klik-klik

16 October 2012

sungai lembing-mandi manda

Assalamualaikum semua, sambung citer n3 semalam,lps nens g amek tanah kt kilang tu..nens g mandi manda kt sungai lembing..hehe..mmg port kami jgak ni..masa kami g ni..sungai keruh airnyer,bukan kotor tau..mungkin kerana skang musim ujan dipetang hari dan juga ade 2 3 tempat tengah dibina jambatan, sungai lembing skang akan dimajukan,lebih2 lagik dengan tempat lombong bijih besinya..skang dh banyak perubahan, dan akan jd salah 1 tempat pelancongan yg terkenal..insyaallah..jd air nye x secantik biasa..kalo biasa2 jernih air die..tp syokk semacam kami mandi..haha

 masa kami smpai, ade dlm 4 5 kereta gittu..masing2 siap berkhemah, siap berBBO lagik..hehe


 bdk ni ape lagik..duk gedik2 dlm air ler...abaikan baju ammar yg x sedondon ngn suar die ye..hehe
baju basahan mmg camtu..hehe


 duk ngn peace die tula..hehe

 sama bulat ngn ayah die..hehe

 ngn ibu..hehe, x bergambar banyak sbbnyer asik duk berendam..lagik 1 air x cantik.hehe

 tgk..mcm mandi dlm paya jek..hehe..keruh air..cam teh ais pon ade..hek..hek..hek..

batu2 sini cantik tau..dan jgak nens amek 2 ketul nk buat tungku..hehe

okes itu sajalah..

sekian...n3 mandi manda sungai lembing


pssstt: mood kelaut jek..x updated sayang plak..nk upated xde mood..huhu..tu je cerita2 janji hupdated..gambar je lebih..hehe 


28 comments:

khaifaiz said...

lama juga tak mandi sungai... gian gak rasanya

:: Mrs.Eady :: said...

Wahhh..seronok nyer!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

seronoknye mandi sungai...
dah lama tak mandi manda di sungai..

NM02 said...

owhh.... lama tak berkelah tepi sungai.

nalsweet said...

bestnyeee..tak takut lgsg budak tu eh mandi..gerammm!! btw,sungai tu tak dalam ke?tak bahaya??

nur anis said...

lamanya tak mandi sungai..mesti sejuk je kan..

Myra Jay said...

Best mandi sungai..
Happy la Ammar dapat mandi selalu.. :)
Ari tu air terjun ;D

Tihara said...

as salam,

luas jugak tempatnya, mesti best kalo picnic kat sini :)

wahida said...

ye la nens...keruh airnya...tapi batu2 cantik...

sekarang susah nak carik batu tungku yg betul2 best...yg ko dpt tu, sedang eloklah tu...

Marya Yusof said...

As salam Nens,

Mmg nampak menarik tmpt ni.... Kalau tak hujan mesti air jernah kan :)

Nens,

Akak dah add nens dalam group secret akak di FB ttg Alpaca Rugs tu...Maybe Nens tak perasan @ tak buka FB lagi... Nanti tgk2lah ye harga semua ada di sana :))

moon said...

wahh....besh...blkg rmah kte ade sungai tp mls nk trun sgai.. huhu

moon said...

wahh....besh...blkg rmah kte ade sungai tp mls nk trun sgai.. huhu

kakngah said...

waaaa.. cantik view..
dahlama tak mandi2 sungai ni. las mandi sungai masa mengandung 7 bulan. dakEpal pun dah 11 bulan skrg...

maszmadi said...

ERM, ADA PORT MANDI2 YERK KAT SG LEMBING NUUN, HUBBY X PERNAH BAWAK PON...

PinKy MoMMa said...

batu mmg cantik2...buat hiasan pun cantik ni hehehe..

tp dalam kepala akak, tkt ada buaya hahaha..penakut lah katakan ;p

azizah :) said...

seronoknya..sungai pon jadi lah..hehe

wah yg seronok boleh amik batu tu buat tungku...

Qhaifa Nur said...

tak susah nak parking kete...
cantik juga sungai lembing ni.....

Eliss Mie said...

lama betul tak mandi sungai..haishh...

Aishah Jahirah said...

mmg agak keruh air dia...hahaa nens tersenyum akak dok tgk gaya ammar dgn peace dia tu...mcm nak mengira pun ada...:)

ct rahani said...

akak pun suka klu dpt mandi sungai.. teringat nostalgia kecik2 dulu.. smpai kena marah dgn mak klu asyik sgt duk mandi sungai.. maklum la sungai x jauh dr umah.. ermm beshnya.. klu kt jb nih cam dh x der sungai yg blh wat mandi je.. hehe..

eB said...

wah bestnyer...
eB suker air terjun. sungai x pernah lagi mandi...

Nafira usof said...

waaahhh.. bestnye berendam!! lama dah tak mandi sungai.. best2!!

dekat ke jauh sungai nih ngan rumah? cantek jek permandangan hutan tuh~

lizz said...

seronok tengok si ammar tu mandi...kalo berkelah kat mesti bestkan

fieda said...

pernah gak dtg sini..byk batu kan..tp dgr bahaya jugak kan tmpat ni..

nik ros said...

dah lama tak mandi manda mcm ni.sekali sekala seronok gak ni :)

Izan Ishak said...

kemain syok adam mandi ngan abah dia tu ye. dah lama tak mandi2 sungai ni~

Izan Ishak said...

## ehhh.. boleh plak tertaip adam. sori ye ammar... tersilap taip plak auntie nih~

Nazayiena said...

Bestnya mandi manda kat sungai,rasa nak angkut je semua batu2 tu.

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...