klik-klik

11 October 2012

teluk cempedak, kuantan

Assalamualikum semua!
jom layan gambar lama, syawal pertama yg lepas disebelah petang
bwk ammar jenjalan sini, giler ramai org..hoho

 ammar ngn kasut raya die..skali je pakai..sbb asek tercabut2 ajek..

 selak org baru nmpk air..hoho..cam semut kan?

 jambatan kayu yang menghubungkan pantai sebelah dlm, mmg terlindung..kalo sambutan merdeka atau sambutan2 lain "port" la tu..cehh..

 budak bulatt ibu yg comel..haha..sape lg nk puji kan..hehe

 muka cam pompuan lak time ni..hehe

 si ibu yg sememeh dh..


ibu dan ammar..ketara lidahnye yg gelap sebelah tu..


pssstt: masa nens tgh pantang kan ammar dulu kt ganu, ade makcik dekat umah yg slalu mai jenguk2 kami masa pantang, die ckp kalo zaman dulu..bila ade baby yg lahir mulut die gelap, mcm lidah ke, lelangit ke yg gelap..mest raja atau sultan akan ambil buat anak angkat..huhu..nens debar jugak..yelahh dlm pantang..macam2 pikir..bimbang orang amek anak kita..hoho


29 comments:

azizah :) said...

oh yeker pasal pantang tu..baru tahu ni...hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..ramainye..Cantik tempat ni...
gambar pun cantik..^^

Nazayiena said...

Ramainya org bersantai kat sini.
Nampak jelas ya bwah lidah ammar tu gelap.

Zura said...

ramainye umat nabi muhammad..pantai mana nie..

PinKy MoMMa said...

nens..a'ah la ketara kan..wahhh anak angkat sultan..kerlazz ko jah hehehehe..

x yah risau..angkat jer bukan kandung..blh menumpang senang kihkihkih..

Aishah Jahirah said...

dulu my sis masa kecik dalam mulut hitam...org tua2 ckp bunga ara...hee tah la.

Eliss Mie said...

orang kata kalau langit hitam ke lidah hitam tu.nanti dia jadi seorang yang bijak gitu. wallahualam

Eliss Mie said...

TC, kat sini cinta bersemi.hehehehe

eMMe said...

Salam Nen, syok jalan2 tepi laut tapi kalo cuaca redup, syok la... pas dpt Ammar, mane tau, leh dpt girl lak kan... heheh.. InsyaAllah kan Nen.. rezeki Allah nak bagi..

NM02 said...

layan angin kat telok cempedak mmg osemmmmmm

maszmadi said...

ha, lama sungguh x pi sini, kalu pi pon just pusing McD jerk, pehtu x jumpa parking, trus pusing balik bandar... haha

as ♥ Leenda said...

lama sungguh tak pergi teluk cempedak ni..alahaiii..

FARAH deeb said...

Agagaga andaian yg akhir pasal anak raja tu yang tak tahan tu! Kitepun penah gak lalu Teluk Chempedak ni tapi umat memang humang aiiiihhh... tak kose nak dok situ lelama! (Rasanya gi sana sebab nak makan je kot kat deret kedai makan tepi pantai tu)
My latest Entry :)
Chill Cheese Cake with Mango Dice

Fieza79 said...

owhh ye ke..petanda mcm tu..hohoo bagus tu lau jd anak angkat sultan ke raja hehee...sekadar anak angkat je lah tp kita yg bela..mn blh angkat terus..mau guling2 mnagis huhuu...

Afasz said...

np lidah hitam sblh tu?

kayyana said...

cantik jugak pantai teluk cempedak ni kan.. erm.. yana tak pernah lg dok lama lama menghayati keindahan alam tuh... hehehe... aritu g kejap je sbb ramai sgt org... eh ye ke nens? org tua tua ckp kengkadang ada btul jugak... hehe.. doa jelah yg terbaik.. hihihi

Tihara said...

ntah2 dapat kawen anak raja kut beso nanti :)

♥ nana i am ♥ said...

Kak nini..ammar makin besa makin makin handsome..mata galak! ;) bila nak bawak ammar jumpa auntie nana pulak kat kerteh ni..hehe

Nafira usof said...

kalo betol jadik anak angkat sultan tuh cukup bagus dah.. tapi jgn dia angkat bawa balik terus.. melalak nak beranak lagi.. hahahaha..

wahida said...

anak2 aku pulak tak suka pakai kasut, dorang lagi suka pakai sandal...

ramainya org nens....


p/s: nens, aku dah pos FM baru jap tadi...InsyaAllah esok boleh sampai kot...kalau dah sampai inform aku ye...takut x sampai pulak...

Ema Blog said...

a'ah..nampak lidah ammar lain kaler tu...

lizz said...

dah lamer tak pi teluk cempedak...ammmar ni munggking kawin ngn pueteri raja kot...hehe

eB said...

anak angkat sultan la nih sok eh? wahhhhhhhhhhhhhh :)

ct rahani said...

raya2 pun ramai orgkan.. ammar x mandi ker? klu anak2 akak nmpak air tuh dh berlari ke laut rasanya.. hehe..

Izan Ishak said...

siyes ramai giler org kat situ. izan blm pernah sampai sana nens...

Ena said...

dah lama tak ke sana..

nama je org ganu.. ishhh!

nik ros said...

lama dah tak pi tc.
uniknya ammar.lidah hitam sebelah yea.tanda lahir la ni.ehehe

mamalieyna said...

uuuiii ramainya umat manusia..meriah !

ooh gitu eh, tak pernah dgr lak..hee~ tp yelah sure risau jgk kan, kata orang tua2x ni...hee~

fieda said...

dok sabo balik nanti nok gi sini..

iklan lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...