial ke lipat spentot camtu..keh..keh..keh..lagi 2 3 bulan konfom almari tu penus ngn baju2..dan mmg xleh dh nk beli gobok lain, sbbnyer xde tempat nk letak..nak xnak baju lama2 kene let go kt anak sdara,siyes baju nens sume cantik2 lagi..sbb nens sangat & cepat bosan ngn baju lama2,suker tukar2 baju..sbb bila pakai baju baru setiap hari bila g kerja,semangat nk kerja tu lain skit..ekekeke..(padahal memang dh suka melawa) tapi percaya la korang bila time xde mood, nens leh jd selekeh..baju pon zaman tok kaduk,yg penting xyah gosok..hahaha


okes sekian n3 kotak ngn almari baruu..;)


psssst:  Bz skit arini..akan terjah kawan2 bila dh free skit..keje kita, keje org, sume ade..dh pelbagaiguna kekdahnyer..oppsss!! terluah plak..hehe




27 comments:

nalsweet said...

kemasnye bilik..kalo nens masuk bilik akak bleh menanah bijik mata..kihkih

rajin melawa eh gi kerja..akak ni selekeh ya ampunnn..
teringin nak berubah..tp penyakit M tu dah mcm xde ubat..hohohoho

wahida said...

aku pun byk baju aku let go nok...bagi kat akak cleaner kat opis ni...

let go bukan sbb boring mcm ko nok, let go sbb dah tak muat...huwaaaaaaa!!

Cho Zila said...

akakpun nak beli almari tak beli2.. herankan barang tak habis2 dah buang ada gak lagi.. stor besar gabakpun tak tentu muat...

lizz said...

memang sesuaii spentot letak dalam kotak senang sikit nak carikkan..betulla biler kiter pakai baju baru terasa semangat sikit nak wat kejer hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ekekeke..buatlah tutorial lipat spentot..memang menjimatkan ruang... :D

Hanis Azla said...

akak pun suka kotak-kotak tu.. boleh simpan barang dan tak nampak berselerak.. so bilik nampak kemas sikit kan.. Salam kenal ye.. thanks sudi singgah ke blog akak..

Fieza79 said...

baju kat umah ni byk la sgt...berzaman tk pki..xtau dh nk letak mn..

hadoi lawa je gulungan spentot tu heheee...bg tutoriol skt hahahaa...

duniafana said...

mahal jgk storage box ni kan?

Mooniqueen said...

Salam ziarah...

Follow sini Dari blog mak Dara...

maszmadi said...

samelah kita neni, barang banyak yang amat, dah dok umah sendiri yang ada stor pon x cukup plak stor tu..... sudahnya letak barang kat bilik yang xder orang duduk lagi (buat masa sekarang)... haha

Qhaifa Nur said...

sangat berguna storage box...
rumah pun nampak kemas.....

eB said...

baju x yah gosok mmg identiti eB. suker sgt2...
ari2 pn pakai jeans ngan blouse jerk. hik3

moon said...

kite serupe..
bile ade event ape2 msti nk bju yg bru...
bosan pkai bju yg sme jer...:D

|| NaFiRaa || said...

waahhh.. kemasnye~ boleh beli lagi banyak kotak lepas nih.. susun cantek~

aku eryati said...

amboi kemasnya...erm klu bilik sy..macam baru kena seerang garuda tuh

Mama Gee said...

rumah akak pun almari dh nk roboh dah...tak cukup2 baju....ekeekek

FARAH deeb said...

akakaaa spentot tu yg tak tahan. Nanti wat tutorial kat You Tube cara2 melipatnya ye! Ahaks!
My latest Entry :)
WW:Mee Celop Thai

Izan Ishak said...

kalo nens nak tau, sblm pindah aritu kami ni ada satu almari buruks je. kat situlah sumbat segala baju. byk baju hubby ajelah sbb daku tak kije kan. pas pindah baru dpt bernapas sikit. almari lama tu letak bilik anak2. ummi ayah dpt almari baru.

comel eh sepentot jadi bola~

Nurul Akmal said...

Dalam bilik Nurul pun penuh ngan kotak.. hehehe

LiYa HaNiF :: said...

kite pun mmg tgh mengumpul kotak2 nie..baju2 qalesya yg dh lama2 tu semua masuk dlm tu.. lepas tu buat label.. :) tak bersepah..

Aishah Jahirah said...

spendot tu mmg jimat ruang kalau dilipat cam2...blh kecikkan lagi tu lipatan dia...hehee.xpe la let go pun dpt pahala kan...:)

fieda said...

wah...sepentot dia blh wat main bola la...

Ema Blog said...

belum tgk lagi bilik akak... tingkap pun dah tak nampak..hehhee

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mak dara pun banyak bekas2 tu buat utk simpan mainan anak anak.. kalau tak kompom akan bersepah satu rumah hehehe

azizah :) said...

kemasnya kak.. almari jijah pon tak sekemas ni..hehe

Myra Jay said...

Hehee kalau nak buat tutorial apalah salah kan..hhaaa ;)

Memang kalau guna box jimat space :)

My Mum guna tupperware untuk masukkan barang masak dalam peti ais, jimat ruang :)

nik ros said...

senang simpan brg kecik2 dalam kotak.
nik pun lipat spentot kecik2 mcm tu.nak jimat ruang ..hehe

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...