klik-klik

9 October 2012

enterprem gambar anak lagi

buat muka harimau yg mengaum,tp malu2 kucing..ekeke

 budak bolatt yg pakai baju kakak anak BONDA die..sikakak tu dh darjah 2 dh..siap baju leh gilir2..haha..tp si kakak tu mmg kecik...ni sbb baju abes kotor la ni.terpaksa pinjam baju si kakak..;)


 malu2..mioowww


muka excited sokmo! kene geletek dek ayah die..kalo ajak main,bergurau xpelah dua beranak ni..;)

muka geramm..kacip gigi2 die..walopon ayah yang buli die tp ibu yg jd mangsa..suka gigit2 ibu sampai lebam..gigitan cinta la tu yek..hahaha..ayah die xleh nk gigit sbb isi pejal..ibu die kan lembut gebu,lemak2 manis..tu yg jd mangsa tu..haha


ni la die gigitan cinta si ammar..ekeke,ni pon tindakan refleks pantas, TERlempang bahu bolaatt secara x sengaja,ye la wehh..sakit gilerrr..lepas dh terlempang die..apalagi uwaaaa!!! x hengat..adoiii...terasa2 lagik walopon bekas ni dh lama ilang...huhu


psssst: orang tua2 cakap kalo masa mengandung jangan makan buah yg dh lebam atau dh dimakan ulat, nanti anak suka menggigit!..haha..nens x pasan plak masa preggy kan ammar dulu, lebam ke x belasah jek..sbb sume buah nens telan, walopon terpaksa..kerana kesukaran perkumuhan yg teruk..menyebabkan daku terpaksa memakan buah2 dengan kadar yang banyak..2 biji betik dlm masa sehari, siyes muak!..dan mempelam 2kg dlm masa 1hari 1 malam..naseb mempelam boleh makan time tu..huhu..  

37 comments:

nalsweet said...

ada eh petua mcm tu?xpenah dengar..tapi dasat sungguh nens telan buah dulu eh?hihi

dasat ammar gigit..hahaha..mau nak nagis masa tu..nampak dasat kesan gigitan tu..

*xpe dik..org ada anak memang suka interprem anak..macam akak!hihihi*

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Baru tau petua tu..
Dasat gigitan Ammar tu..sampai merah..sian ibu.. :)

MAMASUE said...

hoish!mamasue pun klu dah kena gigit, mmg tindakan refleksnya pelempang la...huhu....

:: Mrs.Eady :: said...

hensem!

lizz said...

ammar nak asah gigi rimau dier tu kot hehe..kalau kena gigit gitu mau menjerit ni...huhu

PinKy MoMMa said...

memang booolaaat anak nens ehehe..tp yg pasal buah lebam tu baru tau ari ni..hukhukhuk

NM02 said...

baru pestaim dgr petua cenggitu..

wahida said...

amboi ammar, suka menggigit yer...notti yer...

tapi awak ni comel lah!! awak ni hensem lah!! nasib lah auntie takde anak dara, kalau tak, dah booking awak dah...haha....

Eliss Mie said...

alahai yer ker mcm tu. baru buat apam pisang guna pisang dah lebam.hehehehehe. dua loyang lagi :p

nur anis said...

pipi bolat...hehe

Aishah Jahirah said...

owh ada gk pntang larang camtu eaa....baru akak taw.tp mungkin kebetulan kot nini.hehee gigit balik ammar....
p/s:xpe kalau xsmpt join pun...:)

LiYa HaNiF :: said...

elelele anak teruna ni malu lak dia... ^_~

Dee said...

oii..kalau dee pun terus pukul kot kalau kena gigit..sakit tuh..

Amie said...

wow... Ammar! tak sangka tau... he he he ehh comel memang comel, nakal2 Ammar menambah kecomelannya!

Qhaifa Nur said...

comelnya dia.....
sapa2 yg ngandung ingat petua ni...bagus juga

nik ros said...

ammar suka menggigit rupanya yea.mesti sakit tu.

Ema Blog said...

memang sihat membesar anak nens yer..tp nens kecik jer orangnya

maszmadi said...

oh ye ker gitu, x pernah dengat pulak...

Myra Jay said...

Tak penah dengaq pulak petua camtu Nens..

wahida said...

dear, ada email balik tak? sbb aku tak receive la...

ko email kat sini la:

aswa@matrade.gov.my

ntah apesal ngan email yahoo aku tu...huhu..

Izan Ishak said...

hehe... kelakar tgk gaya ammar yg mengaum shy2 cat gitu.

eh... baru pestime tau pasal tak boleh mkn buah lebam/dah dimkn ulat tu. izan pun sama.. masa peknen belasah je mkn sume jenis buah...

::NureeN:: said...

x pernah dgr plak petua mcm ni.. mmmm
nureen belasah jerr mkn buah, suka mkn tembikai susu so ellesya pon mmg fvret la sgt la ni...
mslh perkumuhan x der masa preggy, nureen klau sehari x buang lebih dr 3 kali tu kira x normal hahaha
sbb slalu paling kurang 5 kali

FARAH deeb said...

Heheheee.. kalau tak interprem wajah anak, nak interprem wajah sape plak ye agaga... woo baru ku tau itu petua! Eh petua ke tu? Tapi den mase ngandung mmg malas makan buah so takde lahirkan spesis kaki menggigit thee...
My latest Entry :)
Menu Besday je ye!

Nafira usof said...

haih~ gerun tengok kesan lebam tuh.. Delisha dia geget tetek jer.. ekkeke

eMMe said...

Nen, manyak tau petua mak2 kite bagi.. kenkadang, ia nya secara kebetulan, nak percaya ke tak percaya.. tapi, kene dengar ckp org2..kalo dowang kata jgn, jgn la buat, huhuhuh... kene pantang ni..
tapi kite ni pantang jumpe.. tgk je selera kemain!
hehehe~tak pikir, pakai belasah je!
hahaha..

Tihara said...

ooo mcm tu petuanya..tp tak nandung2 pn lagi..nens doakan akak ek :)

cik nana said...

anonom omeynye ammar haziq ni..whooa mkn pelam 2kg sehari?terer ni tak sakit ke perut..

fieda said...

siannya nen kena gigitan cinto ye..

fieda said...

pes time kak fieda dgr petua tu nen..

azizah :) said...

baru tahu petua ni kak... ok2 take note... hehe

LYAfrina said...

weee..ganazzzz ammar..bg gigitan cinta kat mama erk?

mamalieyna said...

ammar mmg bolat, sama cam my arif tu..hehe.. baru2 ni gitu juge, tergigit si abahnya, dlm bergurau la tu..sekali dapat la habuan, tindakan reflek si abah, tp seb baik tak keterlaluan, anak terkedu jer..hehe~

MrS. F!zA said...

woaa..ammar menggigit gak ye..darwisy dlu x pon..hrp danish pon tk lah...ngeri

Alin Marlini said...

hehehehe...tayangkan aje..

berkenan pinggan kat belakang tu..cam pinggan lama2 jek

ct rahani said...

makin beso makin encem la ammar nih.. seb baik auntie x de anak pompuan, klu x dh leh cop dulu wat menantu.. ekekeke..

kayyana said...

uish.. makan buah sbb kesukaran perkumuhan?? cmne tu ek nens. ammar nama yg sedap la nens.. nak tiru leh?? hehehe..

Qaseeh Tolia said...

Muka dia macam Budak yg Berlakon Adi dan Ayah (Versi Indon) Comel sangat..Chanell 611

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...