klik-klik

2 October 2012

perasan stove elektrik


nampak tak?..hehe..kisah nens dengan barang dapor lagik, sejak ade kad menang ni,suke bebenor beli2 barang dapor, tapi kuali ats ni bukan menang punyer ye..tp giant punyer RM 7 hengget jek..sila terjah skang giant kepada yang berminat..

oppss! berbalik kepada tajuk di atas " perasan stove @ dapur elektrik"..hahhh..mmg perasan betol nens, disebabkan nens suka telur mata kerbau yg digoreng jd bulat comel "molek" & x berminyak..bagus tau kuali non-stick ni..x payah pakai minyak pon..kalo nk guna jgak letak skit je..mmg sihat..ewwaahh..kempen kesihatan lagik ni..haha..

jd dengan semangat beli kuali non stick versi besar tapak tangan org dewasa ni hah..mula2 beli x pasan lagik yg dapur umah tu pakai gas, jd kaki tungku die mmg sedikt luas, jd kuali kecik tu mmg xleh nk stay atas tungku dapur gas..huhu..haru jgak, igt balik giant rasmi terus, pastu esoknyer g cari kaki tungku lain..x jumpa jgak..last2 balik umah ternampak pemanggang ni hah..terus letak & demo goreng telur, tp kt ats x jadi kerbau mana, sbb sejuk dalam peti jd kuning die pecah dulu, jd x cantik skit..kekeke..selain dari goreng telur mata kerbau ni, nens dh test buat pan cake,ala lempeng..hehe..pon comel jgak...makan dengan jem atau sardin..delicious!..hehe...


sekian n3 perasan!..hehe..lps ni kene beli stove elektrik la ye..baru best beli kuali pelbagai saiz...;)


 



32 comments:

@e_da said...

bagus tak lekat kan... tak perlu minyak.. kurang sket kolestrol dlm badan kita

:: Mrs.Eady :: said...

err..nak cari jugak la periuk kecik mcm ni :)

Afasz said...

eh tak payah guna byk minyak ek.bgs ni... nk beli gak la

NM02 said...

aloh comeinyerrrr

Mrs. Norrie said...

kretip sgt...sy pun ada beli, smpi sekarang tak guna sebab tungku dapur tak muat...hehehehhe

nalsweet said...

mmg xpyh buh minyak ke even nak buat lempeng dik??

isk!nak kena cari gakla..
akak ada dapur elektrik..tp xguna..hihihi

btw, msih belum sempat pos tudung..nanti dah nak pos akak gtau eh..tQ

wahida said...

ko dah boleh jadik duta barangan elektrik dah nok...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baguslah tak guna minyak..memang elok untuk kesihatan..^^

Marya Yusof said...

As salam Nens,

Eh, oklah tu... kalau akak pun buat gitu gak...seronok kan shopping barang dapur... perut kenyang hati pun girang! hehehe :))

mamasuri said...

comel2..hehehe..

Aishah Jahirah said...

kecik comel lote je.....hehee mmg kreatif le nak guna jugak punya pasal le tu...

|| NaFiRaa || said...

Wahhhh.. sekali lagi jelezzz!!!
nak beli jugak kuali tak melekat cam tuh~
boleh tahan jugak harga kuali kecik tuh kan! huhuhu

maszmadi said...

wah, semangat memasak neni sekarang ni yerk.... jeles ni

Nazayiena said...

Salam kenal dr kak Nurul.
Lps nie makin rajinlah memasak ya.

Cho Zila said...

ehm macam2 dibelinyer ... mesti meja makan penuh nantini...

Qhaifa Nur said...

kat umah MIL ada jenis gini...
memang senang nak goreng telur...
selalu bakar roti canai juga atasnya........

FARAH deeb said...

kite pakai yg tefal punye beso gitu tp 24 hengget laa huhuuu... tp ni dh 14 tahun goreng tolu mate kebau, pancake sume tyh boh minyak. Tahan lasak la gak. Memang sayang sangat kat encik kuali tu hahaha... tpkan kitenya dapur dia dapo 3 jadik ade 1 stove yg mmg kecik sesuai untuk bb kuali cam dia *ngelatkan?*

Ema Blog said...

okey..terjah ke giant nanti..

Eliss Mie said...

gitu pulak jadinya yer.hehehe

tapi kira kreatif jugak :p

aimaniman said...

akak pun suka telur.. tp akak kata telur mata lembu..yg 3/4, sedappp..

dofollow sini.///

LYAfrina said...

nmpknyer nens kena beli dapur gas baru la..ade gak y pakai gas..tp reka bentuk dia sebijik cam y pakai letrik punyer.. mcm y MIL lya gna.

Jna marcello said...

mcm best jerkk hihi

mamalieyna said...

benda comel menmbhkan selera..hehe~

combi said...

best la dpt msk....huhu


p/s invited u to join combi's giveway..wait for next entry tmrw ;)

Myra Jay said...

Rumah mak myra kebanyakan non stick, bahagia je bila menggoreng dan emeasak.
Tp rumah myra lak kuali melekat ;)
Lepas ni boleh la terjah Giant jugak ;)

eB said...

ok la tuh... eB pn samer, dpr skang nih ala2 dh nk kena lego la plk... ader sumbat2 dh :) hik3

nur anis said...

waa..tak melekat ek telur tu? boleh pergi carik ni..baru la comel telur goreng bulat bulat sekata je..:)

Izan Ishak said...

suka pan comel ni. konon nak beli tapi yg ada tu pun tak terguna2 lagi... tamak sbb nmpk kuali rasanya sume nak beli.

fieda said...

ada gambar ke..alahai..tak kuor la pulok gambor ni..

PinKy MoMMa said...

dah lama tak main masak2 huhuhu..kagum dgn nens..pasni mnta borang leh jadi duta peralatan dapur huhuhu...

azizah :) said...

tak melekat ke kak? mmg bagus ni...

pinkcolour82 said...

memang molek...tak melekat erk.nak masak pong ati riang semacam.hahahah

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...